изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 08:57 EET
Кое намалява ефективността на противозачатъчните и диафрагмите    
ЗдравеПротивозачатъчните таблетки и диафрагмата са два от най-успешните методи за предпазване от нежелана бременност. Въпреки това може да забременеете дори и да ги използвате, защото в някои случаи нивото им на защита спада. Кога трябва да внимавате?

 Ако сте болна и лекарят ви предпише антибиотици, внимателно прочетете листовката и попитайте доктора дали ще повлияят върху вашия начин за контрацепция. Често антибиотиците понижават ефективността на противозачатъчните, тъй като намаляват количеството на определени хормони (които са в противозачатъчните) в кръвта. Ако нивото на хормона спадне твърде много, хапчетата против забременяване просто не работят.
В някои случаи хомеопатията също може да навреди на ефективността на противозачатъчните таблетки. Билката, която обикновено се препоръчва при депресия е жълтият кантарион, но той може да намали предпазната сила на хапчето анти-бебе.
Приемането на противозачатъчни по едно и също време на деня е важно правило. Ако го пиете в различно време или пък съвсем забравите, отново съществува опасност да намалите ефективността му. Това важи особено за хапчетата само с прогестин.
С избора на лубриканти също трябва да се внимава. Когато са на основата на масла, е възможно да изтънят латексовите презервативи и те да започнат да сълзят. Лубрикантите, създадени на базата на силикон пък не е добре да се използват, ако сте със силиконов контрацептив като диафрагма или цервикална шапчица. За да си спестите главоболията, потърсете лубрикант на водна основа.

http://www.az-jenata.bg

Нов противозачатъчен гел ще ни пази от нежелана бременност

Как да разбера дали съм бременна

Какво е киста на яйчниците? Опасни ли са кистите на яйчниците?

Американка с две матки ражда по едно дете от всяка

99 секс факта, които никога не си чувала

Изложиха в музей най-стария презерватив в света

 


Сходни връзки

Кое намалява ефективността на противозачатъчните и диафрагмите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди