изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:07 EEST
СТАРТИРА ПРОЕКТ "С ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА"    
ОбществоСтартира проект \"С грижа за нашите деца\" - социално включване на деца от 0 до 7 години в община Генерал Тошево\" на Министерството на труда и социалната политика, който ще се реализира в периода 2011-2013 година. Общата стойност на проекта е 800 000 лв., като от тях 46.19 процента са за инвестиции в строителство, ремонт и оборудване и 53,81 на сто - за предоставяне на услуги на родители и деца.

Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца, от които 6 месеца за ремонтни дейности и доставка на оборудване и 18 месеца за предоставяне на услугите и дейностите по тях. Община Генерал Тошево участва със 60 000 лв. съфинансиране.

Проектът предвижда преустройство и ремонт на част от сграда в ОДЗ \"Пролет\" в Ген.Тошево, на неизползваема постройка към ЦДГ \"Първи юни\" в Ген. Тошево, на част от сграда на бивше училище в с. Василево, където ще се осъществяват консултански услуги за бъдещи родители и родители на деца. Предвидено е и преустройство и ремонт на част от сграда на ЦДГ в с. Спасово за градинска група - деца от 3 до 5 години, и ремонт на част от сграда на ЦДГ \"Дъга\" в с. Кардам - яслена група - деца от 0 до 3 години, от с. Спасово и с. Кардам.  Изпълнител на строително монтажните дейности е фирма \"Баутех Инженеринг\" ООД, Варна.

\"С грижа за нашите деца\" - социално включване на деца от 0 до 7 години в община Генерал Тошево\" е социален проект и е насочен към конкретни ползватели, а именно деца от 0 до 7 години и техните родители, както и бъдещи родители от ромската общност. В процеса на работа по проекта ще се предоставя пакет от интегрирани социални услуги за бъдещи родители, за деца от 0 до 7 години и за техните родители, на безработни, на деца без личен лекар и т. н. Предвидените услуги са семейно консултиране и подкрепа, мониторинг на готовността за обучение, здравна консултация за децата, допълнителна подготовка за равен старт в училище, формиране и развитие на родителски умения и др.

Целите на проекта са предоставяне на интегрирани социални услуги, свързани с грижа за децата с цел превенция на ранното социално изключване, инвестиране в ранното детско развитие за подобряване готовността и мотивацията за включване в образователната система, формиране на родителски умения, повишаване увереността на уязвимите групи родители и създаване на подкрепяща среда за подобряване на социалната изолация. Очакваните резултати са да се повиши степента на развитие на децата и повишат уменията за социална адаптация, да се създадат умения у родителите за полагане грижи за децата, да се повиши броят на децата, които посещават детските градини, да се създадат трайни услуги за подкрепа на ранното детско развитие и грижи за здравето на децата от рисковите групи, да се подобри училищната готовност на децата, за които българския език не е майчин и на деца от семейства с ниски доходи. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОЕКТ "С ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди