изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:18 EEST
Френски държавен секретар подаде оставка заради сексскандал    
По света

Жорж Трон, държавен секретар по въпросите на държавната администрация в десноцентристкото правителство на президента Никола Саркози, когото две жени обвиниха в сексуален тормоз, подаде оставка. Това съобщи френският премиер Франсоа Фийон, цитиран от Ройтерс и БТА. Жорж Трон уведоми днес министър-председателя Франсоа Фийон, че подава оставка, се казва в изявление на канцеларията на премиера.



Френски прокурори започнаха да разследват обвиненията срещу Трон, който отрича да е вършел нещо нередно.

Двете жени са работили между 2007 и 2010 година в администрацията на градчето Дравей, където Трон е бил и кмет. Те твърдят, че под предлог, че му е необходим масаж на стъпалата, той скланял подчинените си към интимни връзки. Досега жените се срамували да говорят за това публично, но набрали смелост след скандала с Доминик Строс-Кан.

Трон отхвърли твърденията на двете бивши служителки на кметството, които според него искали да си отмъстят, защото били уволнени от кметството. Пред вестник \"Паризиен\" той заяви, че е решил да подаде оставка, за да не поставя правителството в неудобна ситуация, предаде Ройтерс.

Няколко дни по-рано шефът на МВФ Доминик Строс-Кан бе арестуван по обвинение в опит за изнасилване на 15 май. Бившият директор на МВФ Доминик Строс-Кан, който в момента е под домашен арест в апартамент в Ню Йорк по обвинение в сексуално нападение, определи обвиненията срещу себе си като „личен кошмар”. Строс-Кан подаде оставка от затвора. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Френски държавен секретар подаде оставка заради сексскандал | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди