изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:32 EET
Модна колекция дрехи с украса от ориз    
Любопитно Кунка Бакалова се занимава с търговия на хранителни продукти, в това число и с ориз. Сблъсква се и се впечатлява от разнообразието и разноцветието на сортове му и работи с около 60 вида. Един ден зрънцата сякаш "проговарят" на Кунка и тя започва да ги реди едно по едно на бял лист, сътворявайки картина от натуралните им цветове. Това се случва преди три години.

След десетки самостоятелни изложби на картини и пана от ориз и природни материали със скулптора Момчил Николов обединяват талант и усилия в една посока. Последва съвместна изложба на пластика с ориз, на която за първи път е показана най-голямата обща гордост на Кунка и Момчил оризовата скулптура "Орхидея" - зашеметяваща седнала девойка, сътворена от естествените цветове на ориза. " В изкуството сега няма много храна и затова превръщаме храната в изкуство" - това е една интересна сентенция на възпитаника на художествената академия.

Модна колекция дрехи с украса от оризМодна колекция дрехи с украса от ориз

И някак естествено минават към "сготвянето" на…оризова мода. Вече е факт първата колекция - OriS. "Оризът се превърна в наша орис", обяснява името Кунка. Колекцията включва рокли, шапки, обувки, чанти, колани, дантели, пръстени, обеци и гривни. Модните линии са пет - Вяра, Ванеса, Дени, Надежда и Симона, кръстени на момичетата, които за първи път "обличат ориз".

Естествено звучат и въпросите:" Как се правят самите дрехи?", "Здрави ли са?", "Могат ли да се носят?".

Модна колекция дрехи с украса от оризМодна колекция дрехи с украса от ориз

"Те са по-скоро атрактивни, отколкото за ежедневието, а оризът е в ролята на аксесоар - монтирана украса, която може да се сваля при пране на дрехата. В момента го проверяваме като материал, доколко и как точно е податлив на обработка. И понеже все още го изследваме, най-интересното може би предстои." - се надяват двамата ентусиасти.

За да не остане някой с впечатление, че за тях най-важен е оризът, ще ги цитираме: "Най-важни за нас са децата." В артцентър "Орхидея" се учат да рисуват и въобще да творят около 60 деца.В момента се провеждат уроци и по анимация от белгийска специалистка. Децата сами рисуват героите със своите си възможности. Интересът е голям, затуй артцентърът се превърна в дом на карловските деца.

Модна колекция дрехи с украса от ориз

На първи юни Кунка и Момчил организираха "Голямото рисуване на малките художници". Над 1000 деца рисуваха върху 400-метрово непрекъснато платно, опасало целият площад на Карлово, като символ на бялата пътека на мечтите и кръговрата на живота. После платното бе нарязано на стотици картини, подарявани на детски заведения, болници и хора, помагащи по един или друг начин за сбъдването им.

На 10 декември от 18.00ч. в Международния панаир - Пловдив, в зала "България" ще се проведе модно шоу - ревю на дрехи, обувки и аксесоари, изработени от ориз. Ще бъде подредена и изложба на картини, пана и скулптури, сътворени от вкусната зърнена култура. http://news.fashion.bg

 


Сходни връзки

Модна колекция дрехи с украса от ориз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди