изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:32 EEST
Стриптийзьорки изпращат с незабравимо шоу покойниците    
Любопитно За умрелия или добро, или нищо, гласи старата българска поговорка. Нрави и обреди за изпращането на мъртвеца в последния му земен път има всякакви в различните култури и етноси.   Но може би най-атрактивната церемония, макар и да става дума за церемония при погребение, е в Тайван. В нея няма нищо траурно, нито път трагично, защото си е част от благините на съвременния земен живот. Става дума за ритуала плачещи стриптийзьорки да казват последно "сбогом" с плътска прелест и така да изпратят с радост на духа вече нищо не чувстващия мъртвец, а за оставащите на Земята живи роднини, близки и приятели остава да разтушат мъката си с наслада за всички сетива.

  За тази необикновена традиция, установена на острова от десетилетия, разказва британският в. "Дейли мейл". Странната погр***на екзотика не струва скъпо на близките на покойниците. За скромен хонорар специализирани за тъжното събитие девойки танцуват и се разголват напълно по време на траурната церемония.
  Стриптийзьорките пристигат на церемонията със специално осветени с неонови светлини камиони. Изучаващият традициите и обичаите на населението от селските райони на Тайван Марк Московиц от университета в щата Южна Каролина в САЩ разказва, че каненето на стриптийзьорки на погребенията е повсеместно в селскостопанските райони на островната държава.
  Местни хора твърдят, че целта на еротичния ритуал, съчетан с тъгата от смъртта на близкия човек, цели да се забавляват старите духове, които посрещат в отвъдното духа на "пресноприставления" покойник, така че той да свикне по-бързо с новата компания. Други тайванци пък смятат, че боговете от по-нисш ранг, които всъщност са духове на реално живели на земята в миналото хора и след смъртта си са обожествени, защото съвременниците им са ги тачили и уважавали, обичат подобни представления и стриптийзът бил предназначен именно за тях.
  Трета версия пък гласи, че стриптийзьорките участват в траурната церемония, защото приживе покойниците са обичали да се наслаждават точно на такъв тип зрелища.
  Церемонията на погребенията със стриптийз се ползва с голяма популярност в Тайван и защото тя е единственото развлечение за мнозинството жители на селските райони, чийто отруден живот не е лек.
  Този странен обичай е и едно от големите различия в резкия контраст в начина на живот между селското и градското население на Тайван, коментира Московиц. Американският учен е направил впечатляващ видеофилм за обичаите на тайванците. В Тайван все повече обществени прояви и събития - от отиването на плаж до погребенията, се провеждат с голям размах и по впечатляващ начин, казва ученият.
  http://erotic.erogance.eu
 


Сходни връзки

Стриптийзьорки изпращат с незабравимо шоу покойниците | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди