изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 11:33 EEST
Путин с две мъжки достойнства, Обама само с едно    
Любопитно Съветският слон е най-големият слон в света, шегуваха се зевзеците по времето на комунизма. Днес музеят на еротиката “Точка G”, открит неотдавна в Москва, съвсем насериозно претендира, че е най-големият сред събратята си в Ню Йорк, Париж, Берлин, Амстердам и Барселона.

Сбирката му е внушителна - на площ от 800 квадратни метра са изложени над 3000 експоната, събрани от цялото земно кълбо. Музеят на прочутата улица “Арбат” е единственият в руската столица, който е отворен всеки ден през седмицата до полунощ. Посетителите задължително трябва да са навършили 18 години. Към музея има и хипермаркет за възрастни с площ от 300 квадратни метра плюс еротично кафене с подобаващи атмосфера и стил.

Експонатите са от различни времена. Посетителите могат да видят древни китайски, индийски и японски гравюри и еротични икони от Тибет. Показани са австрийски сребърни медали, посветени на Жозефина Мутценбахер, легендарната виенска проститутка от еротичен роман от началото на ХХ век, в който тя разказва за своите 365 любовници. Колекцията включва още древноримски погр***ни свещници, еротични играчки от античността, фалически символи и сексиграчки от различни страни и епохи. Представени са също книги и комикси със сексуален характер, както и изделия на модерната сексиндустрия като най-скъпите в света секскукли Real Dolls.

Колекцията е била попълвана постепенно. Част от нея е откупена от колекционери. Някои експонати са спечелени на търгове. Други като еротичните скулптури от Кот д'Ивоар са придобити с помощта на съпругата на посланика на африканската държава.

В “Точка G” е инсталирана реалистичната инсталация “Нюкамасутра” на московските скулптори Лина Ланте и Василий Чечил. Интерес предизвикват еротичните кукли на известния аржентинец Мартин ди Джироламо, двуметровото “Транссексуално божество” на Артьом Блохин и уникалната колекция от порцеланови скулптури “Ерофауна” на Людмила Каминская.

Еротични матрьошки придават национален характер на експозицията. Най-голямата от тях е напълно облечена жена, всяка следваща с една дреха по-малко, а последната е чисто гола. По стените са окачени картини от известни руски художници.

Като най-провокативна се възприема картината Wrestling от Вера Донская-Хилко, в която главните фигури Владимир Путин и Барак Обама са изобразени с извънредна надареност. В ръката си американският президент стиска дебела пачка долари. Руският премиер на главата си носи меча кожа, а около него има нефт и газ. За разлика от Обама Путин е с два огромни фалоса.

Присъствието на руския премиер като част от експозицията подхранва политически спекулации. Основателят на еротичния музей и негов куратор Александър Донской, бивш кмет на Архангелск, е сред известните негови противници. Дървеният африкански амулет фалос от XIX в. е странно оръжие за борба с Путин и руската политическа система, отбелязва в. “Индипендънт”.

Преди да стане кмет през 2005 година, Донской е бил бизнесмен. Вече в политиката, той обявява намерението си да се кандидатира за президент на изборите през 2008 година. Едва ли шансовете му са били големи, но изглежда, са стреснали властта и тя завела дело срещу него, коментира британският вестник.

През 2006 година Александър Донской е арестуван по обвинение, че дипломата му е фалшива. Бил освободен в деня, когато Дмитрий Медведев печели президентския пост. Пред “Индипендънт” 41-годишният Донской твърди, че му е наложена забрана да участва в избори и да пътува в чужбина.

За Донской откриването на “Точка G” е преди всичко проект, посветен на свободата. Ние в Русия недостатъчно ценим свободата, оттук произтичат проблемите ни, смята бившият кмет на Архангелск.

Въпреки високата цена от 500 рубли (няма намаления за студенти и пенсионери) музеят се радва на много посетители. Сред тях според организаторите имало дори депутати от руската Дума, включително и от управляващата партия “Единна Русия”.

Критиците на музея обвиняват организаторите в липса на професионализъм. Електронното издание “Газета” публикува унищожителна рецензия, в която нарича “Точка G” трогателен в своята нелепост и културтрегерски апломб. Други смятат, че музеят е тържество на пошлостта. Трети твърдят, че той е позор за Москва.

Недоволни са и част от местните жители. “На подобни музеи мястото не е в жилищни райони - смята московчанката Лариса, която живее на “Арбат”. - Тук дворовете са малки, децата няма къде да играят и какво може да видят, когато излязат навън.”

Според “Индипендънт” сред противниците на музея може да е и руската църква. Когато бях кмет, високопоставените в йерархията свещеници пиеха скъпо уиски по време на пости и се опитваха да преговарят с мен за участие в делови сделки, отбелязва Александър Донской.

В “Точка G” показват и еротични сцени от съветските филми. Подборката завършва с крилата фраза от популярно руско тв шоу: “В СССР секс няма.”

В съвременна Русия определено сексът е в предостатъчни количества. Тук може би е сексуално най-зареденият нощен живот и най-разпространената проституция в света. Въпреки това по телевизията за секс се говори малко, а в училищата няма уроци по сексуално възпитание, отбелязва “Индипендънт”. (24часа) http://www.24chasa.bg

Еротика/Erotica

Откриха паметник на фалоса

Продадоха сексиграчки на 200 години за 4000 евро

Сладките \"забранени\" неща

ЛЮБОВНИЯТ МАРАТОН СИ ИМА МАЙСТОРЛЪЦИ

Хилядолетен фалос

Нарисувал огромен пенис на покрива на къщата си

Големината на пениса

 


Сходни връзки

Путин с две мъжки достойнства, Обама само с едно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди