изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:23 EEST
Лара Логан от Си Би Ес: Озверели египтяни ме изнасилиха с ръце    
По света

ВАШИНГТОН - Американската телевизионна журналистка Лара Логан е била изнасилена с ръце от група египтяни по време на празненствата на площад “Тахрир” в Кайро по случай оставката на президента Хосни Мубарак и в предаването “60 минути” на Си Би Ес. Това разказа самата тя пред в. “Ню Йорк таймс”.



“Не вярвах, че ще оживея. Мислех не само че ще умра, но и че смъртта ми ще бъде дълга и мъчителна”, казва Логан. Инцидентът станал на 11 февруари, след съобщението за оставката на Мубарак. Логан предавала на живо в продължение на часове. С нея бил продуцентът Макс Макклелън, операторът Ричард Бътлър, египетски преводач и британец охранител. Докато операторът сменял батериите на камерата си, преводачът чул, че някои от тълпата предложили да й свалят панталоните. Посъветвал ги бързо да се изнесат от площада. В този момент обаче започнало всичко. Тълпа от 200-300 мъже се нахвърлили върху нея. Отделили я от екипа, разкъсали дрехите й. “Дълго време ме насилваха с ръце”, разказва жертвата.

Разярената тълпа крещяла: “Еврейка, еврейка!” Предния ден Логан, в чиито вени не тече еврейска кръв, заедно с други журналисти била обвинена в шпионаж в полза на Израел.

В крайна сметка група жени и войници успели да я освободят от нападателите й. Тя веднага се върнала в САЩ, където 4 дни останала в болница. Още тогава решила да разкаже всичко. Случилото се й отворило очите за това на какво насилие и унижения са подложени жените в Египет и в страните от ислямския свят. http://www.trud.bg

 

 


Сходни връзки

Лара Логан от Си Би Ес: Озверели египтяни ме изнасилиха с ръце | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди