изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:49 EEST
Мистериозна болест повали българка в Париж, връщат ни я подута като мехур    
ЗдравеД-р Миразчийзки: Не можем да разберем какво стеснява кръвоносните съдове, наистина сме притеснени. Вече втора седмица след принудителното си завръщане от Париж 41-годишната Мая Г. лежи в хирургичното отделение на МБАЛ-Бургас без ясна диагноза. „Дишането й става все по-затруднено, идете и я вижте, изтърваме я. Лекарите не знаят какво става с нея, подува се все повече и повече, може и да не изкара до вечерта“, сигнализира лелята на Мая - Дочка Т.

Тя и майката на Мая стоят неотлъчно до нея от завръщането й от Франция. Двете жени са в ужас. Казали им да си тръгват, защото пациентката ще бъде изписана и преместена в друга болница, където да търсят причина за все по-влошаващото състояние.

Екип на сайта "Бесове" посети сектор А на Хирургичното отделение в МБАЛ-Бургас, което се завежда от д-р Васил Керанов – специалист с дългогодишна практика. Оказа се, че Мая наистина е изписана и насочена към частния Кардиоцентър „Понтика“.

След близо два часа изследвания с ангиограф и нервно тичане по коридорите на кардиоболницата екипите на д-р Андрей Неутов и д-р Марияна Контева нямаха общо становище за причините, поради които тялото на Мая отича все повече и повече. Проверена е обстойно проходимостта на артерии, вените и сърдечни кухини. „Не знаем още какво да мислим, може да се наложи транспортиране до София“, каза д-р Неутов.

Мая заминала със съпруга си Красимир С. за Франция в началото на април. Семейството имало планове да се установи там, Красимир получил добра работа в строителна фирма.

„След първите първите десетина дни се почувствах зле, първо беше отпадналост, после започнах да се задъхвам при изкачване на стълби. Появиха се и първите отоци по лицето. Мислеха в началото, че е някаква странна алергия. Френските лекари казаха, че трябва да се прибера обратно в България, както и направих“, разказа ни Мая, която в момента е настанена в кардиоцентъра в очакване лекарите да кажат дали ще я пренасочат някъде другаде. Междувременно тежко е отекъл левият й крак. Мая е висока 162 см и при пристигането във Франция е тежала 85 кг. Сега прилича буквално на пренадут плондер, който всеки момент може да се пукне. Младата жена ни забрани да снимаме лицето й, защото това би отвратило приятелите, които я познават. Тя успя да размени само няколко думи с нас, защото тялото ужасно я боли, а речта още повече я натоварва. Състоянието й действително е критично.

„Случаят е много сложен, д-р Керанов ми докладва за Мая още при настаняването й при нас, бяхме много внимателни и сме консултирали всяко наше действие“, каза зам.-директорът на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски. Направени са й пълни изследвания, но досега не може категорично да се каже защо положението се влошава все повече.

В началото хирурзите се съмнявали, че има спукана язва – наблюдавали я, но се оказало, че не е това причината. За две седмици са й направени 10 рентгенови и 10 ехографски изследвания. Всеки ден идвал да я види и най-добрия специалист по съдова хирургия д-р Василев.

„Последно се появи и проблем с крайника, не можем да разберем какво стеснява кръвоносните съдове, наистина сме притеснени“, каза д-р Миразчийзки. До момента на публикацията близките на Мая не знаеха накъде да тръгнат, за да търсят спасение за младата жена.

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Мистериозна болест повали българка в Париж, връщат ни я подута като мехур | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди