изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:00 EEST
Маргарита Михнева: Любовен триъгълник докара самоубийството на прокурора Джамбов!    
Интервюта
Медиите заплашително развяват присъди, дори убиват хора – убедена е топжурналистката Маргарита Михнева. Пред в. "ШОУ" тя разкрива за първи път истини, от които човек спокойно може да настръхне – около живота и трагичната смърт на прокурора Николай Джамбов, на бизнесмена Михаил Михов и на варненската учителка Ваня, поискала разрешение за евтаназия.



- Казвате, че медиите убиват, г-жо Михнева!
- Много тревожно явление в годините на демокрацията е, че българските медии се изживяват като правосъдие. Българските медии издават присъди, дори убиват хора. Стрелят, след това съдят – като при Сталин. Правосъдието е за юристите. А справедливостта, възмездието са териториите, в които ние, журналистите трябва да работим, да се ровим, да изследваме... Съдът може да осъди един човек само ако има доказателства. Затова много често в обществото присъдите се приемат на нож от общественото мнение. Пропастта между правосъдие и справедливост е много дълбока.

- Кои са примерите, за които говорите?
- Михаил Михов е първият. Добре го познавах и днес поддържам контакт с жена му Ева. Той беше омаскарен в медиите, които всъщност му измислиха прякора “Мишо Бирата”. В живота никой не го познаваше като такъв. Човек, който само с едно изречение от СРС-та разкри цялата корупционна схема в България!
Михов каза: „Абе, и на вас плащам, и на другите плащам, защо ме тормозите?” – това беше ключовото изречение! Медиите го демонизираха като най-големия мошеник и мафиот, а най-странното е, че Бойко Борисов и Георги Първанов, които му гостуваха приживе в къщата, след това не отидоха на погребението.

Цяла Варна изпрати Михаил Михов - без неговите благодетели?! Защо? Аз разбирам и премиера, и президента, макар че не ги оправдавам – защото Михаил Михов беше до такава степен злепоставен, че първите мъже в държавата просто не знаеха как ще се изтълкува поведението им.

- Унизителните реплики по адрес на Михаил Михов продължиха дори след смъртта му...
- От страх да не би да ги припознаят и публично критикуват. И до ден-днешен прокуратурата не отговори на въпроса истински ли са тези СРС-та? Като че ли кой знае колко много тайни може да има в една смърт, предизвикана от политици и медии... Но нека продължим с примерите. Днес във вестниците чета, че учителката Ваня, която настояваше за евтаназия, Ваня, която се появи в сърцераздирателен репортаж по bTV, вече не е между живите. Самоубила се. След първия репортаж по bTV, последва втори. Същата репортерка поднесе втора “истина” за Ваня, като твърдеше, че тя била мошеничка, която имала тежки взаимоотношения със свои съседи – взимала пари, не ги връщала и т.н.

Кой е верният репортаж – първият или вторият?

Днес Ваня е мъртва. Няма кой да я погребе! Починала е в адски мъки. bTV издигна Ваня, направи я герой, след това я омаскари. Показа “различни гледни точки”, направи си репортажа. А днес някой интересува ли се защо тази жена посегна на живота си? Кой е убиецът?

Тук сме свидетели на същото, както и при Михаил Михов – медиите използват една биография според угодни за нея интереси, насочват общественото мнение в една посока, изобщо не се интересуват от истината, не ровят, не изследват – това е най-уродливата форма на журналистика в България. Аз я наричам мързелива и безотговорна журналистика. Бих казала - убийствена.

Ами доц. Сашо Пенов – бившият юридически съветник на Първанов? Президентът зорлем се раздели с него, под натиска на общественото мнение, че имало конфликт на интереси, понеже той бил адвокат на Мишо Бирата. Сашо Пенов напусна президентството, само и само да не се говори... И какво се оказа накрая – че Мишо Бирата беше оневинен от съда. Лицензът му бе върнат, за съжаление посмъртно. Сашо Пенов напусна президентството и днес е декан на Юридическия факултет. Това е поредният пример, който ти давам за това как медиите манипулират, наказват, съдят, убиват! Медиите похарчиха тези хора!

- Предстоят избори и се сещам, че преди около година коментарите бяха, че ако премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов не победят в битката с Алексей Петров и делото срещу него пропадне, това ще им струва политическата кариера?
- Българското правосъдие може да реши въпроса с Алексей Петров.

Ако има доказателства, Трактора ще бъде осъден!

При липсата на такива – дори и да е най-големият престъпник и мошеник, той ще се окаже невинен. Това означава, че ще има правосъдие, но чувството за справедливост в обществото ще е силно накърнено. Защото медиите вече така са зомбирали обществото, че то е отегчено и изобщо не се интересува от финала на тази сага. Това е най-често срещаната драма в обществото ни!

- А каква е истината за смъртта на прокурора Николай Джамбов? Обвиниха главпрокурора Филчев, че го е докарал до самоубийство...
- Той е женен за своя колежка, с която имат деца и приличен брак. Джамбов е крехък, чувствителен, нерешителен. Влюбва се в своя колежка и изживява драматична любовна история. Оформя се един трагичен любовен триъгълник, в който всеки е наясно със себе си. Ако тази история беше попаднала в ръцете на Стивън Спилбърг, той щеше да направи филма „Ромео и Жулиета” на XX век, но когато такава история се случи в България – тя се превръща в пасквил!

Николай Джамбов не може да разреши личните си проблеми. Забавя делата си, не ги гледа в срок. Той е влюбен, раздвоен. Кабинетът му се е намирал в днешната сграда на Административния съд. В кабинета му днес още личат кървавите петна от самоубийството... Сега, ако отидеш, можеш да ги снимаш. Джамбов посяга на живота си, защото Филчев го вика при себе си и му казва: “Виж какво, нещата не вървят, бавиш дела, а това са знакови дела. Влюбен си, влюбен – като е така, ще взема да ти доведа любовницата, да я сложим право срещу твоето бюро, поне да не излизате, да се криете, а да си вършите работата!” И я назначава наистина - бюро срещу бюро.

- Сериозно ли говорите?
- Да, напълно. Николай Джамбов обаче не издържа на тази история. Пише предсмъртно писмо, в което никъде не казва, че Филчев му е оказвал натиск. Потресаващото е, че до ден-днешен кървавите петна все още седят, но и цялата прокуратура знае чудесно за какво става въпрос – това е една лирична, тъжна история.

- А как се казва фаталната любов на Николай Джамбов?

- Ани Банкова. Тя впоследствие също умира - от рак, вследствие притесненията.

Оставила е две деца. Аз имам нейна снимка от некролога. Пищна красавица, която се е съсипала след смъртта на любимия. Била е много уважавана юристка.

- Какво е истинското психично здраве и състояние на Никола Филчев, за което многократно е писано и говорено?
- Медиите могат да напишат всичко, важното е какво казва съдът, важното е какво казват медицинските власти. На Кольо Филчев големият проблем, голямата му драма е, че той беше избран от Иван Костов и след това Костов се превърна в най-големия му враг. Иначе всеобщото мнение в съда е, че той е един брилянтен юрист по наказателно право.

- Как гледа дъщеря ви Неда, която не живее в България, на онова, което се случва в живота ви – и на журналистиката изобщо?
- Естествено е, че се притеснява... Но ти знаеш, че бодигардът на Славчо Христов се опита да ме залее с киселина, делото беше спряно, въпреки че всички знаеха много добре за какво става въпрос. Наскоро срещнах Борил Кацаров, който беше в НСБОП и който тогава направи всички очни ставки около разследването по моето заливане с киселина. И как се завърта животът: днес моята дъщеря е преподавателка на детето на Славчо Христов!

А в „Льо Розе”, както знаеш, ако издаваш каквато и да е било вътрешна информация, веднага могат да те уволнят. Днес мен ме обижда нелепото твърдение, че дъщеря ми е в „Льо Розе” с връзки. Швейцария е страна на правилата и състезанията. Там може да си син и на Ален Делон, но ще те изгонят, ако не спазваш правилата. В Швейцария никой не знае коя съм аз, кой е баща на Неда, те дори не знаят къде е България...

Едно интервю на Анелия ПОПОВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Маргарита Михнева: Любовен триъгълник докара самоубийството на прокурора Джамбов! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди