изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:52 EEST
Как да разберем дали ни подслушват чрез мобилния телефон    
Любопитно Обикновените хора вече имат достатъчно основание да се тревожат от поредния проблем, който им създават неизменните мобилни телефони. Така, вече със сигурност се знае, че Биг Брадър не е художествена измислица или сценарий за шоу, а самата реалност. Не е задължително да бъдем подслушвани от МВР. Това може да направи всеки, който се домогва до скритите ни намерения . В качеството на такъв небезобиден любопитко може да се окаже собствената половинка, шефът или бизнес конкурентът. При това не е необходимо да говорим по телефона. Единствено сигурни можем да бъдем, ако е извадена батерията на джиесема.

Как може да се установи без специална шпионска техника дали на линията не са повече от двама, тоест дали няма подслушвач. Спецовете препоръчват пет сравнително надеждни способа за разконспириране на натрапника.Първа индикация за нещо нередно в упоменатия по-горе аспект е топлата батерия. Ако тя се нагрява, ако не говорим, това означава, че друг използва телефона ни.

Друг знак е бързо разреждащата се батерия. Това, разбира се, важи за новите батерии на новите телефони. Установено е, че подслушваният джиесем постоянно записва разговорите в помещението, дори и да е оставен в далечен ъгъл.

Признак за това, че сме закачени, може да бъде и необичайното поведение на апарата – присветване, отказ да се изключи, внезапно самостоятелно включване, смяна на програмите, самостоятелно изключване. Другите две индикации за неприятната възможност са странните шумове като ехо на гласа ни, пукане от една страна и смушения в телевизора или радиото под влияние на мобилния апарат.

При наличието на два признака от изброените по-горе възможността да сме закачени е достатъчно голяма. Добре е да се знае, че на сносна цена практически всеки може да си купи шпионска техника и да се възползва от нея в ущърб на нашата неприкосновеност. http://www.razkritia.com/

 


Сходни връзки

Как да разберем дали ни подслушват чрез мобилния телефон | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Как да разберем дали ни подслушват чрез мобилния телефон
Автор: Anonymous да 2011-08-10 @ 08:56 EEST

От известно време когато говоря по моб.телефон чувам това което казвам-може ли това да е подслушване или се дължи на некачествените  моб. апарати които купуваме  на ниска цена със сключване на договори

Как да разберем дали ни подслушват чрез мобилния телефон
Автор: Anonymous да 2011-08-10 @ 10:42 EEST

Това искам да го видя аз - как при изключен от системата телефон, ще се предава видео информация. Виж от оператора, за една част от телефоните могат да засекат местоположение, когато са изключени, но да предава звук и видео не е възможно. Просто като няма канал за пренос, няма как да се прати информацията.

Паразитните шумове едва ли са плод на нечия намеса с цел подслушване. По-скоро са технически проблем, който може да е свързан и с вашето моментно положение спрямо антените на оператора. Не се паникьосвайте - ако сте толкова важен за подслушване ще го направят много по-професионално. ;-)


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди