изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 05:27 EET
Руснак купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк    
По светаРуският олигарх Дмитрий Риболовлев купи за 88 милиона долара най-скъпия апартамент в сърцето на Ню Йорк, съобщи New York Observer. Според изданието това е най-високата в историята цена, платена за имот в Манхатън. В отговор на публикацията от семейството на руснака обясниха, че собственик всъщност е Екатерина Риболовлева, дъщеря на Дмитрий, предаде БЛИЦ.

Продавач е известният финансист и банкер Санфърд Уейл. Дъщерята на бившия основен акционер в компанията "Уралкалий" се е сдобила с 10-стаен пентхаус на адрес 15 Central Park West с изглед към Сентръл парк. Площта на жилището е над 626 квадратни метра и има обхващаща го от три страни тераса с площ от 190 квадратни метра.

Предишният рекорд за подобна покупка се държи от Джей Кристофър Флауърс, който се сдоби с Harkness Mansion за $53 млн. през 2006 г.

Състоянието на Дмитрий Риболовлев се определя на около 9.5 милиарда долара и ако той се пресели в Ню Йорк, това би го направило петият по богатство жител на мегаполиса. Пред него са Дейвид Кох, кметът Майкъл Блумбърг, Джон Полсън и Роналд Перелман.
Съсед на дъщеря му скоро ще стане друг руснак - композиторът Игор Крутой купи луксозни апартаменти за 48 млн. долара от другата страна на парка.

Риболовлев, който до края на годината ще стане собственик на футболния клуб "Монако", вече купи през 2008 г. срещу 95 млн. долара имението Maison L’Amitie на Доналд Тръмп във Флорида, припомня New York Observer.

Изданието не пропуска да отбележи, че олигархът е в развод, който може да му излезе доста солено - около 6 млрд. долара, което би го превърнало в най-скъпата раздяла в историята. http://dom.dir.bg

 


Сходни връзки

Руснак купи най-скъпия апартамент в Ню Йорк | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди