изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:10 EEST
ЕПОПЕЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БОЕН ДУХ    
История 1916 е година на страдание, разруха и смърт. Но и на безпримерната храброст, неописуем устрем към свобода, безпределна любов към Родината. Това каза в словото си кметът на Добрич Детелина Николова по време на общоградското поклонение на Паметника на загиналите в Добричката епопея преди 95 години. Събитията тя нарече Епопея на българския боен дух.

Панихида отслужи протоерей Стоян Димов, а в поклонението участва представителна част на Военно-морските сили. Сред присъстващите бяха още областният управител на Добрич Желязко Желязков, комодор Румен Николов - зам.-командир на ВМС на Република България, членове на кметския екип, общински съветници, почетни граждани, ветерани... Поклонението се състоя при Паметника на падналите бойци за свободата на Добруджа  на 5-7 септември 1916 година, с участието и на Духовия оркестър на Добрич. Поднесени бяха венци и цветя, както и на паметните плочи на генерал Иван Колев и генерал Тодор Кантарджиев.

През целия месец септември Регионална библиотека \"Дора Габе\" представя изложба \"Добруджа през войните\". На 2 септември в рамките на програмата \"95 години Добричка епопея\" се състоя тържествено честване с участието на проф.д.и.н. Велико Лечев, организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Общоградските прояви преминаха под патронажа на кмета на Добрич Детелина Николова. На 6 септември се състоя офроуд автомобилно състезание \"По стъпките на Първа конна дивизия под командването на ген. Иван Колев\", което бе организирано от общината и Автомобилен спортен клуб \"Добрич\". Вчера пък се проведоха колоездачен и автопоход, организирани от колоездачен клуб \"Добрич - 1905\" и Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. НДТ

 


Сходни връзки

ЕПОПЕЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БОЕН ДУХ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди