изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 06:11 EET
Сблъсъци със скандиращи "Цецо вън" пред МВР    
Общество

Стотици се събраха пред входа на сградата на МВР със скандирания за незабавна оставка на вътрешния министър Цветан Цветанов, съобщава репортер на БГНЕС.  Протестът вече е разпръснат. Според демонстрантите Цветанов е основният отговорен за случващото се в последните дни. По време на събитията, последвали трагедията в Катуница, той бе в отпуска, а дейността му се изпълнява от неговия заместник Веселин Вучков.



На протеста се развяваха знамена на РЗС. Появи се и полиция, която се опитваше да изтласка протестиращите, докато те се държаха за ръце във верига и отказваха да напуснат.

Докато участниците скандираха, се появиха още полицаи, които разделиха хората на две групи и ги изтласкаха към две странични пресечки в близост до МВР.

Стигна се и до сблъсъци

Когато напрежението, обаче, се изостри, председателят на РЗС Яне Янев поиска мегафона и призова протестиращите да се разотидат. Няколко минути след това демонстрацията приключи.

Полицията проверява документите на един от протестиращите, с когото е част от ръководството на РЗС - Емил Василев и Атанас Семов.

Ръководството на партията донесе транспарант, на който е изписан примерен вариант за оставката на министъра на вътрешните работи. На него бяха посочени

седем основни мотива

В първия РЗС категорично настоява премиерът Бойко Борисов да отстрани от правителството Цветан Цветанов, който е \"вече представлява пряка заплаха за националната сигурност\".

Второ, ако в срок до 10 дни парламентът не гласува смяната на Цветанов, РЗС се заканва да организира

безсрочен протест до свалянето от власт на целия кабинет

Трето, от сряда, 5 октомври, парламентът се призовава да прекрати всякаква дейност до 30 октомври и да проведе само извънредно заседание за приемане на оставката на Цветанов.

Четвърто, ако полицията посегне на когото и да било от протестиращите български граждани със силов полицейски натиск, РЗС смята да търси персонална отговорност от съответните ръководители в МВР.

Пето, от партията призовават полицаите, всички служители на МВР и останалите структури за сигурност

да не се подчиняват на заповедите на Цветанов

и \"марионетките от политическия му кабинет\" до свалянето му от поста.

Шесто, приканват се редовите полицаи да не се изправят срещу собствените си деца, а масово да излязат в отпуск, да защитят професионалното си достойнство и да се включат в протестите за отстраняването на \"най-голямото зло в системата на МВР\".

Седмо, ЕП и ОССЕ се призовават да изпратят специални наблюдатели, защото \"групировката ГЕРБ е в състояние напълно да погази гражданския мир и всички права и свободи на гражданите, за да се задържи на власт\".

Протестиращите носят плакати, на които е изписано: \"Не ни е страх\", \"Цецо фитилът запали България\", \"Свобода или Цецо\". http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Сблъсъци със скандиращи "Цецо вън" пред МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди