изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:01 EEST
12-ГОДИШНАТА СИЛВИЯ ИЗЧЕЗНА ОТ ЦЕНТЪРА НА СЕЛО ОДРИНЦИ    
Новини Родителите й подозират, че е отвлечена от 20-години по-големия от нея говедар Емил - познат на полицията. Селото е в ужас - децата са изпокрити по домовете си, други са прибрани в Добрич и други градове пре родителите си. Полиция, ловци и роднини издирват детето, но досега резултат няма. Връщат се спомените за безследно изчезналите от Добричка област през последните години.

12-годишната Силвия Георгиева от добричкото село Одринци изчезна мистериозно посред бял ден на 18 август - четвъртък. Въпреки че полицията е вдигната на крак и претърсва както селото, така и съседните населени места, от детето няма следа. Одринци е сковано от страх. "Досега децата играеха до 10-11 часа вечерта на вън, сега ги няма, дори и по светло. Сякаш умряха децата", споделя бабата на Силвия Станка Георгиева.

12-годишното дете изчезва по обяд, когато отива до близък до къщата магазин - на около 200 метра, разказва през сълзи майката Надежда. "Отвлечена е, някой и е казал да отиде някъде и е качена в кола", категорична е тя. Майката подозира зад изчезването на дъщеря си Емил - 32-годишен мъж от съседното село Ведрина, който работи като говедар в Одринци. По данни на родителите на изчезналото момиче, Емил е лежал в затвора. Че той е замесен е категоричен и бащата на Силвия Георги. Той разказва, че на два пъти е засичал Емил да задиря дъщеря му - веднъж ги заварил в гората край селото, а втори път я проследил до квартирата му в Одринци. Сигнализирали на полицията и 32-годишният говедар бил предупреден два-три пъти да остави момичето, което е непълнолетно. Това обаче не станало, продължавал да пита за нея. Майката дори веднъж видяла нейна снимка на мобилния му телефон - опънала се на легло, явно в квартирата му. "Днес /вчера, бел. авт./ ме видя и ме пита дали сме я намерили. Каза: Ще я чакам на 18 години да стане и ще я взема", разказва баба Станка. Тя плаче и се вайка и целува снимка на момичето от Лазаровден т. г., когато Силвия с приятелки е лазарувала и обикаляла къщите в Одринци.

"Гората обърнахме, няма дете", съсипана е възрастната жена. Не спира да търси Силвия и баща й - сутрин впряга коня в каруцата и тръгва да я дири. Разказва, че навсякъде е обиколил - гори, малинаци, изоставени къщи... Хора от селото разказват, че в Одринци дошли над 40 полицаи - цивилни и униформени, и търсели детето със следови кучета. Водолази пък я издирвали в язовира край Одринци. Ловци от селото също издирвали детето. Съсипаните близки на изчезналото момиче се обърнали и към врачки и всички им казвали различни неща. Според едни Силвия била качена на кола с цел да бъде изведена от страната, но се разболяла и била върната. Други им казали, че е оставена на една поляна много болна. Някои казват, че ще се върне, но след много време, споделя майката. Тя разказва, че дъщеря й е много добро дете, на 28 януари догодина ще навърши 13 години. Семейството има и по-малко момче - Наско, на 10 години. Бащата Георги е овчар, майката в момента е безработна, но като има места по различни програми за заетост се хваща на работа. Силвия и Георги посещават училището в съседното село Ведрина.

Сега в Одринци пазят децата си, прибират ги по светло от игра. "Все чуваме по телевизията - този-онзи отвлекли. Сега и в нашето село стана", споделя един от жителите му.

В деня на изчезването си Силвия е била облечена с бежови къси панталони, оранжева блузка и кафява шапка. Родителите й умоляват всички, които имат информация за момичето, да се обадят в полицията. НДТ   

 

Силвия /последната вдясно/ на Лазаровден т.г.

 

Братчето Георги е съкрушено от изчезването на сестра му посред бял ден

 

Бабата Станка ридае и се моли на Господ да се намери унуката й жива и здрава

 

Бащата Георги и майката Надежда са в полуда

 

ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА 12-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЕЛО ОДРИНЦИ    
Ред и сигурност

На 18.08.2011г. в 02 РПУ-Добрич е постъпила молба  от майката на, СИЛВИЯ ГЕОРГИЕВА АТАНАСОВА, на 12 години, от с.Одринци, общ. Добричка за издирване на дъщеря й, която е в неизвестност от 18.08.2011г. около обяд. Силвия Атанасова е обявена за общодържавно издирване.



ОПИСАНИЕ НА ЛИЦЕТО: видима възраст – 15-16г. ; ръст- около 160см. ; телосложение – нормално, видимо изглежда по-голяма за възрастта си; коса- чуплива, руса, дълга; лице – овално, бяло; устни – пълни, малки; очи – кафяви;

ОБЛЕКЛО: тениска – оранжева; панталон – къс, св. тютюнев маратонки – бели със сини ивици.

Умоляваме гражданите и особено водачите на МПС, които са преминавали на същата дата около обяд през с. Одринци, общ. Добричка и разполагат с информация или са забелязали лице, отговарящо на описанието да се обадят незабавно в най-близкото поделение на МВР, като анонимността им е гарантирана.  

22.08.2011 г.                                                               ОД МВР ДОБРИЧ

 

Очаквайте повече подробности по-късно в ndtnews.hopto.org, а утре - във вестник "Нова добруджанска трибуна"

 Полицията издирва Силвия Георгиева Атанасова от с. Одринци, община Добричка

 


Сходни връзки

12-ГОДИШНАТА СИЛВИЯ ИЗЧЕЗНА ОТ ЦЕНТЪРА НА СЕЛО ОДРИНЦИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди