изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:41 EET
Какво да направите, за да не ви се наелектризира косата    
Любопитно Почти всяка жена се е сблъсквала с проблема на наелектризираната коса, когато всяко косъмче на главата се разхвърчи на всички посоки като магнит, вместо кротко да се прибере в желаната прическа. В повечето случаи косата се наелектризира в зимния период, когато носим шапки. Причината за това е електричеството, което се предизвиква в следствие на триенето между косата и шапката. Възниква въпросът обаче, защо косата се наелектризира и тогава, когато не носим никакви шапки.


Причините за това могат да бъдат няколко:
1. Честата употреба на сешоар – това винаги уврежда косъма. Горещият въздух поврежда неговата структура. Разбираемо е, че една жена в днешно време не може без сешоар, но нека струята от него да е с хладен въздух, а не горещ.

2. Неправилно избраната четка или гребен, с които се сресваме също оказват влияние върху косъма. За предпочитане е да се използват дървени гребени и масажни четки. Пластмасата притежава статично действие и затова не е препоръчително да се използва.

3. Употребата на лак и пяна за коса, с които лесно придаваме на косата желаната прическа, но и които допълнително способстват за увеличаване на статичното електричество в косата.

В днешно време на пазара има много маски и специални препарати, които притежават антистатичен ефект. Хубаво е да се използват овлажняващи шампоани и подхранващи маски, които заздравяват третираната и чуплива коса.

Какво да направите, за да не ви се наелектризира косатаПредлагаме ви 3 маски за овлажняване на косъм на косата, които можете да приготвите сами в домашни условия:

1. Един час преди да измиете косата, втрийте добре в скалпа топла смес от зехтин, рициново масло и вода, в равни части.

2. Смесете два жълтъка с около 50 мл вода. Добавете 100 мл водка и около 4-5 капки амоняк. Готовата смес втрийте добре в кожата на главата, оставете да постои около половин час и след това изплакнете с гореща вода.

3. Смесете два жълтъка с около 30 г масло от репей и една супена лъжица масло от невен. Готовата смес нанесете върху сухи корени и след около тридесет минути изплакнете маската с топла вода.

Друг начин да избегнете наелектризирането на косата е преди разресването да я навлажните с розова вода или с разтвор от вода и масло от лавандула. Маслата няма да придадат блясък, но поне ще премахнат статичния ефект. След като измиете косата си може да я изплакнете с минерална вода. Газираната минерална вода оказва тонизиращ ефект и масажно действие, като подобрява кръвообращението. Ако редовно правите тази процедура, то вие със сигурност ще се отървете от неприятния ефект.

За по-смелите препоръчваме да плакнат косата си със студена, но не и ледена вода. Хладката вода също много добре стимулира кръвообращението и тонизира скалпа. За тази процедура можете да използвате и екстракти от билки като например екстракт от корен на репей, коприва или лайка.

Ако искате да получите гладка като коприна, блестяща и красива коса, има още един лесен начин да го направите - течните кристали. Те са силиконов, реконструктуриращ продукт, чието приложение дава плътност, обем и блясък. Използват се само в минимални количества. Няколко капки са напълно достатъчни. Не се препоръчват при мазни коси. http://beauty.fashion.bg

Къдравата коса е на мода през този сезон

Черен пипер за лъскава грива

Какво казва цветът на косата за здравето ви?

Маски за блясък, здравина и бърз растеж на косата

Сплетената коса е на мода тази есен

Характерът според краката

Освежаваща маска с гроздов сок

Тайните на Изтока носят тънка талия и дълголетие

Жените си падат по тъмнокожи, а мъжете – по блондинки!

Ефикасни трикове в гримирането

 


Сходни връзки

Какво да направите, за да не ви се наелектризира косата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди