изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:04 EEST
БСП обмисля вот на недоверие за сигурността и МВР    
ПолитикаИма основания за вот на недоверие по две теми - неспособността на правителството да провежда антикризисна политика и провалът в социално-икономическата сфера, и втората - провалът в сферата на сигурността и работата на МВР. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде БТА.

Още преди време от партията заявиха, че може да ще искат вот на недоверие за социално-икономическата политика.

Виждам основания за два вота на недоверие, може би последователни, отбеляза Станишев. Според него, кризата в България се задълбочава и това е основният провал на това правителство.
Станишев посочи и "провалите по отношение на Шенген, трите унищожителни доклада, получени в рамките на една седмица от Европейската асоциация на съдиите, от Европол и от експерти от ООН, и последните данни за дарения към МВР".

Лидерът на БСП съобщи, че утре започват разговори с ДПС и ще търсят диалог с политически сили, които не подкрепят правителството към този момент, както и със синдикатите. До края на седмицата трябва да бъдат подготвени мотивите и в началото на следващата седмица да бъде внесен вотът на недоверие.

По-рано днес от ДПС пък заявиха, че са назрели са условията за вот на недоверие за цялостната политика към кабинета. От движението ще предложи на левицата темата да бъде именно цялостната политика, а, ако се наложи, ще направи консултации и с други политически сили, без "Атака".

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви в Панагюрище, че не се притеснява от подготвяния от опозицията вот на недоверие. Според него БСП се дразни, че държавата върви добре.

Левицата ще иска изслушване на министър Цветан Цветанов във вътрешната комисия за основанията за даренията към МВР и дали има покровителство над дарителите, стана ясно още на пресконференцията на социалистите. Според тях трябва да има регистър на тези дарения.
По повод на изнесените грами чрез Уикилийкс и сайта "Биволъ", в които става дума за българския премиер Бойко Борисов, Станишев коментира, че нямало "особени новини, но реакцията на министър-председателя била смешна, смутена и объркана".

Най-скандалното е друго, когато българският премиер заявява на американския посланик Макълдауни, че България не знае каква политика да води и трябва да бъде направлявана и управлявана от Брюксел и от Вашингтон, каза лидерът на БСП. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

БСП обмисля вот на недоверие за сигурността и МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди