изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:49 EET
Кондомът - приятел на жената    
Здраве Кондомът предпазва жените от какво ли не и намира почетно място в дамските чантички на съвременните девойки. Но, какво се оказва? Невероятно, но факт! Има случай, когато той си остава точно там, до огледалцето и червилото, защото повечето мъже предпочитат да правят секс без презерватив. Едни от тях попадат в графа без презерватив удоволствието е по-голямо; други се оправдават, че са алергични към латекса; трети са на принципа тук и веднага, сега ми е паднало, няма да тичам до аптеката. Има авантюристи и майстори, които смятат, че няма да се стигне до нежелана бременност, но като че ли нехаят за полово предаваните болести и чумата на 21 век – СПИН. За тях е важна тръпката, важен е мигът и няма да им стане никак приятно, ако в сюблимния момент жената стане и каже – благодаря, без презерватив не правя секс.

Колко жени си позволяват този лукс, с риск да бъдат отхвърлени на момента? Някои са прекалено влюбени и в никакъв случай не биха искали да изпуснат принца на своите сънища, други се притесняват, че ще ги помислят за скучни и глупави, трети имат своите причини, но факт е, че жените трудно отказват. А историята ни учи, че с презервативите не трябва да се правят компромиси, защото в този случай най-лошото, което може да ни се случи ще сложи отпечатък върху целия ни по нататъшен живот и най-вероятно съществено ще го скъси. В България все още, в по-голямата част от обществото, битува мисленето, че всички задължения свързани със секса се падат на жената. Според мъжете тя е длъжна да се предпазва от нежелана бременност и респективно да зачене когато им се иска. Как ще го направи, това си е лично неин проблем. Но за съжаление отговорността е взаимна. Особено що се касае за такива опасни болести, като полово предаваните и най-вече опасността от зараза с ХИВ вируса.

Лекарите предупреждават, че трябва да се внимава с безразборните сексуални контакти, но когато сме в бара, в невероятно романтична нощ и срещнем красив непознат, на когото не можем да устоим, може би след второто мартини е вече късно да мислим за СПИН.

А не трябва да забравяме, че не всички са добронамерени. Някои, които са се разболели от вируса може съзнателно да искат да заразят възможно повече хора, за да не се чувстват толкова безгранично прецакани от живота. Затова добре е да помним максимата, че предпазването е висша форма на доверие и дори в лунни летни морски нощи да използваме скътаните презервативи в чантата, в случай че принцът е забравил да отскочи до аптеката или, ако ни се стори съмнителен, изобщо да не тръгваме никъде с него.

Да предположим, обаче, че повечето жени са благоразумни и не правят секс с непознати, но все още на никого на челото не пише – аз съм болен от СПИН. Според последни данни в България към 31.12.2006 г. официално в Министерството на здравеопазването са регистрирани общо 689 ХИВ-серопозитивни лица.

Анализът на данните показва, че около 67 % от инфектираните са мъже и 33 % – жени. Около 25 % от всички ХИВ-серопозитивни лица са във възрастовата група 15-25 г. Да не говорим, че светът вече е практически без граници – хората пътуват навсякъде и като социални същества неизменно общуват помежду си. В момента в света има над 40 млн. болни от СПИН и когато говорим за нещо толкова сериозно може би метода на блондинката е по-удачен когато мислим каква е вероятността точно тази вечер да преспим със серопозитивен. Старият виц беше за това каква е вероятността да срещнем динозавър, мъжете изчислили вероятността 1 на … еди си коя степен, а жената простичко казала – 50 на 50. Или ще го срещна, или няма да го срещна. И по-добре да вземем мерки, защото знаем, че първия стадии на болестта може да мине и съвсем незабелязано за никого. Може човек да е носител на ХИВ вируса години наред и да не разбере за това, докато не си направи изследвания. Затова и с постоянните партньори не е толкова лесно. Ако предложим да се тестваме заедно за вируса на ХИВ, те биха могли да ни обвинят, че им нямаме достатъчно доверие. А и да не забравяме, че дори да правим вагинален секс винаги с презерватив, ако не ползваме такъв при орален или анален секс, то дефакто не взимаме никакви предпазни мерки по отношение на СПИН. А колко мъже с охота биха приели орален секс с презерватив? Голяма част от тях го приемат едва ли не като светотатство спрямо тяхната мъжественост. И жените се оказват в много патова ситуация – дали да загубят любимия, заради едните недоразумения относно някаква си гума или да рискуват. Добре е да се направи широко изследване в България, за да се види процентът на играещите руска рулетка; на риск печели, риск губи и момчето си отива…

Но за да се промени мисленето, особено на мъжката част от населението, трябва да се започне превенция още в училищата и да не ограничаваме сексуалната просвета само с ТРЯБВА. Трябва да се използват презервативи, трябва да се правят профилактични прегледи, трябва да се взимат превантивни мерки и т. н., защото думата трябва, особено на тийнейджърите не им звучи никак благозвучно. А едно е да знаем нещо на теория, че така или иначе е добре да бъде направено, друго е да знаем защо и съвсем различно да разберем, че ние носим отговорност за действията и бездействията си, включително и половото общуване. Особено важно е в днешния ден, когато повечето сексуални връзки траят дори по-малко от първите признаци че си заразен с ХИВ вируса, да сме наясно със себе си и да знаем, че сексуалната свобода не значи безотговорност. А отговорността е равнозначна на грижа и уважение към собствената личност и тази на партньора. Дори да бъдем обявени за блондинки, по-здравословно е да мислим за вероятността 50 на 50 и винаги да бъдем готови за превенция и контрол над ситуацията, отколкото да смятаме, че точно на нас никога не би могло да ни се случи. Няма богоизбрани! Дори да не сме равни, всички сме смъртни.

Нека ценим живота, който ни е даден и да уважаваме живота на другите.

http://www.az-jenata.bg

Нов кондом за жени

COSMOPOLITAN.BG: Неприлично предложение или нещо съвсем в реда на нещата? Всичко, което трябва да знаеш за аналния секс.

Николета Лозанова: Предпочитам презервативи с вкус на ягода

Кондом пираня брани със зъби дами от изнасилвачи

Избирайте правилния размер презервативи

Презервативите са източник на зараза

Туркиня отряза и изхвърли през прозореца пениса на любовника си

Ревнивка: “Пенисът му трябва да ми принадлежи”

За презервативите и оралния секс

Ревнива рускиня взривила пениса на приятеля си

В Индия пускат презервативи с вкус на тютюн

В Китай правят дамска мода от кондоми

Румънец залепи кондом за пениса си

Индийци ползват презервативи за асфалт и хидроизолации

130 000 "СПОРТНИ" КОНДОМА ЗА ОЛИМПИАДАТА

 


Сходни връзки

Кондомът - приятел на жената | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди