изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 10:55 EEST
Бира срещу остеопорозата    
Здраве Лондон. Лекарството срещу остеопорозата може би се намира на едно много разпространено, но често пренебрегвано от дамите място. Неговата редовна употреба поне един път дневно може да се окаже най-ефикасната превантивна мярка срещу заболяването. Специалисти дори обмислят да препоръчат неговото приемане в приятна компания, съобщават специализираните издания.

Не! Няма грешка. Изследване на университета в Кеймбридж установило, че съдържащият се в бирата силиций спомага за формирането на костите и е ефикасен лек срещу остеопорозата.

Силицият проявява благоприятен ефект върху клетъчния метаболизъм и клетъчното формиране. Той се грижи за добрата костна и ставна структура, както и за здравината на ноктите и косата. Силицият е органичен минерал, който успешно забавя процесите на стареене на организма, подобрява структурата и устойчивостта на кръвоносните съдове и стимулира имунната система.

Професорът Джонатан Пауъл разкри, че силицият си взаимодейства с хормона естроген, който активно участва в изграждането на костите на жените. Нивата на хормона намаляват след менопаузата.

Въпреки че силицият се съдържа и в някои растения, той най-добре се усвоява посредством малца, който се използва от пивоварите при производството на бира.

Учени отказват да коментират дали британците биха споделили борбата с остеопорозата на халба бира със своите дами. http://www.standartnews.com

 

 


Сходни връзки

Бира срещу остеопорозата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди