изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:13 EET
Топжурналистката Маргарита Михнева: Наркомафията финансира изборите!    
Интервюта Прокурорът Роман Василев може да осъди Сашо Диков! • Експертизите на проф. Стойчо Раданов за Белнейски и Чората са абсолютно грешни

Маргарита Михнева е една от първите разследващи журналисти в България. Уволнявана е 8 пъти от различни телевизии. Два пъти лично от Тодор Живков. 10 години е работила и в "Таунус филм"- Германия, член е на Интернешънъл прес институт в Австрия. Има много журналистически награди от чужбина и нито една в България.

От 2000 г. работи в “Канал 3”, където и до днес води авторското си предаване “Неудобните”. В ексклузивно интервю за в. "ШОУ" тя разкрива задкулисните маневри в съдебната система и анализира всички актуални събития през последните седмици.



- Маргарита, ти често се възмущаваш, че разследващите журналисти у нас не обичат да четат съдебните дела и раздават с лека ръка присъди?
- Журналистиката влияе повече на обществото, отколкото съдебните решения, и затова ние като гилдия трябва да бъдем много внимателни. В единия случай говорим за обществено мнение, а в другия случай - за присъди.

Последният пресен случай е изборът на Владимира Янева за шеф на Софийския градски съд. Медиите раздухаха темата за конфликт на интереси между нея и дружеството “Софийски имоти”.
При случая с Чората - цялото общество пък беше подготвено от нас, журналистите, че полицаите са убийци!
Друг случай - с Владимир Кузов и колегата Карбовски, който силно подготви общественото мнение и повлия на решението на съда.

Обществото обича клюки, недовършени изречения, недоизказани истини, защото една истина премесена с измислица е по-читаема, парадоксално, но по някой път и звучи по-достоверно.

Преди време моят колега Сашо Диков например, в няколко поредни интервюта, които прави с главния прокурор Борис Велчев, обяви зам. градския прокурор на София Роман Василев за бандит и мутра. И призова да се види имотната му декларация. Отдел “Инспекторат” и неговият шеф Малена Филипова направиха пълна проверка и се оказа, че при Роман Василев всичко е наред!

Но обществото преди това какви послания получи – че той е мутра! Защото го е казал Сашо Диков! Оказва се обаче, че не е така!

Ако сега Роман Василев даде Сашо Диков под съд, ще го осъди!

Понеже съм претърпяла 25 дела и съм юрист по образование, аз съм премерена, когато говоря. Квалификации и обиди не употребявам. Дори да знам, че един човек наистина е убиец, никога няма да го нарека така! Просто журналистът няма право да съди, а да изследва.

- Какво точно се случва при съдия Владимира Янева и “Софийски имоти”?
- Вместо Висшият съдебен съвет да се занимава с това какви професионални качества има Владимира Янева, по ченгесарски и просташки направен сценарий тази жена беше обвинена за конфликт на интереси с фирмата “Софийски имоти”. Поръчителят на този сценарий много добре знае, че от този казус няма излизане! Медията, в която най-много се тръбеше за конфликт на интереси, е сайтът “Медиапул”. А на кого е той?! Кой стои зад него? А конфликт на интереси няма, както каза председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев.

Владимира Янева като пълномощник на баща си купила през 2002 г. два мижави имота! Сравнете нейното “корумпирано” поведение с поведението на други големци, които се облажиха с имоти:
“Софийски имоти” е дружество, създадено през 1996 г.

Почти няма политик, магистрат или висш държавник, който да не се е облажил със сделка.

Дружеството се създава типично по комунистически модел. За да се приватизират на безценица имотите в София, за наивен грешник отпред слагат Тошко Добрев. Най-големият страх сега е той да не проговори. Защото, като започне да си спасява кожата, ще каже за какво става дума.

Защо Висшият съдебен съвет не се сезира през 2001 г., когато имаше фрапиращи случаи на конфликт на интереси при дружеството?!

- Какво се случва тогава?
- През 2001 г. фирмата “Филто-С” по криминален начин закупува от “Софийски имоти” терена на родната къща на големия български художник Константин Щъркелов, който е убит в Държавна сигурност.
“Софийски имоти” сключва договор с фирмата “Филто-С” и върху този терен тя строи апартаменти. Емил Стоянов - братът на президента Петър Стоянов, шефът на НРС Димо Гяуров и шефът на “Софийски имоти” Тошко Добрев

купуват по три апартамента там по 450 кв. м и по два гаража.

На пръв поглед в регистъра не може да са види, че са купени от “Софийски имоти”. Те са купени от фирмата “Филто-С”... Имотите не са записани и на тяхно име. На Емил Стоянов купува чрез собствената му телевизия “Европа”, Димо Гяуров - на името на баща си, а Тошко Добрев - на името на тъста си.

Същата работа е и с Дарик радио. В началото журналистите от това радио активно отразяваха мегаделото “Софийски имоти”! В един момент се разбрало, че фирмата “Филто-С” по същия начин е действала със сградата на Дарик радио. Земята отдолу е на “Софийски имоти”, сключва се договор с въпросната фирма, тя построява сградата отгоре и започва да разпродава! Земята се купува на безценица, а от продажбата на имоти се печели страшно много! И смелите журналистически разследвания секнаха по Дарик радио!
Със “Софийски имоти” е участвал в общи дружества Любомир Павлов, когато беше шеф на Общинска банка. Венци Стефанов, шеф на “Славия”, с двете си фирми – “Астрима” и “Симетра” 1, заграби на безценица земя от “Софийски имоти” и направи сума ти врътки. Да не забравяме Младен Михалев-Маджо, който с 56 декара влиза апорт в “Сити Къмпани”. Да не говорим за Антоан Николов - магазини по “Витошка” са продавани от 18 до 20 ст. кв. м.

Радослав Тошев, син на бившия бос на “Труд” Тошо Тошев, също е пазарувал от “Софийски имоти”? Тук няма ли конфликт на интереси? Радослав е общински съветник.

Къпалнята “Мария-Луиза” е продадена от “Софийски имоти” първо на шефа на ВИС Георги Илиев. След смъртта му преминава в ръцете на Румен Гайтански – Вълка. Жената на Петър Стоянов, Антонина, откъде купи офис за фондацията си “Ценности”? Жената на Иван Костов, Елена, какви сделки е сключвала със “Софийски имоти”? Агенцията “Прима” на Тошко Добрев колко милиони изпра през националните медии?

- И защо ВСС не се самосезира тогава за тези сделки?!
- Защото е ставало въпрос за президент, министър-председател, собственици на медии...

- Общественото мнение “знаеше” с години, че полицаите, които арестуваха Чората, са негови убийци. Сега Върховният касационен съд ги оправда, но като че ли никой не се интересува от това?
- След като бяха оправдани полицаите по делото за Чората, почти всички медии мълчат! Но какво се случи преди това – народът беше облъчен! Излезе вътрешният министър Румен Петков и каза, че това са убийци, уволни ги, излезе омбудсманът Гиньо Ганев и той каза същото. Всички медии също ги нарекоха “убийци”! По Би Ти Ви дори показаха отблизо лицата им!

Делото за Чората показва едно много важно нещо в България. Много от разследванията се правят по поръчка, калпаво, а докато излезе истината на бял свят, обществото загубва интерес!

- Какво знаеш за експертизата на проф. Стойчо Раданов по случая, който се самоуби впоследствие? Ти отдавна разследваш този случай.
- Проф. Стойчо Раданов се обеси или го самообесиха?

За сестрите Белнейски и за Чората той даде абсолютно грешни експертизи!

Това не е мое мнение, това е окончателното решение на съда.

Когато се прави първата тройна експертиза, по същото време се назначава и петорна експертиза по молба на близките на Чората. Без да е свършила тройната. Това е абсолютно недопустимо в криминалистиката. Било е ясно, че и двете ще паднат. Защо? Поради наивност и глупост ли?!

Проф. Стойчо Раданов взема 16 хистологични проби от трупа на Чората, за да ги изследва. От тях се вижда, че Чората има кръвонасядания по тялото, но няма черепно-мозъчни увреждания, т.е. че не е убит. Заключението на Раданов в експертизата обаче няма нищо общо с резултатите от изследваните проби. Това е и основният мотив на Върховния касационен съд да отхвърли експертизата на Раданов.

- Защо чак на последна инстанция се променя становището на съдиите?
- Като че ли това дело не е четено на първа и втора инстанция?! А струва толкова много пари на държавата! И сега Румен Петков ще се извини ли на тези момчета, които нарече убийци? Едно от тях загуби майка си, другото - баща си, на един от полицаите му направиха операция на главата, детето на другия се разболя от рак!...

Ако се разсекрети делото за Чората, ще се разберат потресаващи неща. За това какви са наркотиците, кой ги е пренасял, защо ги е пренасял... Чората е бил удобната пионка, също като Тошко Добрев от “Софийски имоти”. Той се е занимавал с наркотици, защото тези наркотици са отивали, където трябва! Ако се разсекрети това дело, ще се разбере, че избори в България се правят с пари от наркотици, проституция и контрабанда. Това и главният прокурор го призна! Дори уточни сумата – 200 млн. лв. “мръсни” пари се въртят на всички избори в България!

Едно интервю на
Валерия КАЛЧЕВА!

http://www.blitz.bg/

 


Сходни връзки

Топжурналистката Маргарита Михнева: Наркомафията финансира изборите! | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Топжурналистката Маргарита Михнева: Наркомафията финансира изборите!
Автор: Anonymous да 2011-06-30 @ 08:11 EEST
ако може журналиститеот нова ..нека помолят михнева да се порови малко в делата на диков за да стане ясно как можа тоз боклук да обере така нашто и без това бедно градче

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди