изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:44 EEST
Богатите избират Сен Тропе    
Любопитно Един милион евро. Такава сметка получи преди няколко седмици бразилският бизнесмен Уилсън Борхес в бара VIP Room в Сен Тропе. Това е най-скъпото заведение в най-декадентския курорт в Европа. Но дори и там харченето на един милион евро си е доста работа. Борхес и компания са лели шампанско с каси, разказват очевидци. Въпреки това бразилецът не съумя да надмине друг постоянен гост на Лазурния бряг - френския плейбой Тома Льоклерк. За последното си парти той нае два истински тигъра, за да се разхождат между 500-те гости. За съжаление животните му се видели твърде нервни или може би изгладнели и затова не се осмелил да ги пусне от клетката, която все пак поставил в средата на дансинга.

Може светът да се срива, доларът да гори, борсите да кървят, САЩ да изчезва от картата на световните финансови сили... Всичко това обаче не помрачава дори и за миг хедонистичното настроение в курорта, в който всяко лято си правят среща най-известните, красивите и богатите в света. Лейди Гага, Елтън Джон, Наоми Кембъл, Бар Рафаели, Джери Хол, Хю Джакмън, Дениз Рич, Ивана Тръмп, Парис Хилтън, Джордж Клуни, Кейт Мос, Виктория и Дейвид Бекъм, Пенелопе Крус, Хайди Клум, Борис Бекер, Жерар Депардийо... През август уютните улички на рибарското селце изглеждат така, сякаш няколко броя на "Вог" и "Филм ревю" са се отворили и са изсипали героите си там.

Това лято в Сен Тропе хитът е парчето Welcome to St. Tropez на швейцарския диджей Антоан. "Имаме твърде много пари в банките и ги харчим за ден. Тук няма нищо, което да не може да се купи. Долче, Гучи и Луи Ви", пее руският рапър Тимати. Клипът към парчето показва татуирани мъже с луксозни коли и големи яхти, около които жени със силикон в устата и гърдите сластно поклащат задници.

Местните, които са само 5600 на брой, стоически изтърпяват тези оргии на плът, пари и власт всяко лято. В средата на септември всички поршета, яхти и силиконови красавици изчезват като с магическа пръчица и селото потъва в 8-месечен сън.

Е, има и щастливци като Джони Деп и Ванеса Паради или Боно от U2, които притежават вили в околността и прекарват там по-голяма част от времето си. Те не може да бъдат видени в тълпата от знаменитости през август. Трудно е да си пробиеш път до известните кафенета"Сенекер" и "Граните", да не говорим за легендарния клуб "55". До Сен Тропе се стига по тесен еднолентов път, на който през август се намират колите на цяла Франция и половин Европа. Затова всеки, който може да си го позволи, пристига с яхта. За звезди от ранга на Бекъмови или Пенелопе Крус бар "55" праща собствена яхта, за да ги докара. Шефът му Патрис дьо Колмон е малко момче, когато родителите му отварят клуба през 1955 г. Първите им гости са Брижит Бардо и Кърт Юргенс, които снимат на все още напълно пустия плаж "И Господ създаде жената".

С този филм се ражда митът за Сен Тропе. През 60-те г. славата му се затвърждава окончателно, след като Луи дьо Фюнес снима "Полицаят от Сен Тропе".

Памела Андерсън на яхта в Сен Тропе, където се омъжи за Кид Рок през 2006 г.

Едно след друго се пръкват светилища за почитателите на поп културата. Например дискотеката Les Cave Du Roy, в която през 1971 г. сватбата си празнуват Мик Джагър и Джери Хол.

Тук се стичат и почитателите на Пикасо. "Седеше в кафенето, четеше вестник и галеше дакела си по гърба", спомня си един от местните за прочутия художник. В онези времена Пикасо е единственият прочут гост в затънтеното рибарско селце. По-късно там започват да се появяват младите богати наследници. Първото следвоенно поколение, което иска само едно - да се забавлява. За откривател на Сен Тропе се смята починалият наскоро германски плейбой Гюнтер Сакс.

Голямата любов на Брижит Бардо и шахиня Сорая организира там първите диви партита още през студентските си години. Придружават го приятели - също богати, млади, свободни. Постепенно курортът се напълва и с хубави момичета, които се оглеждат за подходящ съпруг. И до днес основната цел на почиващите в Сен Тропе е същата: да видиш и да те видят.

Тук се раждат не една и две легендарни връзки. Като тази на Наоми Кембъл с руския олигарх Владислав Доронин. Или на Борис Бекер с холандската манекенка Лили. Сен Тропе е райско местенце. Слънцето го обича и почти няма дъждовни дни през лятото. Морето е лазурно синьо. Въздухът ухае на бадеми и олеандър. Но най-привлекателното са невероятните цени.

Бутилка шампанско може да струва и 17 000 евро в моден клуб. Естествено, че ако поръчаш дузина и ги изпръскаш като душ върху танцуващите, ще те забележат. И не само това. А и ще пишат за теб. В цял свят.

В Сен Тропе цари надпревара кой може да изхарчи най-бързо най-много пари по най-нестандартния начин. Това с шампанското е изпитана рецепта. Любим номер на богатата наследница Парис Хилтън. Последния път, когато тя си направи пак тази шега, плати сметка от над 300 000 евро. Погледнала и само се изсмяла. За нея това е нищо, разказват келнери в заведението "Ники бийч".

Най-голямата звезда в Сен Тропе през последните дни обаче не е Парис, нито пък Борхес. Тя е напълно нова фигура на световната джетсет сцена. Плъзнаха слухове, че край бреговете на селцето е видяна огромна акула. Кой знае - може би и тя е просто част от следващото зашеметяващо парти на някой мултимилионер? http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Богатите избират Сен Тропе | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди