изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 08:34 EET
Жените не мастурбирали – да, бе, да!    
ЗдравеНад 50% от 2056 жени, на възраст 18-60 години, използват вибратор или по време на мастурбация, или при полов акт, показва проучване. Някои от дамите, участвали в проучването, вместо вибратор използват главичката на вибрираща четка за зъби, дръжката на четка за коса или водните струи във ваната, казва Деби Хербеник, директор на Центъра за промоция на сексуалното здраве в университета в Индиана.

Мастурбацията е самостоятелно стимулиране на половия орган до постигане на сексуална възбуда и удоволствие, обикновено до точката на оргазъм. Извършва се чрез докосване, галене, или масажиране на пениса или ***а, докато се постигне върховия момент.

Мастурбирането често се практикува и с помощта на ръцете. Някои силно чувствителни жени успяват и чрез триене на бедрата едно в друго.

1. Кой мастурбира?

Почти всички. Мастурбацията е често срещано поведение, дори и сред хора, които имат сексуални отношения с партньор. Проучване показва, че 95% от мъжете и 89% от жените признават, че са практикували самозадоволяване.

Според психолози мастурбацията при растящото дете е нормална част от изследването на тялото си. Повечето хора продължават да мастурбират в зряла възраст, други през целия си живот.

2. Защо хората мастурбират?

Мастурбацията е начин за облекчаване на сексуалното напрежение, което може да се изгради с течение на времето, особено при хора без партньори или чиито партньори не са готови за сексуални отношения. Освен това е безопасна сексуална алтернатива за тези, които желаят да избегнат бременност или опасностите от заболявания, предавани по полов път.

3. Нормално ли е да се мастурбира?

Макар че някои я считат за перверзия и признак на психичен проблем, мастурбацията засега се разглежда като нормална, здравословна, приятна и безопасна за изпълнение сексуална дейност.

Мастурбацията се счита за проблем, когато започне да потиска сексуалната активност с партньора.

4. Вредна ли е мастурбацията?

Като цяло, медицинската общност счита, че мастурбацията е естествено и безвредно изразяване на сексуалността както при мъжете, така и при жените. Тя не предизвиква никаква физическа травма или увреждане на тялото, и може да се извършва в умерени количества през целия живот като част от нормалното сексуално поведение на човека.

Според експерти мастурбацията дори може да подобри сексуалното здраве и взаимоотношенията. Изследвайки собственото си тяло чрез мастурбация, човек може да научи кои конкретни жестове са особено приятни за него и да ги сподели с партньора си.

Някои партньори използват взаимна мастурбация, за да открият техники за по-голямо удоволствие в сексуалните отношения.

Изследване показва, че мастурбацията на регулярна основа помага на жените за облекчаване на менструални спазми и за подобряване симптомите на предменструалния синдром, като раздразнителност и лошо настроение.

http://www.tialoto.bg

Аз съм жена и мастурбирам редовно!

Семеен секс – мисията възможна

ШЕСТОКЛАСНИЧКА ОТ ДОБРИЧ СЕ ЗАСНЕ В ПОРНОКЛИП И ВЛЕЗЕ С НЕГО В ИНТЕРНЕТ

С термометър в леглото - 25° за женски оргазъм /18+/

Какво трябва да знаеш за гениталиите

Съд разреши на жена да мастурбира в офиса

И животните "го правят" сами

Идеалната жена припада след оргазъм

Пътеводител за женските ерогенни зони

Свързаха рака с мастурбацията

Ученическо порно скандализира Шумен

БРИТАНКАТА С ПО 300 ОРГАЗМА НА ДЕН СИ НАМЕРИ МЪЖ

ЛЮБОВНИЯТ МАРАТОН СИ ИМА МАЙСТОРЛЪЦИ

Жените с чувствителни пръсти правят повече секс

Мастурбирате в Индонезия? На гилотината!

Устнo удоволствие

 


Сходни връзки

Жените не мастурбирали – да, бе, да! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди