изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:55 EEST
ФРЕНСКИ ЕВРОДЕПУТАТ ПИТА ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ    
Европейски съюз Внесена е подписка и Петиция през миналата седмица в Европейския парламевн, както обещах, отчете в Добрич пред медиите бившият евродепутат Душана Здравкова. Тя заяви, че подписката съдържа над 10 хил. подписа, като добави: “В Европейския парламент политиците обърнаха повече внимание на проблемите в България, отколкото нашите български политици”.

В рамките на визитата си Здравкова добави, че е провела срещи със свои колеги в ЕП, които й предоставили карта на Европа с маркирани на нея места, където вече се правят реални опити за добив на шистов газ и маркирани полета на потенциални находища. На тази карта, която бе показана от Здравкова на медиите, страната ни, не е индикирана като дори като потенциално находище, обърна внимание Здравкова, показвайки картата. Тя допълни, че в момента подготвя въпрос, който на пленарна сесия ще зададе френският евродепутат юристката Сандрин Белие. “Тя е с голяма съпричастност към тези проблеми и ще отправи питане към ЕК, за да бъде обърнато внимание на комисията за ставащото в България. Идеята ни е Петицията да бъде разгледана много бързо заедно с други петиции - от Полша и Франция, и да стигнем до бърз резултат” – добави още Здравкова.

 

 


Сходни връзки

ФРЕНСКИ ЕВРОДЕПУТАТ ПИТА ЗА ШИСТОВИЯ ГАЗ В БЪЛГАРИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди