изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:44 EET
Левите идват на власт в Италия, провал за Берлускони в Милано и Неапол    
По светаДясноцентристката управляваща коалиция на премиера Силвио Берлускони претърпя съкрушително поражение на втория тур от частичните местни избори в Италия. Това предадоха ДПА и ИТАР-ТАСС, на които се позова и БТА, след преброяване на почти всички гласове във вота. Според ДПА резултатът поставя под въпрос способността на правителството да изкара мандата си до изтичането му през 2013 г.


Най-сериозният удар левоцентристката опозиция нанесе в Милано, смятан за бастион на Берлускони. Победата в "северната столица" на Италия изтръгна представителят на главната опозиционна Демократическа партия. Адвокатът Джулиано Пизапия, събра около 55 процента - преднина, която досегашната кметица на Милано и член на управляващата партия "народ на свободата" Летиция Морати не можа да стопи.

В Неапол с преднина от почти 30 процента победи бившият съдия и член на партията "Италия на ценностите" Луиджи де Маджистрис, който бе подкрепен и от непредставените в парламента комунисти. Кандидатът на Демократическата партия се наложи и в Каляри, административен център на остров Сардиния, която също бе смятан за крепост на десноцентристите.

Наблюдателите не оценяват резултатите от местните избори като някакъв сериозен прелом, а по-скоро като лично поражение на Силвио Берлускони. От страна на опозицията вече се чуха призиви за оставка на премиера, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Местният вот премина при значително намаляла - с 10 процента - избирателна активност спрямо предишните избори, отчете министерството на вътрешните работи, което в Италия изпълнява функциите на избирателна комисия. На втория тур бяха избрани кметове на 88 града и губернатори на пет провинции. http://dnes.dir.bg
 


Сходни връзки

Левите идват на власт в Италия, провал за Берлускони в Милано и Неапол | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди