изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:50 EEST
СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДВАМАТА КАВАРНЕНСКИ ОБЩИНАРИ, ТЕ ПОДАДОХА И ОСТАВКИ    
НовиниОкръжният съд вчера е отстранил временно от длъжност главния архитект на община Каварна Юлиян Илиев и началника на отдел ТУС там Десислав Костов. 

Съдът е разгледал исканията на Окръжната прокуратура във връзка с повдигнатите от ТЗ БОП на 3 септември срещу двамата обвинения за това, че като длъжностно лице са използвали служебното си положение, за да набавят за себе си или за другиго противозаконна облага. Юлиян Илиев е привлечен да отговаря за три деяния за облагодетелстване, а Десислав Костов за шест. Представителят на държавното обвинение пледира, че служебното им положение ще бъде пречка за обективното и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.
Адвокатите на Илиев и Костов са поискали от съда да не уважава исканията. Досъдебното производство срещу главния архитект се води почти година и през този период той не е попречил за събиране на доказателства, разследващите вече са иззели документите, свързани с обвинението, пледирал защитника на Илиев.
Адвокатът на Костов е представил копие на депозираната пред кмета на община Каварна молба за освобождаване от длъжност. Той е посочил, че началникът на отдел ТУС желае да напусне поста, защото смята че името му е опозорено.
Окръжният съд е взел предвид, че двамата са привлечени да отговарят за престъпления облагодетелстване със служебното положение и тези деяния са осъществени в качеството им на длъжностни лица – главен архитект и началник отдел ТУС на община Каварна. Отчел е и мястото на длъжността им в йерархичната структура на общинската администрация. Магистратите са приели, че има хипотетична възможност обвиняемите да повлияят на показанията на настоящите и бъдещи свидетели по делото, тъй като те работят в същата администрация и по този начин да бъде осуетено събирането на нови, неизследвани досега доказателства за тяхната дейност. С тези аргументи съдът ги е отстранил временно от заеманата длъжност.
Определенията на Окръжен съд – Добрич, подлежат на обжалване в 3-дневен срок.
От пресцентъра на Окръжния съд уточниха, че Окръжната прокуратура им е наложила мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 хил. лв.
Юлиян Илиев е на 55 години, живее в Каварна, има висше образование, не е семеен.
Десислав Костов е на 36 години, живее в Каварна, има висше образование, семеен е.
Оставки са подали вчера главният архитект Юлиян Илиев и началникът на отдел „Териториално селищно устройство” в община Каварна Десислав Костов, съобщиха от община Каварна. Оставките са приети от кмета Цонко Цонев. Техни заместници все още не са определени, научи НДТ.
Главният архитект Юлиян Илиев е работил в община Каварна 15 години, а Десислав Костов  - 11 години.
Двамата и бившият служител Деян Дечков бяха задържани през миналата седмица по подозрение, че са извършвали длъжностни престъпления. Според МВР, престъпните действия били свързани с придобиване на имоти – общинска собственост, на цени далеч под пазарните. Групата прилагала различни доказани в практиката незаконни схеми.
 


Сходни връзки

СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДВАМАТА КАВАРНЕНСКИ ОБЩИНАРИ, ТЕ ПОДАДОХА И ОСТАВКИ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДВАМАТА КАВАРНЕНСКИ ОБЩИНАРИ, ТЕ ПОДАДОХА И ОСТАВКИ
Автор: Anonymous да 2012-10-04 @ 21:14 EEST
СЪДЪТ ОТСТРАНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДВАМАТА КАВАРНЕНСКИ ОБЩИНАРИ, ТЕ ПОДАДОХА И ОСТАВКИ
Автор: Anonymous да 2012-10-09 @ 20:34 EEST

 

бря


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди