изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:13 EET
Черен пипер за лъскава грива    
Любопитно С листопада започва и косопадът. Сезонната "смяна на гривата" е сред най-често срещаните проблеми на нежния пол. Всеки път, когато се сресвате, в ръката ви остава шепа от нея. Не се косете, има спасение в природата. Домашните маски са най-доброто решение в такива моменти. А и не струват много, защото продуктите за тях са ви винаги под ръка. Така че - ако дневно губите повече от 40-60 косъма, което е нормалният косопад, значи имате проблем и трябва да вземете мерки.

Домашен балсам

Сезонният косопад ще намалее и впоследствие напълно ще изчезне, ако използвате тази рецепта за домашен балсам. Към няколко супени лъжици извара добавете едро смлян черен пипер и няколко капки сок от лайм. Разбъркайте интензивно, докато стане хомогенна смес. Намажете в основата на корена и масажирайте 15 минути. После разрешете косата, с гребен с едри зъбци, като хубаво оберете падналите коси. Оставете 5 минути маската да подейства. Отмийте с мек шампоан или балсам и хладка вода. Повтаряйте процедурата всяка седмица.

Яйчено решение

Една от най-ефикасните домашни маски против сезонен косопад се прави от съставки, които всеки има у дома. Вземете жълтъка от 1 яйце. Използвайте 2, ако косата ви е по-дълга. Разбийте и добавете 1 ч.л. мед. Намажете косата от корените към върха. Покрийте с шапка за баня и оставете така за половин час. Правете тази процедура веднъж седмично, като може да я редувате със следващата рецепта.

Подсилване от корена

От яйцата, които използвате за горната маска, ви остават 2 белтъка. Те са перфектни за заздравяване на косъма от корена. Разбийте белтъците и прибавете сока от един лимон. Оставете сместа за кратко в хладилник. Намажете скалпа и масажирайте поне 20 минути. Тази маска засилва корена и така косопадът намалява. Особено подходяща е през пролетта и есента, когато косопадът се засилва.

Зеленото е на мода

Вземете листата от пресен кориандър и ги сложете в 500 мл вряла вода. Оставете течността да достигне стайна температура. Поставете на косата, която преди това сте измили веднъж с шампоан, и масажирайте скалпа няколко минути. Отмийте след това с хладка вода. Този лесен и бърз метод е много ефективен за есенен косопад.

С дъх на канела

За да намалите косопада през есента, смесете 1 с.л. мед, 1 с.л. зехтин и 1 ч.л. канела на прах. Поставете равномерно на скалпа и оставете за 10-15 минути. Отмийте с шампоан и топла вода. Тази маска може да се прилага веднъж седмично или на две седмици в зависимост от това колко сериозен е косопадът.

Екзотична битка

В по-големите супермаркети у нас вече лесно може да се намери кокосово мляко. То е в основата на една от най-добрите рецепти за засилване растежа на косата. Залейте косата си от корена към върха с екзотичната съставка и оставете така за 30 минути. След това измийте с шампоан. Правете си тази маска всяка седмица в продължение на месец, месец и половина, за да намалите косопада.

Банан за здрава коса

Превенцията е най-доброто лекарство. Ако забелязвате, че косопадът ви се засилва през октомври или ноември, можете лесно да си решите проблема с този шейк. Смесете няколко лъжици кисело мляко, 1 с.л. мед, 1 намачкан банан и малко кондензирано прясно мляко. Разбъркайте, докато се получи хомогенна смес. Пийте всеки ден, за да заздравите структурата на косата си.

Малко черно пиперче

Черният пипер е не само любимата подправка на Ути, но и една от съставките за маска против косопад. Вземете равно количество черен пипер на зърна и семки от лайм и ги смелете в малко вода. Оставете за няколко часа и след това намажете скалпа, като внимавате смлените частици да попаднат на кожата на главата. Ако повтаряте процедурата веднъж седмично, ще се радвате на дълга и здрава коса.
Всички тези рецепти са идеални за сезонен косопад. Особено важно също така е да сте във вътрешен мир със себе си, защото стресът по всяко време на годината усилва косопада. Медитирайте, ходете на йога или бокс, което по-лесно ви кара да изпуснете парата. Пробвайте и някои от тези маски, за да помогнете на тялото си да пребори косопада, защото по-добри от природните продукти няма.

http://www.standartnews.com

Кои качества ценят мъжете в жените

И Мис България Гергана Гунчева се съблече за списание

Бира срещу остеопорозата

Характерът според краката

Освежаваща маска с гроздов сок

Мъжете все пак предпочитат брюнетки

Мис Плейбой Светлана Василева е още по-секси в новата си фотосесия!

Стилисти на плажа подаряват арт прически

 


Сходни връзки

Черен пипер за лъскава грива | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди