изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:55 EEST
Ново лекарство дава шанс на болни от левкемия деца    
ЗдравеС ново лекарство, което днес беше представено пред лекари, специалисти в областта на онкохематологията, и пред журналисти, се дава шанс за живот на деца, за чието състояние досега се е смятало, че е безнадеждно. Това са близо 20 на сто от децата, които страдат от остра левкемия, уточни проф. Драган Бобев, директор на Специализираната болница за лечение на детски онкологични заболявания, цитиран от БТА.

Медикаментът, който се произвежда от американска фармацевтична фирма, позволява да се постигнат стабилни и продължителни ремисии и по този начин да се стигне до костномозъчна трансплантация като решаващ елемент за крайно оздравяване, обясни проф. Бобев. Ремисията е близо 79 седмици, което е достатъчно, за да може да се стигне до трансплантацията.

Лекарството е много скъпо, но фирмата-производител е дарила определено количество на болницата, което ще бъде достатъчно за лечението на три деца. Лечението се провежда от шест до 12 цикъла.

Между 60 и 80 българчета се разболяват на година от остра левкемия, каза още проф. Бобев. При 12 от тях се получават рецидиви на заболяването или са резистентни на стандартното лечение, което налага лечение с новия медикамент.
http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Ново лекарство дава шанс на болни от левкемия деца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди