изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:33 EEST
ЕГИПЕТ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРА: Отново: Журналистки сексуално насилени в Египет    
По света

Изгубих представа колко ръце се опитаха да влязат в панталона ми, разказва нагледно американката журналистка от египетски произход Мона Елтахауи в \"Туитър\"



Две чужди журналистки съобщават, че са били подложени на сексуално насилие, докато са отразявали демонстрациите на площад \"Тахрир\" в Кайро.

Журналистка на канал \"Франс 3\" твърди, че е била бита и тормозена сексуално от хора в цивилни дрехи.

Американската журналистка от египетски произход Мона Елтахауи пък разказва, че е била насилена от полицаи по време на задържането й, докато била сред протестиращите.

Елтахауи написа в своя \"Туитър\", че освен че е била бита от \"кучетата\" (силите за сигурност),  тя е била подложена на \"най-ужасния сексуален тормоз някога\".

Пет-шест от тях ме заобиколиха, опипваха ме и мушкаха гърдите ми, хващаха ме отдолу... изобщо изгубих представа колко ръце се опитаха да влязат в панталона ми, разказва нагледно журналистката.

Лявата ръка и дясната длан на Елтахауи са счупени според рентгена, а самата тя публикува свои снимки в гипс.Мона Елтахауи е носител на журналистически награди и често коментира по арабските и близкоизточните въпроси от Ню Йорк.

Френската журналистка Каролин Синз от френския канал \"Франс 3\" също твърди, че е била жестоко бита и насилена, докато била сред тълпата на протестите.

Заедно със своя оператор Салах Аграби били нападнати на улица, водеща от площад \"Тахрир\" към министерството на вътрешните работи, където през последните дни се водиха най-ожесточените сблъсъци със силите на реда.

По думите й първо ги нападнали младежи на по 14-15 години, които ги разделили и я опипвали. Те били отведени към площада от силите за сигурност.

Тълпа младежи и възрастни пък разкъсали дрехите й и извършили действия, \"отговарящи на дефиницията за изнасилване\".

\"Няколко души опитаха да ми помогнат неуспешно. Бях линчувана. Това продължи около 45 минути, преди да успея да се измъкна. Мислех, че ще умра\".

Каролин Синз е получила помощ от френското посолство и консултация с лекар, след като най-после стигнала до хотела си.

Миналата година водещата американска журналистка Лара Лоуган, международен кореспондент на американската телевизия Си Би Ес, стана жертва на брутална сексуална агресия и тежък побой, докато отразяваше събитията в Кайро - точно по времето на оттеглянето на Хосни Мубарак.

За щастие, на помощ й се притекли група жени и 20-ина египетски военни, които разтървали нахвърлилите се върху нея мъже, обзети от еуфория заради победата на протеста.

Организацията \"Репортери без граници\" осъди условията, при които работят журналистите в Египет.

\"Хаосът, който царува в Кайро и тежките нарушения на правата на човека, до които води, не отстъпват на първия епизод на революцията през януари-февруари 2011\", се казва в комюнике на организацията. http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

ЕГИПЕТ СЕ ДЕМОКРАТИЗИРА: Отново: Журналистки сексуално насилени в Египет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди