изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:30 EEST
Купувате книга насън - значи мислите за секс-тройка    
ЛюбопитноХрумвало ли ви е, качвайки се на №204, че автобусът е мъжки фалически символ и изразява различни комплекси? Едва ли, но е хубаво да го имате предвид! Ако в съня си пътувате в автобус, е възможно това да значи, че наяве завиждате на сексуалните успехи на приятелите си. Но ако се качвате на рейса, може би в реалния живот имате връзка с човек, който не е подходящ за вас.

 Съвсем друго е обаче да сънувате, че шофирате споменатото МПС - тогава навярно в реалния живот ви чака повишение. Което пък е коренно различно от това в съня си да сте шофьор на лек автомобил. В този случай внимавайте дали карате в кръг - предупреждение за застой, или по хлъзгав път. Тогава явно ще успеете в рисковано начинание.

60 000 тълкувания, побрани в 1800 страници, плод на 10-годишна работа. Това е в цифри работата на Олег Младенов по новата двутомна енциклопедия на съновиденията и съногаданията, издание на КК “Труд”.

Авторът се рее в дебрите на фолклора от 1975 г. Той е бил журналист в БНР, работил е и в Института за фолклор към БАН, има статии и книги за етнология и езотерика. Младенов е автор и на Български празничен народен календар.

В неговите тълкувания на сънищата еленът, конят, огледалата, небето и космосът са изключително мощни символи, наред с огъня и водата, а техните интерпретации са строго индивидуални. Затова и дава по няколко гадания, в зависимост от ситуациите, които сънуваме. Новото в двутомника е, че Младенов е включил и понятия от модерния живот: доцент, компютър, ксерокс...

“Всичко има свое място в огромния свят на символиката. Чорапогащник или дракон - той се е явил в съня, за да утоли нуждата ни от духовно обновление”, твърди авторът, “Тъй като всичко е относително, съм събрал точни, конкретни и различни значения, така че всеки да прозре какво вещае неговият сън.”

Да вземем роклята . В сънищата тя се явява като знамение на голото тяло, защото го прикрива. Да купувате рокля насън е знак за скорошно щастие. Ако тя е дълга до земята, вероятно скоро ще имате дете, или успехите ви ще са дълготрайни. Мръсна ли е, предсказанието гласи, че скоро ще се задомите, или ще преживеете позор и унижение. Ако обличате сватбена рокля насън, ви предстоят големи огорчения, а ако носите къса, трябва да се пазите от недискретност и прибързаност.

Авторът дава пример и с думата “космонавт”. “Тя може да се свърже с човешкото летене, със звездите, с Вселената, с необятното, с духовното развитие и конкретното й значение се получава от контекста на съня. И както за един човек мръсното петно в съня означава щастие, за друг може да бъде лош знак.”

Младенов е събирал тълкувания от народни умотворения, трудовете на Зигмунд Фройд и Карл Юнг за сънищата, книгите на Димитър Маринков (един от създателите на Етнографския музей и народен будител), книгите на Сузи Холбек, Едгар Кейси, Карлос Кастанеда, дори Библията. Използвал е и един от най-старите трактати за сънищата на Артемидор Далдиански “Съногадания”. Но за да адаптирате своя сън към случките в реалността, трябва да разбирате преди всичко себе си.

“Всеки символ е свързан с митологията, вярванията и суеверията на народа, сред който живеем. Юнг казва, че за да може човек да разбере сънищата си, трябва да има макар и елементарно познание за митологията, традициите и обичаите на народа, от който произлиза. А днес връзката ни с тях е доста ограничена, да не кажем изопачена или напълно прекъсната”, обяснява Младенов.

Според него не е добре да се намесваме в тълкуването на чужди сънища. “Това може да има обратен ефект, т.е. да нанесе вреда, освен когато хората се познават изключително добре. И още нещо: сънищата никога не ни изпращат посланията си в прав текст. В тях винаги има загадка, метафора, понякога дори гатанка, която трябва да отгатнем!”

Ето някои от новите символи в сънищата.

Доцент - неговото видение насън е предупреждение да пазите задните си части, или че ще пожънете краткотрайна слава в някаква област. Ако мъж говори с доцент в съня си, трябва да очаква сплетни и неприятности около жена си.

Дрога да сънувате е сериозно предупреждение да не подценявате действителността и да не проявявате излишна доверчивост.

Дъмпинг - подобен сън предвещава опасност от финансов срив или дори от пълен фалит.

Заседание - то означава излишни грижи. Ако прекъсвате заседание, ви предстои скучна работа. Ако участвате в него насън, наяве ще се разочаровате от хората, с които работите, или ще се обезсърчите в начинанията си.

Кану - съновидението на този тип лодка предсказва да избягвате рисковани начинания и прибързано сближаване с кандидат-партньори, които не познавате. Ако в съня си сте състезател или сте на гребен канал, значи късметът ще е на ваша страна в трудна ситуация. Ако се спускате с кану или каяк по бързотечаща и пълноводна река, знайте, че ви дебнат твърде много опасности.

Книга - тълкуванията за книгата заемат почти 2 страници от новия съновник, но няколко от тях са доста красноречиви.

Ако жена купува книга насън, в действителност предпочита да се занимава със самозадоволяване. Ако мъж гори книга, определено желае да прави групов секс, ако я купува, ще изневери на постоянната си партньорка. Прелиствате ли томче в съня си, означава, че проявявате жив интерес към противоположния пол, но само платонически. Книгата е синя? Очаквайте скоро да ви се случи нещо весело. Ако е червена, ще научите истина, независимо че може и да е горчива.

Компютър - той е знак за богатство и също така знамение, че ви предстои много работа, или пък че ще изпитате моментно стъписване. Ако купувате компютър, ще започнете нов период в живота си, свързан с промени. Повреденият компютър предупреждава, че имате професионални спънки. Ако работите на него, трудът ви ще е плодотворен и след време доходите ви ще предизвикат завист в много хора. Ако друг работи с компютър, ще си сътрудничите с добър партньор или ще изпуснете добър шанс, но все още нищо не е загубено. Ако играете на компютърни игри, значи имате шансове, но пропилявате възможностите си.

Конструктор - тази професия символизира провалите, тъй че нищо чудно да изпуснете контрола на събитията в дома си, сънувайки конструктор. Неговият образ може още да значи, че семейният ви бюджет ще се нуждае от ревизия.

Космически кораб - ако той се движи много бързо и не ви стига въздух, съветът е да избягвате влагането на пари в рисковани начинания. Ако летите на него, знайте, че нищо в живота няма да ви бъде дадено даром.

Ксерокс - не ви трябва да сънувате това. Има вероятност да се опитат да ви отнемат заслугите, постиженията, печалбите. Ако преснимате нещо на него, трябва да вземете мерки за опазване на собствеността си, да се застраховате.

Лаборант - ако разговаряте с него, скоро в рода ви ще се роди момиче. Има сънища, в които млада жена се влюбва в лаборант. В тези случаи на дамата й предстоят само досадни разговори. Ако вие работите в лаборатория в съня си, очаквайте или признание от околните,или постигане на набелязаните цели, или... заразна болест.

Правителство - сънуваната смяна на правителство е предупреждение за значителни промени или сериозна житейска криза. Но ако вие сте негов член, е възможно да постигнете неочакван успех.

Скафандър - не е на хубаво да си слагате скафандър насън. Той вещае сексуални затруднения или неприятни изпитания.

www.trud.bg

 


Сходни връзки

Купувате книга насън - значи мислите за секс-тройка | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди