изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:21 EET
Учител беше задържан за разпространение на детско порно в Пловдив    
Ред и сигурност

34-годишен учител от Пловдив е задържан на 12 май за разпространение на детско порно, съобщи МВР. Разследването срещу него започнало в ГДБОП след сигнал от националната гореща линия за незаконно и вредно съдържание в интернет.



К.П е задържан, докато разглеждал филми с детска порнография на личния си компютър. Спецполицаите засекли, че той свалял и разпространявал във виртуална среда видеофайл, съдържащ сексуални сцени между деца - момчета и момичета на видима възраст 6-10 години. При проведената акция от дома му е иззета компютърна конфигурация. При първоначалния оглед са открити около четири гигабайта порнографски изображения и видеофайлове с участието на деца.

Задържаният е учител на деца от пети до осми клас в местно училище. Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство, за което максимално предвиденото наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба до 10 000 лева.

Работата по случая продължава като предстои да му бъде наложена прокурорска мярка – задържане за 72 часа.

Горещата линия за безопасен интернет е създадена през 2005 г. по проект, подкрепен от Европейската комисия в рамките на програмата "Безопасен Интернет". Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ), която предоставя консултации на деца и родители по проблеми в интернет по телефон, електронна поща и скайп. Краткият телефонен номер на БЛОБ е 124 123.

http://www.dnevnik.bg

 


Сходни връзки

Учител беше задържан за разпространение на детско порно в Пловдив | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди