изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:34 EET
Анатомия на изневярата    
Любопитно От дълбока древност, изневярата винаги е била част от битието на хората, независимо от осъждащите я морални норми и църковни забрани, от житейските и юридически проблеми, до които тя води. В днешно време тя е особено разпространено явление и с нея са свързани доста митове, за които ще поговорим.


Смята се, че хората изневеряват, защото са нещастни в постоянната си връзка.  Това може и да е вярно,  но се отнася повече за жените. Истина е, че при наличието на дълга връзка, независимо с брак или не,  те са по-податливи към  изневяра. Към това ги тласка рутината във взаимоотношенията с партньора и в забежката те търсят нови, свежи чувства.

При мъжете, обаче, нещата стоят  по съвсем  друг начин.  Независимо от  това, че са доволни от връзката си и  че обичат и харесват партньорката си, много мъже не биха пропуснали да получат още малко страничен секс, ако са сигурни,  че няма да ги хванат.
Статистиката показва, че 56 % от мъжете, които изневеряват,  са щастливи във връзката си, а само 34 % от изневеряващите жени са нещастни с партньора.

При принцип се говори, че мъжете кръшкат много повече от жените. Да,  може някога да е било така, но днес?  В днешно време,  жените вече изневеряват поради същите причини , както и мъжете. И двата пола търсят нещо ново, различно, по-силна тръпка... И все пак,  при жените има по-различен вид изневяра.  Романът с чужд мъж е своеобразно отмъщение към партньора, за това, че дамата е недооценена и пренебрегвана вкъщи. Така тя повдига пониженото си самочувствие.  Но при жените има и друго - те по-често се чувства виновни заради изневерите си.  Мъжете пък лъжат по-добре и по-умело се измъкват от конфузни ситуации.

Друг мит относно изневерите твърди, че забежките са само заради секса. При повечето случаи може и да е така,  но сексът невинаги е причина за любовна афера.  Според психолозите, изневярата е начин човек да получи нещо, което му липсва.  Жената, например, може да започне връзка с чужд мъж, само защото той разговаря с нея, изслушва я и се интересува какво мисли тя, за разлика от партньора й.  

Мъжът пък, чиято съпруга е вечно мърмореща и недоволна, трудно би устоял да една мила и усмихната жена /друг е въпросът дали,  ако те заживеят заедно, тя ще остане такава.../.
Едни хора търсят това, от което са лишени, други пък - нещо, което навремето са пропуснали.

Тези, които изневеряват постоянно, трудно могат да бъдат накарани да си признаят авантюрите. За тези хора те са нещо като  спорт,  те не влагат и грам чувства и въобще нямат и намерение да  разрушават постоянната си връзка.  Ако половинките им се примирят с това, връзката върви идеално.  Много от мъжете ‘коцкари’ са идеални съпрузи и бащи. А  при дамите пък има нимфоманки, които са прекрасни майки и домакини. И когато съпругът оцени всички тези качества у съпругата си, той си затваря очите за  изневерите й.  Но  тук има   и още нещо - половинката може да реши да си го върне, защото неискреността винаги се заплаща...

Затова психолозите са на мнение, че ако  някой изневери, по-добре е да си признае греха, защото  не се знае кога истината ще излезе наяве и какви ще са последствията тогава.

Някои твърдят, че когато няма секс, няма изневяра.  Всъщност, силната емоционална връзка с друг човек е доста опасна.  Влюбеният постоянно сравнява  обекта на чувствата си със своята половинка.  И с течение на времето  се наслоява  чувство на неудовлетвореност, това руши връзката и тя рядко устоява на подобно изпитание.

Така,  ако някой си пише имейли или смс-и с представител от другия пол, а крие това от половинката  си, той/тя извършва емоционална изневяра.

Твърди се, че между мъжа и жената е възможно да има  само платонична любов. Това може и да е така, но само в юношеството.  Според статистиката, над 80 % от изневерилите европейци са имали романи, които първо са започнали с просто приятелство.

Може да се чуе и твърдението, че изневярата укрепва брака. Това е мит на спипаните в крачка, които искат да оправдаят поведението си.  Разбира се, това твърдение е напълно невярно.  Защото изневярата, всъщност, е нарушено обещание, предадено доверие и причинена силна болка на другия... А  при  тези двойки, които  все пак успяват да преживеят подобно изпитание, завинаги остава чувството на обида, тъга и вина....

http://www.teenproblem.net/

Heather Rene Smith Miss Playboy 2007-02

Jenna Jameson

Nikki Leigh Miss Playboy 2012-05

 


Сходни връзки

Анатомия на изневярата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди