изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:00 EEST
Надлъгването с банките остави хиляди испанци без домове    
Европейски съюзВсеки ден 200 испански семейства губят домовете си. Попаднали в капана на непосилните банкови заеми и условията, написани с дребен шрифт, те остават на улицата. Лидерите от Евросъюза още преди дни обещаха да спасят банките с пари на европейските данъкоплатци, включително и на българските.


Всеки ден 200 испански семейства губят домовете си. Попаднали в капана на непосилните банкови заеми и условията, написани с дребен шрифт, те остават на улицата.
Подлъгана от лесните заеми преди 2008 година, мадридската чистачка Консуело Лосано и съпругът й решават, че могат да си позволят луксозен апартамент. Обвързват се с ипотека за четвърт милион евро, което е огромна сума пари дори за Западна Европа.

Успяват да измамят банката с подправени документи за доходите си, като смятат, че ще успеят да изплащат ипотеката. Банката пък на свой ред мами Консуело със ситния шрифт в договора. В резултат семейството остава на улицата.

"Чувствам се излъгана. Процедурата по отпускане на кредита трябваше да е по-сложна. Да видят, че мъж с три деца и жена, която работи като чистачка няма да могат да върнат парите. Знаеха, че вноските ще се започнат да се повишават всеки месец. Трябваше да не ни дават заема или да ни кажат да търсим по-евтин апартамент", разказва Консуело Лосано.

Случаят на Консуело и семейството й не е изолиран. Испанските банки са отнели 16 000 апартамента за последните 3 месеца. Заради неразумно отпуснатите кредити същите тези банки имат огромно количество недвижима собственост, но никакви пари в брой.

Лидерите от Евросъюза още преди дни обещаха да спасят банките с пари на европейските данъкоплатци, включително и на българските. http://dom.dir.bg/

Заплати – Левон Хампарцумян с най-високото възнаграждение сред банкерите у нас, 200 хиляди на месец

Министри крият заплатите на свои в бордовете

Ега ти демокрацията: Едва 8% от българите живеят нормално

КРИЗА Е - НАП: Не се дължи данък за парите в плик на депутатите

КРИЗА Е - ДЕПУТАТИТЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ И ЗА... ДРЕХИ

Всеки депутат взимал по 5000 лева на месец

 


Сходни връзки

Надлъгването с банките остави хиляди испанци без домове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди