изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 18:38 EEST
В ОУ "Н.ВАПЦАРОВ" ОТБЕЛЯЗАХА 50 ГОДИНИ ОТ ПОЛЕТА НА ГАГАРИН    
ОбразованиеСъстезание по повод 50-годишнината от полета на Юрий Гагарин е проведено сред петокласниците в ОУ "Н. Вапцаров" в Добрич с класен ръководител В. Божков. Класът е бил разделен на два отбора - "Едуин Олдрин" и "Нийл Армстронг".


Състезанието преминало в три тура, а председател на журито е била г-жа Т. Караджова. По време на първия преподавателката г-жа Д. Радева задавала въпроси, с отговорите на които учениците попълвали кръстословица и показали знанията си, получени по предмета "Човекът и природата". Във втория тур петокласникът Емил разказал биографията на Гагарин, а Адриян говорил за България като трета страна - производител на космически храни. По-нататък отборите имали за задача да определят какви важни събития са се случили през определени години. Разликата в окончателния брой точки на двата отбора е била само единица, разказаха от училището. Индивидуални награди за отлично представяне са получили Емил и Адриян - капитани на отборите, както и Мехмед. От името на ръководството на училището г-жа Р. Любомирова похвалила петокласниците, всеки от които получил като подарък магнитче с лика на Гагарин. Във връзка с годишнината е проведен и конкурс за най-хубава рисунка, с помощта на г-жа Ст. Славова. Освен това, учениците са имали възможността да видят истинска космическа храна, изпратена от Института по криобиология и леофилизация в София. В качеството си на бивш класен ръководител г-н П. Василев също уважил празника.
 


Сходни връзки

В ОУ "Н.ВАПЦАРОВ" ОТБЕЛЯЗАХА 50 ГОДИНИ ОТ ПОЛЕТА НА ГАГАРИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди