изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:42 EET
От Калининград е седеммилиардният жител на планетата    
Любопитно За седеммилиардния жител на Земята ще бъде обявен жител на Калининградска област, който ще се роди през нощта на 30 срещу 31 октомври, предаде ИТАР-ТАСС.


Според съобщение на областната управа именно в Калининградската област, която граничи с Полша, Литва и Балтийско море, ще се състои представянето на Световния доклад за населението, изготвен от Фонда на ООН за населението (United Nations Population Fund).

Представянето е предвидено за последния ден на октомври в Калининград и затова калининградско бебе, което се роди през нощта на 30-31 октомври ще стане седеммилиардният жител на Земята, пише БТА. На майката на детето ще бъде връчен възпоменателен сертификат, посочва ИТАР-ТАСС.

Прогнозните изчисления, че именно на 31 октомври числеността на населението на Земята ще достигне 7 милиарда, са извършени от Департамента на ООН за икономически и социални въпроси (Department of Economic and Social Affairs). http://www.novini.bg/

 

Калининград или Кьонигсберг (на руски Калинингра́д)

е град в Русия, център на Калининградска област, руски ексклав, разположен между Литва, Полша и Балтийско море. Градът се намира при вливането на река Преголя във Висленската лагуна. Населението му е около 430 000 души (2002). Днешният Калининград е основан от чешкия крал Отокар II и е наречен в негова чест Кьонигсберг (на немски:  Königsberg - буквално „Кралски връх“, преносно „Кралска твърд“). Той е един от главните градове на Тевтонския орден, а след това е център на Източна Прусия. След края на Втората световна война тази част Прусия е включена в границите на СССР и коренното немско население е напуснало този регион. През 1946 г., след завладяването му от руснаците, градът е наречен на името на комунистическия функционер Михаил Калинин. Понастоящем Калининградска област е ексклав, отделен от Русия без общи граници с държавата към която принадлежи.

На града е наречен немският крайцер Кьонигсберг.

http://bg.wikipedia.org

Обновена на 30.10.2011 в 17.57

 


Сходни връзки

От Калининград е седеммилиардният жител на планетата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди