изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 21:48 EEST
"БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" ИНВЕСТИРА В ДОБРИЧ    
Икономика"Фирмата купи в индустриалната зона фабрика за колбаси, като в момента, до колкото знам, се прави ремонт, но смятат да запазят производството. Очаквам през този месец представителите, които се обадиха за среща, като съобщиха, че са пред финализиране на сделка за закупуване на “Сердика-Фама” – фирма за производство на мляко и млечни изделия, която бе собственост на инвестиционен фонд” – съобщи кметът на Добрич Детелина Николова.

Тя добави още, че до 2 години “Лидл” ще отвори обект в Добрич, след като вече общината е провела търг и техни представители са купили терен за изграждане на магазин. Намерението им е до 2 години да го изградят и отворят, каза още Николова. Засега обаче друга голяма верига “Карфур” е удължила срока за реализация на обекта си. Те бяха закупили сградата на бившия обувен завод “Добрич”. В зона “Запад” е пред завършване фотоволтаична централа, като инвеститорът е Радосвет Радев, добави още кметът на Добрич. На последната сесия пък в края на май съветниците одобриха да се продаде на търг чрез тайно наддаване бившето военно поделение “Гърнетата”, което през 2005 г. общината безвъзмездно получи като терен за стопанисване от военното министерство. Инвестиционен интерес към терена има от “Папас олио”, които смятат да изградят модерна производствена база. “Правихме слънчев одит на този терен, тъй като имаше инвеститори, които искаха да изградят фотоволтаична централа. Но след промятна на закона, а и на пазарната ситуация замразиха инвестиционните си намерения. Сега дойде запитване от “Папас олио” и общината в кратки срокове предостави всичко нужно на инвеститора, като успяхме да внесем и докладната в ОбС. Основно за мен бъдещето в Добрич е именно в инвестиции в хранително-вкусовата промишленост, защото районът е земеделски и предлага много суровини за такова производство” – казва още Николова.
 


Сходни връзки

"БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" ИНВЕСТИРА В ДОБРИЧ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
"БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" ИНВЕСТИРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-07-03 @ 11:59 EEST

Къде точно около Двореца в Балчик се намираше почивната база на обувен завод "Добрич"? Моля, ако някой знае, нека ми отговори. Благодаря предварително! :)

"БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" ИНВЕСТИРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-07-04 @ 08:43 EEST
На тоз безработния град не са нужни такива големи вериги от магазини.
"БЕЛЛА БЪЛГАРИЯ" ИНВЕСТИРА В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2011-07-04 @ 08:56 EEST
Веригите от магазини са част от един съвременен град. Проблемът е, че в държавата ни не се създават условия да получаваме достатъчно много пари, за да живеем добре и да харчим пари по големите вериги от магазини. Проблемът е, че всички партии от 1989 г. насам ни лъжат и не дадоха нужната самостоятелност на общините, а съсредоточават парите в София, тъй като се страхуват от софиянци да не свалят едно или друго правителство.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди