изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:33 EET
"Правда": Предсказала ли е Ванга края на света?    
Любопитно Медиите смятат, че "наследниците" на Ванга са Вили Гетова, родена в България и 10-годишната Патрисия Люмо от Франция. В последно време журналисти и изследователи намират все нови и нови потвърждения на това, че в скоро време ще настъпи края на света. За авторитетен източник се сочат пророчествата на знаменитата българска пророчица Ванга, а също така и „нейните наследници". Но може ли да се говори за наследство в такива ситуации? И въобще - какво именно е предсказала Ванга?, задава въпроси днес в голяма статия руският вестник „Правда".

Откъде тръгнаха слуховете за „наследниците на баба Ванга?" Работата е там, че още през 1996 година, малко преди смъртта си Ванга била казала, че душата й ще се всели в 10-годишно момиче. От този момент медиите продължават да търсят и да намират такива „наследници". Една от тях е Вили Гетова, родена в България, друга живее във Франция и се казва Патрисия Люмо.
 
Като истинската пророчица и тя е сляпа и притежава ясновидска дарба. По странно съвпадение тя е изгубила зрението си месец след кончината на Ванга.

Но и преди пророчицата в света е имало хора с ясновидски способности- Нострадамус, Авел, Матрона Московская. И така, кой кого е наследил? И все пак, дарбата не се наследява, ти се раждаш с нея. Дори племенницата на Ванга Красимира Стоянова в книгата си не потвърждава информацията, че леля й е предала някому своя дар. Всъщност, няма никакви конкретни пророчества на Ванга за земетресенията в Япония и още повече за един предстоящ апокалипсис.

Междувременно, социологът Величко Добрянов издаде книга, в която е направен внимателен анализ на предсказанията на великата ясновидка. От 99 съобщения, анализирани от него, 43 напълно съответствали на истината, 43 изглеждали двусмислени и само 12 се оказали абсолютно неверни. По такъв начин „точните попадения" са около 70%. Ванга конкретно е предсказала, че човечеството го очакват страшни болести, глад и липса на вода, което не е учудващо при сегашните екологични условия, коментира изданието.

Постепенно от лицето на Земята ще изчезнал много растения и животни, но радиацията няма да има нищо общо с това. И още едно пророчество: "През 2018 година влаковете ще летят със слънце, добивът на нефт ще се прекрати, Земята ще си почива". Но нито дума няма за Апокалипсис.


Кому са нужни тежи страшни предсказания? Преди всичко на онези, чийто хляб е в евтините сензации. А името на Ванга и за тези, които се наричат нейни „наследници" и за жълтата преса, е много удобно.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

"Правда": Предсказала ли е Ванга края на света? | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"Правда": Предсказала ли е Ванга края на света?
Автор: Anonymous да 2011-04-19 @ 10:06 EEST

Абе уж идва края на света, а пък гледам цените на имотите не падат... :-))))

Ще ви кажа и друг успокоителен факт: Мой познати, учени в няколко големи световноизвестни научни организации станаха родители. Щом тези хора раждат спокойно поколение, значи всичко е наред и човечеството няма да изчезне през 2012 г.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди