изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:55 EEST
Правеха ни френска любов и ни плащаха    
Новини

“Запознахме се с Васил Ковачев в басейна на “Вельова баня”, докато плувахме. Беше в края на октомври 2009 г. Бяхме двамата с Денислав. Говорихме си и после излязохме навън”, обяснява тийнейджърът Веселин Ч. от Велинград. Васил обяснил на момчетата, че могат да станат приятели, да се събират и веселят заедно. От разговора младежите разбрали, че им намеква за сексуални услуги. Разменили си телефоните.



Така започва т.нар. педофилски скандал във Велинград. В сряда в районния съд трябваше да започне съдебният процес срещу 36-годишния Васил Ковачев и 31-годишния му приятел Антон Тошев. Двамата са обвинени в блудствени действия и полово сношение с непълнолетни момчета по чл. 158 “А” от НК.

Делото не стартира заради отсъствието на адвоката на Тошев и привлечените по процеса експерти. То бе отложено за 27 май.

Разплитането на скандала става случайно. Вечерта на 14 август 2010 г. в курортния град е в ход полицейска операция за предотвратяване на разпространението на наркотици. Единият от обектите на проследяване е 15-годишно момче с криминални прояви. Само седмица преди това у тийнейджъра е намерена доза кокаин при рутинна проверка пред дискотека. По-късно при претърсване у тях са намерени още няколко пакетчета с дрога с общо тегло 2,6 г. При разпита момчето казва, че наркотикът е на негови приятели, които му го дали да го съхранява.

Заради това по време на операцията момчето е проследено до вила за гости на ул. “Цар Калоян”.

Няколко минути по-късно криминалистите решават да атакуват къщата, защото предполагат, че вътре се разпределят наркотици. Когато влизат, откриват Васил Ковачев и Антон Тошев, приятелите им Николай Петров, на 34 г., и Мария Стоянова. С тях са и двамата 15-годишни - Веселин Ч. и Алберт К.

Униформените заварват Алберт да си вдига панталона, а Тошев да се облича. Групата е много изненадана от пристигането на полицаите, затова първоначално вдигат скандал, че ги притесняват в нощните часове. По-късно всички са отведени в РПУ. Става ясно, че Ковачев работи в националната служба за съвети в земеделието към МЗ. Приятелят му Тошев е асистент по биология в медицинския университет в столицата. Николай Петров и Мария Стоянова са научни работници по растителна защита в институт към МЗ.

Разследващите установяват, че непълнолетните срещу заплащане и подаръци са задоволявали сексуалните нужди на мъжете и дамата.

Първоначално обвинения в блудство и педофилия са повдигнати и срещу 4-мата възрастни, но по-късно наказателното преследване срещу Мария Стоянова и Николай Петров е прекратено. Те са привлечени като свидетели.

Обвинението срещу Васил Ковачев и Антон Тошев се гради основно от показанията на Веселин Ч., на 16 г., Алберт К., на 15 г., Димитър П., на 17 г., Денис Т., на 16 г., Денислав Д., на 15 г., и Александър М., на 15 г., дадени пред съдия и в присъствието на психолог.

“Две седмици след като се запознахме, Васил се обади. Каза, че е с негови приятели. Ако искаме да вземем още момчета и да се видим”, разказва Веселин. Той се обадил на Денис и Алберт. Обяснил им, че се е свързал с някакви от София и могат да изкарат пари. Двамата веднага се съгласили. Когато пристигнали на мястото на срещата, Васил бил с приятеля си Антон Тошев, с когото се познавали от години, и още с двама мъже.

“Те се държаха като жени. Наричаха се Глория и Андреа. Истински ***ти”, споделя и Алберт.

Групата тръгнала към Юндола и отседнала във вила, за която Васил имал ключове. Там само пили алкохол. На връщане в колата Глория и Андреа задоволили орално тийнейджърите.

Следващите срещи, за които впоследствие били привлечени Александър и Димитър, се осъществявали в парковете на Велинград и край горския техникум. На тях момчетата се срещали с Васил Ковачев и Антон Тошев. По пейките двамата възрастни ощастливявали момчетата орално, защото те отказвали да правят секс с мъжете. За френската любов тийнейджърите били награждавани и с по 15-20 лв. Отделно редовно обикаляли по дискотеки. След един купон на Димитър П. му сложили някакво хапче в питието. Наложило се да го носят до дома му. При друга среща край топлите извори в града Васил предложил кокаин и 1500 лв. за истински секс, но момчетата отказали.

На 14 август м.г. Алберт за първи път видял и се запознал с Николай Петров и Мария Стоянова. Николай наел 2 стаи от вилата за гости на Анета Т. В едната се настанили той и Мария, а в другата - Васил и Антон. Още докато отивали натам, Васил казал на Алберт, че може да чука какичката, ако е пияна.

“Беше напълно трезвена. Нищо не беше пила. Влязохме в стаята и я оправих”, разказва тийнейджърът. Веднага след жената той прави истинска любов последователно с Васил Ковачев и Антон Тошев. Това става за първи път и е непосредствено преди идването на полицията.

“Клиентът ми няма да говори с журналисти. По принцип той е невинен до доказване на противното и ние ще се опитваме да докажем това в съда. За истината можем да говорим едва след като присъдата влезе в сила. Сега единствено мога да ви кажа, че в процеса има много пропуски”, заяви вчера адвокат Николай Антов, защитник на Васил Ковачев.

Той смята, че е недопустимо изтичането на информация в медиите от досъдебното производство. Антов отрече на непълнолетните свидетели да са предлагани пари, за да се откажат от показанията си. Той смята, че това е нелогично и ако е трябвало да бъде направено, е щяло да се случи по време на досъдебното производство.

Близки на Ковачев пък смятат, че родственикът им е бил натопен в тази история от зам.-шефа на РПУ във Велинград Николай Делиев, с когото са братовчеди.

“Наистина сме първи братовчеди с Васил, но това няма нищо общо с делото, по-което е обвиняем. Свършили сме си работата и сме предали материалите на прокуратурата, която е внесла обвинителен акт в съда”, заяви вчера полицейският служител.

Прокурорът по делото Асен Палавеев категорично отказа да коментира предстоящия съдебен процес.

По информация на “24 часа” направените по време на досъдебното производство съдебно-медицински експертизи недвусмислено доказват, че Васил Ковачев и Антон Тошев са имали анални сношения, преди да бъдат арестувани.

Къщата във Велинград, където полицията задържа четиримата.

Един от обвиняемите Васил Ковачев (в средата) СНИМКИ: “168 ЧАСА”

МАРИЯ СТОЯНОВА

НИКОЛАЙ ПЕТРОВ

АНТОН ТОШЕВ

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Правеха ни френска любов и ни плащаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди