изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:15 EEST
Силиконови вагини унищожени от НАП    
ЛюбопитноСиликонови вагини и оръжия, с които са извършвани престъпления, се съхраняват в складовете на Националната агенция по приходите. След като на 1 януари 2010 г Агенцията за държавни вземания се сля с данъчната структура, НАП пое контрола върху съхранението и продажбата на всички вещи и имоти, конфискувани в полза на държавата.

„Малко известен факт е, че когато български съд постанови наказателна присъда, всички вещи, които са били събрани като доказателства по делото и по-късно конфискувани в полза на държавата, се прибират и съхраняват от нас”, обясни пред „Монитор” шефът на дирекция „Комуникации” на НАП Росен Бъчваров.

По този начин в складовете на данъчните се събират коли, с които са извършени катастрофи, бусове, с които са превозвани нелегални емигранти през границата, шперцове, крикове и други взломни уреди, с които са извършвани кражби. Всички тези вещи са собственост на държавата и целта на НАП е да ги продаде, за да влязат пари в хазната. Не всички конфискувани предмети обаче могат да бъдат предложени на търг. Сред най-запомнящите се предмети, с които се е сдобивала данъчната администрация, са

стотина кашона със силиконови вагини.

Сексиграчките били предмет на контрабанда и след като собственикът им бил осъден, били изпратени в складовете на НАП. Опаковани в кашони, еротичните атрибути престояли две години на съхранение. След като станало ясно, че подобни вещи са трудно продаваеми, данъчните решили да ги дарят на някоя държавна структура. Най-удачен бил вариантът силиконовите вагини да бъдат изпратени в местата за лишаване от свобода и дарени на затворниците. Последвала дълга и сложна процедура на кореспонденция между различни ведомства. Накрая данъчните написали писмо до Комисията за защита на потребителите, в което поискали становище дали е удачно и безопасно сексиграчките да бъдат дарени на затворите. В пристигналия от Комисията отговор обаче било записано, че вещите са с неустановен произход, изкарали са доста време в различни складове и заради това могат да представляват опасност за здравето на лишените от свобода. Така данъчните решили

вагините да бъдат унищожени

заедно с други предмети, които не можели да бъдат продадени или дарени. Случаят с вагините е само един от многото интересни казуси, на които са попадали данъчните служители. Заради огромния брой от конфискувани предмети НАП поддържа голяма система от складове в цялата страна. Всеки един предмет, попаднал там, получава инвентарен номер, който се вписва в регистъра на данъчните. След като преминат различни проверки за безопасност, повечето от вещите се обявяват за публична продан.

„В НАП се съхранява огромен брой вещи, конфискувани в полза на държавата. Част от тях са изключително скъпи и търговете, на които те се предлагат, представляват голям интерес за търговците. В складовете ни обаче има и много предмети, които са товар и бреме за системата, тъй като към тях никой не проявява интерес”, обясни още Бъчваров.

Често срещани предмети в складовете на данъчните са отвертки, щанги и шперцове, с които са извършвани различни кражби. Част от тези „инструменти” се предоставят като

дарения на различни държавни органи

По този начин служителите в някоя малка община може да се сдобият с отвертка, с която е била разбита врата или дори е било извършено убийство. Подобни случаи обаче са рядкост.

Най-често държавната и общинската администрация получава от НАП автомобили, с които са извършени престъпления или самите те са били обект на кражба или друго посегателство. В тези случаи обаче държавата има изисквания – колите не трябва да са много стари или прекалено амортизирани. По този начин държавата пести от разходи за закупуване на лимузини за чиновниците.

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Силиконови вагини унищожени от НАП | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди