изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:03 EEST
ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”    
Икономика Прекратява се действието на лицензите за управление на данъчни складове "Нефтохим Бургас" и Нефтен терминал "Росенец", съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".  Отнемането на лицензите е по решение на директора на Агенция „Митници”, връчено на дружеството на 26 юли 2011 г. и влязло в сила от същата дата. Още през март митниците забелязали, че има сериозен ръст на износа на горива от "Лукойл". Възникнали съмнения, че част от изнесеното гориво се връща в България, тъй като част от експорта е към офшорни зони и проследяването ставало много трудно.

Преди десетина дни шефът на митниците Ваньо Танов и лично финансовият министър Симеон Дянков предупредиха, че рафинерията може да остане без лиценз за данъчен склад, ако не монтира устройствата, нужни за отчитане на точното количество гориво, пуснато на пазара. Срокът за това вече изтече. 
От този лиценз на практика зависи производството и търговията на горива на рафинерията.

От "Лукойл Нефтохим" поискаха отсрочка до края на годината, за да монтират задължителните измервателни уреди за гориво. От компанията се оправдаха с големия брой съоръжения за монтиране и представиха на Агенция "Митници" график за поставянето им.

Директорът на НАП Красимир Стефанов индиректно се обяви срещу отнемането на линцеза под предлиг, че компанията осигурява около 25% от данъчните постъпления.

Ген. Танов за "Лукойл": Спира се всичко, което е на входа и на изхода

София /КРОСС/ По повод решението на Агенция „Митници” да се прекрати действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал „Росенец” на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас” АД, директорът й ген. Ваньо Танов заяви за БНТ, че складовете на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД не могат да приемат и да изваждат продукция, тъй като не отговарят на изискванията на Закона за акцизите. Спира се всичко, което е на входа и на изхода. Законът им позволява това, което се намира вътре в завода, да бъде преработено, за да се стигне до готов продукт. След преработката нямат право на по-нататъшна дейност.

На въпрос какъв е срокът, който митниците дават за слагането на измервателните уреди, Танов каза, че той по закон няма право да им дава срок. Когато се приведат в съответствие, могат да поканят Агенция „Митници” да извърши съответната проверка и ако отговарят на изискванията, да бъде обновен лицензът им.

По думите на ген. Танов ако „Лукойл” не доставя горива за нашия пазар, то няма да се почувства липсата на такива. Според него горива могат да се внасят и от друго място. Танов каза още, че вече 15 дни тече мониторинг в „Лукойл”, като в завода има служители на митниците. По думите на Танов данните, които неговите служители вкарват за преработеното гориво, след това с препратка отиват направо в агенцията.

Ген. Ваньо Танов посочи още, че малко по-късно днес, в 10.30 ч., ще има среща между вицепремиера Симеон Дянков и представители на компанията „Лукойл”.

Емил Хърсев за затварянето на „Лукойл”: Може да има скок в цените на горивата

 


Сходни връзки

ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл” | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”
Автор: Anonymous да 2011-07-27 @ 10:12 EEST

Не е още ясно дали ще е скок. Така или иначе безсмислено е хората да се презапасяват. Ако се създаде паника на пазара на дребно, тогава цените обезателно няма да паднат, поради търсенето, независимо от себестойността. :-)

ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”
Автор: Anonymous да 2011-07-27 @ 12:10 EEST
Дянков го слушах като каза че до седмица ще има спад на цените на горивата сега какво стана увеличение май само си дрънкат и нищо не вършат
ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”
Автор: Anonymous да 2011-07-27 @ 22:00 EEST
Циркаджии ........
ЗАДАВА СЕ СКОК НА ЦЕНИТЕ НА ГОРИВАТА: Прекратиха лицензите на данъчните складове на ”Лукойл”
Автор: Anonymous да 2011-07-31 @ 06:58 EEST

Ако се започне презапасяване и това  ще стане!На времето имаше много пожари  от презапасяване с гориво!


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди