изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:16 EET
Какво казва цветът на косата за здравето ви?    
Любопитно

Дългогодишни проучвания доказват, че има връзка между естествения цвят на косата и някои заболявания при жените. Гените, които дават на косата въгленово черен, кестеняв, меден и кехлибарен цвят имат значение дали ще развиете ПАРКИНСОН или множествена склероза. Това е така, защото гените, които отговарят за пигментацията на косата имат важна роля и в други процеси в тялото. Вижте колко сте здрава според естествения цвят на косата:



Червенокоса
По-лесно се стресирате и сте по-чувствителни на болка. При някои червенокоси дами локалните упойки, които се използват от зъболекарите, не помагат. Според учени от клиниката в Кливланд, САЩ е съвсем възможно и при операция червенокосите да имат нужда от 20% повече анестезия. Рискът да развиете паркинсон е с 50% по-висок в сравнение с хората с друг цвят на косата, сочи изследване от Медицинското училище в Харвард. Генът, отговорен за огнения цвят на косата ви се намира близо до ген, който ако мутира, увеличава опасността от паркинсон. Меланомата (рак на кожата) също е сред често срещаните заболявания при жените с естествено червен цвят на косата.

Блондинка
Колкото по-светла е косата, толкова повече се вдига вероятността за проблеми с очите. Ако сте със сини очи рискът скача още. Обикновено русата коса върви със светла кожа, която пък е по-уязвима на меланома. Все пак учените от Харвард съветват да не напускате дома си, без да се намажете със слънцезащитен крем с фактор поне 30, ако сте блондинка. Хубавото на русата коса е, че е по-лъскава от останалите цветове, защото отразява светлината по-добре.

Брюнетка
Жените с тъмни коси са по-податливи на зависимост от никотина. Меланинът, който прави косата ви шоколадова забавя способността на черния дроб да обмени чрез метаболизма никотина и така той остава в тялото ви по-дълго време. За това нищо чудно да обичате цигарите. Ползата на дамите с ген за кафява коса е, че са по-защитени от множествена склероза и рак на кожата. Колкото по-тъмна обаче е косата ви, толкова повече се увеличава опасността да развиете не-ходжкин лимфом.
Ако Рапунцел беше с черна коса, едва ли щеше да има нужда някой да я спасява, тъй като тъмнокосите дами рядко са в стрес и се справят сами с проблемите си. Ако видите чернокоса девойка в беда, значи някой в семейството й е бил с руса коса.

Сива
Ако косата ви посивее на младини, тялото ви рано е спряло да произвежда пигменти. Това се дължи на стрес, пушене (които увреждат клетките), липса на Витамин B12 и тироидни неразположения. http://www.az-jenata.bg

Жестовете, които издават, че жената иска нещо повече от обикновени ласки

5 съвета за вашите секси устни

Маски за блясък, здравина и бърз растеж на косата

Дамските аксесоари през 2011

Бивша медсестра с най-добрите естествени цици 18 +

Блондинките - умници, хубавици и много амбициозни

Извайте дупе като на Бионсе

Сплетената коса е на мода тази есен

Блондинките печелят повече пари

Прическите с “мокър ефект“ на върха на модата

Най-женските витамини

Лицето показва съдбата, характера и здравето на всеки

 


Сходни връзки

Какво казва цветът на косата за здравето ви? | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди