изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:55 EEST
Борисов избухна заради недоволните съдийки: Това е наглост!    
ПолитикаВисшият съдебен съвет вече 2 години работи без абсолютно никаква намеса на политическа партия ГЕРБ. Тези съдии, прокурори и всички, които са там, са изцяло избрани по квотен принцип от тройната коалиция – БСП, ДПС и НДСВ. Това каза премиерът Бойко Борисов по bTV в разговор за кризата във Висшия съдебен съвет и подадените съдийски оставки през последните дни.

По повод оставките на съдийките Капка Костова и Галина Захарова от ВСС и твърденията в мотивите им, че има риск за върховенството на закона и държавността, както и че има безпринципно кадруване, като избора на Владимира Янева за председател на СГС, която нашумя с приятелството й с Цветан Цветанов, Борисов избухна: „Това се казва наглост”.

\"С цялото ми уважение към Лазар Груев, преди няколко дни той започна темата за избора, аз искам да го попитам как беше избран той\", добави Борисов. \"Нима той не беше съветник на Първанов и единствен кандидат. Другите как бяха избрани – хайде и последният съветник на Първанов да го направим шеф на софийския съд, за да е доволен Лазар Груев\", заяви премиерът. Той припомни и че другият съветник на президента Първанов – Борис Велчев, сега е главен прокурор.

\"Що за наглост е това вече?! И всичките тези мълчаха като неми. Сега целият Конституционен съд е конструиран пак от тройната коалиция и не мине ден два излизат с решение срещу правителството\", посочи Борисов.

Според премиера има огромен проблем с кадрите на тройната коалиция, защото след дългите години на управление на съдебната система, те са я довели до мониторинг от Брюксел.
\"Нито съм се месил, нито имам намерение да се меся – те са си избрали ръководството и ние неслучайно не сменихме никой от ВСС\", заяви още министър-председателят.


--------------------------------------------------------------------------------
Висшият съдебен съвет ще разгледа оставките на Капка Костова и Галина Захарова на заседание в четвъртък от 9,00 часа. Костова поиска да бъде възстановена на длъжност съдия във Върховния касационен съд, а Захарова - като съдия в Софийски апелативен съд.

http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Борисов избухна заради недоволните съдийки: Това е наглост! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Борисов избухна заради недоволните съдийки: Това е наглост!
Автор: Anonymous да 2011-06-09 @ 22:40 EEST
гледах изказването му още малко и щеше да налети на бой и това ако не е конфликт на интереси здраве му кажи нагли сте вие борисов и цветанов

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди