изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:57 EEST
От 4 г. баща изнасилва щерка си, майката мълчи    
Новини Шестокласничка от близкото до Бургас село Черноморец е била насилвана в продължение на 4 години от родния си баща, съобщава "24 часа". 1 май се оказва последният ден, в който 35-годишният Петко П. й посяга.



Петко П. е задържан веднага след като лекарски преглед показва, че детето е жертва на сексуално посегателство. По-късно експертиза в специализирана клиника във Варна потвърждава това. Когато е изнасилено на 8 г., детето не казва веднага на майка си. По-късно се престрашава, но това не води до нищо.

"Не знам защо мълчах, после казах на майка ми, но на нея й беше жал за него и още й е жал", разказва момичето пред разследващите. Бащата е таксиметров шофьор. Той не е криминално проявен - има стара присъда за дребно хулиганство, но е реабилитиран. Семейството има и друго дете - момченце на 10 г.

Изнасилваното момиче е относително добра ученичка без проблеми в овладяването на материала. Как обаче преживяното ще се отрази на цялостното й развитие, специалистите трудно могат да предвидят.

31-годишната майка Радка не крие, че чувства вина за дълго пазената срамна тайна. "Когато преди 2 години детето ми каза: "Мамо, татко ме изнасилва!", не можах да повярвам. Попитах я дали въобще знае какво означава това. Още ми е трудно да го приема, просто не мога да си го представя", споделя пред "24 часа" майката.

След първото признание на момичето Радка била на косъм да сложи край от раз, но силите не й стигнали в последната минута. Тя показва направление от 14 април 2009 година, на което ясно е написано "съмнение за блудство". Тръгва към болницата в Бургас заедно с баба си. На асансьора са, когато мъжът й позвънява по телефона и пита къде са. "Баба каза: Хайде да се прибирате, че Петко ви чака", и така не се качихме до гинекологията, признава Радка.

Случващото се в семейството на Петко П. изглежда е било нещо като публична тайна за доста широк кръг от хора в Черноморец, включително и преподаватели. Директорката на местното школо Йорданка Станчева обаче не отговаря на мобилния си телефон.

Заради комбинацията от страх и срам бащата 4 години безнаказано безчинства със собственото си дете. Филм, в който се разказва за аналогичен случай, и новина по телевизията за вкаран в затвора баща насилник помогнали на 12-годишното момиче да осъзнае, че не е длъжно да търпи извращенията.

След задържането на Петко П. съдът му определя постоянна мярка за неотклонение и той остава зад решетките. Образувано е бързо полицейско производство, което вече е приключило, и делото е вкарано в съда за насрочване. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

От 4 г. баща изнасилва щерка си, майката мълчи | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди