изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:05 EET
Анемия    
Здраве Кислородът достига мозъка чрез една транспортна система от миниатюрни салчета, наречени червени кръвни клетки. Те трябва да са с точно определена форма и големина, за да могат повечето молекули кислород да им прилягат.

Всяка червена кръвна клетка има форма на поничка. Към тази им форма прилягат повече молекули кислород, отколкото ако телцата бяха сферични. Но, ако няма достатъчно витамин В,2, не се образува вдлъбнатината, която придава на червените кръвни клетки форма на поничка. Това намалява снабдяването на тялото с кислород. Нарушението се нарича пернициозна анемия. Променената форма на червените кръвни клетки води до по-голям среден клетъчен обем. Необходимият обем на червените кръвни телца е около 90 кубични микрона. Много стари хора имат обем над 100! 

Моите наблюдения показват, че пернициозната анемия е свързана с инвазия на Ascaris. Унищожете аскаридите с NEORife (408 kHz) или NEOClark. Източник на тези паразити са обикновено домашни любимци. Веднъж навлезли в тялото ви, малките червейчета не го напускат сами. Инфестирането може да е станало отдавна, дори в детството. С унищожаване на аскаридите костният мозък си отдъхва. Какво облекчение е за него да може отново да произвежда червени клъвни телца с достатъчно съдържание на витамин В12! Какво прави Ascaris c вашия витамин? Витамин В12 е оцветен в красиво розово. Някои червеи всъщност са розови, защото са абсорбирали вашия витамин В12! Инжектирането на витамин В12 понастоящем е официално приетото лечение на дефицита му. Според мен по-доброто решение на проблема е унищожението на Ascaris и приемане на витамина през устата под формата на бонбони. Ако обичаният от вас човек получава инжекции, внимавайте кожата на инжекционното място да не бъде обработвана с изопропилов алкохол. Носете със себе си плоско джобно шишенце с водка или 70% житен алкохол. За съжаление, самата ампула може да съдържа следи от този вреден разтворител. Вземете проба за изследване. 

И други видове „анемия" могат да лишат вашия възрастен човек от кислород. Ниският брой червени кръвни клетки (под 4,4 милиона в куб мм) е „градинският" вариант анемия. Понякога недостатъчното ниво на желязо е обяснението за ниския брой червени кръвни телца. 

Повечето от случаите на анемия, обяснявани с дефицит на желязо, са свързани с инфестиране с анкилостоми. 

Унищожавайте два пъти седмично анкилостомите заедно с аскаридите. Не е разумно да вземате таблетки желязо, дори и да повишават нивото на хемоглобина. Аз препоръчвам приемането на желязо само при животозастрашаващи ситуации. 

Вместо да вземате желязо, по-добре е да унищожите микроскопичните същества, които предизвикват кървене и са истинските причинители на анемията. Ефектът от желязото под формата на хапчета е малък, защото бактериите, които също се нуждаят от него, бързо го излапват и това ги прави още по-вирулентни. Почиствайте пространствата под ноктите на ръцете с житен спирт, за да унищожите яйцата на аскаридите и анкилостомите след посещение на тоалетната. Не отглеждайте животни в дома си или ги дръжте на постоянна билкова противопаразитна програма. 

За да се възвърне нормалното ниво на хемоглобина, е необходимо приемането на питателна храна. Яйцата и месото, добре обработени термично, са най-богатите източници на желязо и други минерали, необходими за кръвотворенето. В6 и други витамини от група В също участват в кръвотворенето и могат да бъдат приемани под формата на витамин В-ком-плекс. Не използвайте като източник на желязо черни ленти меласа (тъмен гъст сироп, остатъчен продукт при производството на захар от захарна тръстика или захарно цвекло), тъй като те съдържат токсични плесени. (Токсините в меласата могат да се обезвредят подобно на меда с прибавяне на витамин С, но аз не съм изпитала достатъчно проби меласа за разтворители и затова не рискувайте.) В миналото, когато бяха открити хранителните качества на меласата, се разви малък добре ръководен и контролиран бизнес. Произвежданата днес меласа съдържа плесени, които могат да причинят разрушаване на тромбоцитите (пурпура), вътрешни кръвоизливи и имунна недостатъчност. http://zepir.com



 


Сходни връзки

Анемия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди