изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 19:38 EEST
ДАМЯН ПОПОВ: ЩАСТЛИВ СЪМ    
ИнтервютаВ началото на лятото добричлията Дамян Попов разказва за читателите на НДТ какво се случва около него. Намерихме го в едно от най-известните софийски студиа - Pro X studio - където той твори новите си музикални проекти.


-  Дамяне, поздравления за сингъла \"Ти решаваш\". Доста силен проект, на какво се дължи това?
- Всичко е комплексно. Създадохме песента с екип на Pro X studio, основно аз творих музиката и текста, но нямаше да се получи нищо, ако аранжорът Иван Иванов и текстописецът Дани Ботев не се бяха притекли на помощ. Понякога стигаш до един етап, в който усещаш, че нещо му липсва, и трябва да допълниш последното парче от пъзела. Радвам се, че заедно успяхме. Песента се радва на голям интерес и от един друг факт, а именно участието на Анелия като гост вокал. Много бързо беше разпозната от нейните фенове. Не на последно място благодаря и на режисьора Добромир Николов, който вече е известен с работата си за Дийп Зоун, Мастило, Av и др.  Месец и половина след първото представяне на проекта в ефира на БГ Радио можем да се похвалим с над 400 000 гледания в интернет и много сериозна подкрепа от страна на национални музикални медии - Фен Тв, Балканика Мюзик Тв, Бокс Тв.
- Това е петият официален сингъл за теб? Оттук накъде? 
- Логично е - албум. Обещал съм си го сам на себе си. До края на ноември живот и здраве.Почти приключихме преговорите с музикалния издател. Това е най-важното за един изпълнител - създаването на собствено \"Аз\" в музиката. Нови песни, клипове, различни проекти... Това е нещото, което най-силно ме вълнува. Винаги съм си казвал, че не може да изкарам живота си в Пиано барове и клубове, за това и точно в този момент съм в студио, където работя по новата си песен в дует с една очарователна мадама. А на 18 юли ще заснемем и клип към песента с екипа на гениалния режисьор Ники Нанков. Освен  всичко това ще взема участие и в конкурса \"Бургас и морето\" в края на този месец.
- За първи път участваш в този конкурс?
- Да. Приятно ми е, че сме сред селектираните. Над 100 са песните, достигнали до журито с председател Георги Христов, но избраните сме само 13.  Честно казано, по- приятно ми е обаче, че ще изпея парче, написано от хит-мейкъра Калин Димитров, и то ще стане част от албума ми. Това е невероятен композитор, създал толкова много хитове, които се пеят от младите в клубовете в цялата страна. Гост музикант в песента е Цветан Недялков - Куку Бенд.  Убеден съм, че ако се бяхме се явили на \"Сарандев\", примерно, щяхме да ги разбием, защото имам усещането за правилната посока в музицирането и композирането. Неслучайно първите ми авторски проекти \"Тръгваш ли\" и \"Вярвал ли съм\" стартираха точно от конкурса \"Сарандев\", където завзехме първите позиции в две поредни години.
- Като спомена нашия конкурс, липсваше ли ти тази година конкурса \"Сарандев\"?
- Всяко нещо с времето си.  Водил съм, може би, седем или осем пъти. В един момент всичко започва да придобива някаква рутина и механичност, не ти дава онази емоция, от която имаш нужда, а и в крайна сметка и самият конкурс има нужда от нещо ново и свежо. Живот и здраве, да съм готов с албума си, защо да не го представя официално на следващото издание, ще се чувствам много приятно точно на сцената на конкурса \"Сарандев\". А пък може и да пожурирам, вече набирам сериозен опит в това.
- Как подбираш екипите, с които работиш? С кого ти е било най-интересно?
- Звучи \"пренавито\", но се старая да работя с най-добрите и актуалните имена, свързани  с музикалния живот у нас. Иван Иванов и Жени Джамбазова са част от екипа, създал албума на Миро, с тях имаме няколко парчета. Работил съм с Влади Ампов - Графа по предния сингъл. Калин Димитров, Стамен Янев също са част от композиторите, които ще се разпишат в дебютния ми албум.
- Сред толкова работна обстановка. Мислиш ли да си почиваш?
- Обичам да съчетавам нещата и, когато имам няколко свободни дни, отскачам до някое приятно местенце. Преди две седмици почивах за няколко дни в Истанбул, а малко преди това направих същото в Солун. Тези дни ще се разпиша по нашето крайбрежие.  Замислил съм си много пъстра лятна програма, силно обвързана и с Добрич, тъй като моята племенница вече е на три годинки и става много забавно като се \"пуснем\" в градската градина. Голяма атракция сме.
- Какво е отношението ти към предстоящите музикални риалити формати? Били се включил?
- Радвам се, че има подобни предавания, където много млади певци да намерят своето място. Винаги можеш да научиш много, иначе аз не бих участвал... Мисля, че вече съм поел по своя път и не мога да си представя всичко да започне отначало. Тези формати са за таланти между 15 -21-22 години.
- Няма да пропуснем и въпроса, свързан с личния ти живот...
- Хм... В него от няколко месеца всичко е здраво стабилизирано. Мога да кажа, че съм щастлив... както пее колежката Камелия - \"Има любов\". Дай Боже, всичко да е ок и занапред. Преди обичах да се хваля с  гаджетата си особено с едно - предпоследното - може би, прехласнат от това, че тя притежаваше титлата Мис София. Както и да е... разбрах и се научих, че в крайна сметка това е мега суета. Любовта си е любов и трябва да си я пазиш, защото без нея просто губим смисъла.



 


Сходни връзки

ДАМЯН ПОПОВ: ЩАСТЛИВ СЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди