изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:43 EEST
Да се предпазим от баналните женски заболявания    
Здраве Почти всяка жена поне веднъж в живота си се е сблъсквала с неприятното бяло течение. И ако понякога то е съвсем нормално явление, което е налице в различните етапи от месечния цикъл, то не рядко е предвестник за някакво заболяване. За да избегнем появата му трябва да спазваме няколко основни съвета:

Личната хигиена – поддържането на добра лична хигиена е първото средство срещу бялото течение. 2-3 бани със смрадлика в месеца са чудесно профилактично средство срещу бялото течение. Естествено, както всяко друго нещо и с тях не трябва да се прекалява тъй като прекомерното им използване може да доведе до изсушаване на влагалището. Обикновените сапуни могат да изсушат лигавицата на влагалището, затова е добре да подберете сапун, създаден специално за интимните части на тялото.

Антибиотиците – може би ви е известно, че употребата на антибиотици без подходящи придружаващи ги витамини води до появата на гъбички и бяло течение. Затова винаги, когато употребявате такива лекарства помолете лекаря да ви препоръча медикаменти, които ще ви предпазят от появата на гъбички.

Да се предпазим от баналните женски заболяванияПодходяща храна – здравословното хранене, както винаги е едно от основните неща, които трябва да спазвате, за да се предпазите от всякакъв род настинки и заболявания. Намалете приема на храни, които съдържат захар или рафинирани въглехидрати или изобщо се откажете от тях. Не пийте повече от 3 чаши кафе, чай или кока кола на ден. Наблягайте на храни, богати на витамини от групите B, A, C и E, както и на желязо, магнезий, селен, флаваноиди, цинк. Три пъти на ден яжте счукан суров чесън. Консумирайте всеки ден кисело мляко с жива закваска.

Бельото – постарайте се да използвате бикини вместо прашки (последните използвайте само при специални случаи или тогава, когато тоалетът ви налага носенето им). Използването на прашки е съпроводено с риск от замърсяване на влагалището, което неминуемо ще доведе до появата на бяло течение. Предпочитайте памучното бельо пред синтетичното. Освен това, особено през зимните месеци е важно да се обличате добре и да пазите кръста си, тъй като една настинка не рядко е съпроводена и с бяло течение. Забравете за голия кръст особено в студените месеци, ако искате да опазите здравето си.

Носете удобно бельо – това е важно, особено когато сте бременна, тъй като носенето на стегнати прашки по време на бременност може да предизвика освен замърсяване на влагалището и хемороиди. Избягвайте и прекалено тесните панталони.

Да се предпазим от баналните женски заболяванияАко бялото течение е съпроводено с парене при уриниране, много често това е симптом на неприятното заболяване цистит. За да избегнете появата му освен прилагането на добра лична хигиена, удобно бельо и дебели дрехи през зимата, трябва обезателно да пиете поне по 1,5 литра вода на ден.

За лечение на гъбична инфекция можете да си приготвите вана с етерични масла. Добавете във водата 6 капки масло от чаено дърво и две капки масло от мащерка. Няколко пъти облейте гениталиите външно, а след това за десет минути седнете във ваната.

Във всички случаи, при наличие на бяло течение или други оплаквания, не пропускайте да посетите своя гинеколог. Това е най-сигурният начин да разберете дали имате нормален влагалищен секрет или се налага лечение.

fashion.bg

3 хранителни вещества, важни за всяка жена

Какво трябва да знаеш за гениталиите

11 супер храни за кожата ти

Няма сън, няма оргазъм

ПРИЧИНИ ЗА ПОДУВАНЕ НА КОРЕМА

Сексът подмладява жените

Лютите чушки повишават либидото на жените

Червеното вино извайва фигурата. Добрите любовници пият червено вино

Най-женските витамини

Коремът – женският кошмар

 


Сходни връзки

Да се предпазим от баналните женски заболявания | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди