изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 02:44 EET
Благовест Аргиров: Ванга ми предрече, че ще се оженя за уруспия!    
Интервюта През 80-те години братя Аргирови бяха на върха на славата си, а днес песните им са мил спомен от младостта на няколко поколения. Около фамозните близнаци се въртят много клюки и мълви, за които пред “ШОУ” откровеничи по-големият с половин час Благовест Аргиров.


......................................
- Нека започнем отзад напред. С какво се занимавате в момента? Според мълвата сте крупен бизнесмен в сферата на недвижимите имоти?
- Вярно, че това е, с което се занимавах заедно с брат ми, но в момента този отрасъл е може би в най-тежка криза. Да се надяваме, че ще оцелеем.

- А вярно ли е, че бизнесът ви представлява спекулативни покупко-продажби на парцели, за които брат ви Светослав ви праща клиенти чак от Норвегия?
- Не, работим заедно с брат ми, но се опитваме сами да инвестираме.

- Синът ви Кристиян май ви създава проблеми, спи до обяд, а вие спорите с жена ви Лили да го обезпокоите или да не го безпокоите?
- А, не, не. Не знам кой го е измислил. Силен ученик е, много добро момче е и нямам проблеми с него.

- Имали ли сте амбиции да ви надмине в музиката? Засега в каква посока са неговите амбиции?
- Той е твърде малък. Върви му математиката. Така, както го гледам, определено няма да се занимава с музика.

- А Александър? Другият ви син в Норвегия?
- Той учи в Кралската Военновъздушна академия за пилот. Последния път, когато се чухме, ми каза, че се готвел за Афганистан.

- Ще бомбардира, ще убива бунтовници?
- Не, не, просто ще работи за омиротворителните сили, нали Норвегия е в НАТО. Но искам да се надявам, че е шега.

- Имате ли проблеми с жена си, румънката Лили?
- Не. Никакви. Тя, между другото, вече говори перфектно български...

- Питам ви, защото, ако е вярно, навремето често сте посещавали Ванга. Тя предрекла на Светослав щастлив брак до гроб, а на вас предсказала, че ще се ожените за...уруспия. Е, може би не се е изразила точно така?
- Не, точно така се изрази. Да, тя много ни обичаше, и ние нея. Просто така се получи, още първия път като отидохме, ни прие, без да чакаме, въпреки, че не сме ползвали някакви протекции отнякъде. Ванга беше свят човек, обичаше ни и ние често

ходехме при нея, пеехме й песни на два гласа.

Между другото, неща, които ни предсказа, станаха точно така, както тя ни каза.

- А пророчеството, че Светослав ще има хубаво семейство, а жена ви ще бъде...
- Пак ви казвам, не се притеснявайте, точно така го каза – уруспия. Да, вярно, че се разведохме с първата ми жена Лин, но просто имаше несходство в характерите.

- Такова несходство, че сте избягали от нея чак в Италия?
- А, не. Никой от никого не е бягал, ние сме си в много добри отношения. Тя, между другото, преди две седмици роди момченце, има си приятел в Норвегия. Момченцето се казва Юлиян. Това е новина, която никъде не съм казвал. Синът й е от норвежец, с който са живели на семейни начала. Така, че Александър ще си има брат. Той самият вече е голям, ожени се миналата година, бях на сватбата му, чуваме се постоянно.

- Да се върнем към началото. Вярно ли е, че майка ви Василка е била толкова амбициозна, че просто ви е разкъсвала да ходите на уроци по какво ли не?
- Ми вярно е. Много амбициозна беше. Само дето на йога и по въже не ни е карала да ходим. И двамата завършихме пловдивското музикално училище със златен медал, аз бях първенец на випуска. Бях виолончелист, а Светослав – пианист. Всъщност амбицията на майка ми идва по линия на възрожденския й род. Баба Елена е от Каблешковия род. Даже в книгата й за рода Каблешкови ни бяха сложили една снимка до генерал Каблешков, изтъпанчили братя Аргирови и чичовците там, разни професори, се шашнаха. Викат, тия пикльовци как може да са там. Баба Елена обаче им каза, че благодарение на нас си е продала книгата.

- А като естраден дует как започна всичко?
- Ами започнахме в 4-ти курс в консерваторията.

Много преди това участвахме в трио “Вега”,

още на първия конкурс през 1983 г. спечелихме наградата за талантлив млад автор с една моя песен “Миг след миг”, която изпълнихме заедно с Камелия Тодорова и Нели Рангелова. Нещата се завъртяха и всичко стана като на сън...

- А междувременно се криете като композитори в сянка на известната група “Трамвай №5”? Какво всъщност означава това?
- Имаше такова нещо. Правехме аранжиментите им. Тогава имаше такава практика – да променяме песните, за да паснат със стила на “Трамвай № 5”.

- Сега остава да признаете, че днешният оръжеен бос Николай Гигов ви е бил продуцент, режисьор в сянка и какво ли още не?
- Продуцент-да, режисьор-не. Пътувахме заедно 3-4 години. Вярно, че Гигов се водеше помощник-режисьор. Но имаше и други такива случаи. Любо Павлов пътуваше с Васил Найденов. Той много обича музиката, направо е меломан. Това, че Митко Събев е бил с “ЕЛЗЕТ” и Силвия Кацарова като помощник-режисьор, го разбрах по-късно.

- То ще излезе, че много днешни милионери са проходили с музикалния бизнес? Върхът е, че Спас Русев, човекът който доведе царските юпита, ви е представил на шефа на бюро “Естрада” Зафир Николов към Концертна дирекция?
- Да, това за Спас Русев е вярно. Той даже по едно време работеше с “Трамвай № 5”, ето още една новина. Не знам как, но наистина се оказа, че тези хора, които са били около артистите тогава, днес играят съществена роля в обществено-политическия живот на България.

- Няма как да отминем ролята на Соня Васи в кариерата ви. Кое е вярното – че са ви я представили в гримьорната на един “Златен Орфей” или, че режисьорът Жоро Захариев ви я довел една нощ мокра като кокошка в апартамента ви на Сточна гара, заедно с приятелката й Катя, пристигнали току-що с влака от Варна за София и направо му заявява – искам да ме заведеш при братя Аргирови?
- Вярното е, че Жоро наистина ни я доведе в един през нощта. За приятелка не си спомням, но действително Жоро я доведе. Тя каза, че иска да работи с нас и тогава,

общо взето, работеше като гардеробиерка при нас,

грижеше се за дрехите ни, танцуваше в началото.

- Всъщност Соня на кого беше гадже?
- На мен.

- И не се е прехвърлила от Светослав към теб?
- Няма такова нещо. Хората търсят пикантни неща, опитват се да ни настроят един срещу друг точно с такива клюки. Соня е много амбициозна, да е жива и здрава, направи кариера. Няма нужда от такива измислици.

- Да, обаче мълвата сочи друго. Излиза първият й еротичен видеоклип, тя е охулена и вие, за да я успокоите, я водите в Норвегия....
- Не е вярно. Януари 1988 г. тръгнахме за Норвегия. Какви еротични клипове по това време?

- Според нея това е жест от ваша страна, но там я зарязвате и тя остава като в небрано лозе?
- Е, баш да я зарежем, няма такова нещо. Тя остана при оркестъра, при който ще работи, но имаше проблеми с оркестрантите и замина зад Океана.

- И не сте се сменяли вие и Светослав в леглото й?
- Глупости, няма такова нещо.

Ние да не сме порноактьори.

Тогава животът беше по-друг. Имаше повече ценности. Фенките ни харесваха като певци, но не е било най-важното да спят с нас, на съвсем друга основа бяха нещата. Но, наистина, Георги Минчев, Бог да го прости, казваше че такова нещо не бил виждал. Бяхме на един концерт в Хасково. На първата песен цялата спортна зала тръгна надолу, към сцената и концертът се прекрати.

- Култовата рокаджийка Милена казва, че е била момиче на братя Аргирови?
- Милена е много добро момиче. Тя направи страхотна кариера и аз много се радвам за нея. Когато тя реши да пее, отидохме при нашия преподавател по пеене Анастасов, Бог да го прости, той я прие и тя много целенасочено преследваше своите цели. Изгради собствен стил, стана много популярна, изключително популярна. Но не е била гадже на братя Аргирови, беше само мое гадже.

Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Благовест Аргиров: Ванга ми предрече, че ще се оженя за уруспия! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди