изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:01 EET
Евгения Банева: Убиха любимата ми баба!    
Интервюта Съпругата на Николай Банев – Евгения, разкрива единствено пред „ШОУ” в най-откровеното си интервю, давано някога, истината за бизнеса им, за натрупаните милиони, за „червените куфарчета” и за личния им живот. С което показва недвусмислено, че тогава, когато характерът е силен, няма ситуации, които да те сринат!

- С какво се промени животът ви, откакто станахте жената до Николай Банев? Каква цена платихте, за да сте до него?
- Да, наистина, промяната е драстична в моя живот. Защото аз съм човек от така наречения еманципиран феминистичен тип и по-скоро си представях живота си като неомъжена, евентуално самотна майка. Но събитията се случиха по този начин, макар и малко изневиделица, защото аз не само че в един момент се озовах много женена, с малко дете, ами и със син на 11 години, и със съпруг. И всичко това изведнъж. Наистина беше страхотен шок за мен, признавам си. Цената беше висока, но си заслужава! Иначе аз съм живяла цял живот сама и никога не съм се съобразявала с никой друг, освен със себе си, с моите желания, с моето разбиране за това как да живея. Учила съм в чужбина и винаги съм била много самостоятелна. Затова казвам, че съм от този тип жени-самостоятелна, еманципирана жена, която се оправя сама и е независима.

- Как реагирате, когато чуете или прочете поредния упрек към себе си? Най-вече около историята с първата съпруга на Николай Банев.
- Много се злоупотреби с тази драма, която се случи в нашия живот. Няма смисъл да си говорим сега, че разводът е някакво чрезвичайно събитие – хората се събират и се разделят всеки ден. Нищо особено, няма драма.

Драмата беше в болестта на Дочка

Естествено е хората да спекулират, никой не е бил на нашето място, никой не знае какво сме преживели и как сме го преживели. Нормално, то отстрани много лесно се говори.

- Налагало ли ви се е някога да подкупвате някого? Задавам ви този въпрос, защото миналата година прочетох изказване на една журналистка, която твърди, че преди сватбата си с Николай Банев сте подкупвала журналисти, за да пишат, че именно вие сте жената до него?!
- То не само, че е смешно, но е и абсурдно. И преди да срещна Николай, си имах медийно присъствие-дълго време водих рубриката за вино във вестник “Пари”. Определено не ми е било нужно да си купувам известност и то лоша.

- Познавахте ли добре Дочка Банева?
- Не, не я познавах. Със сигурност е била добър човек, щом има такова добро дете. И щом Николай я е избрал за съпруга.

- А чувствала ли сте някога вина в себе си? Независимо за какво или към кого?
- Аз съм малко избухлив характер. Нещо, с което дълги години се борих под настояването на майка ми, която винаги ми е казвала: „Брой до 40, на теб 10 не ти е достатъчно”. В течение на няколко години успях да се преборя с тази своя избухливост в характера, защото избухливостта е първо признак на ниска култура. Интересно, че у нас са най-рейтингови тъкмо журналистите с най-грозен и каруцарски език, с най-просташко поведение. Очевидно да си невъзпитан, груб, беден и прост в България е предимство, а не недостатък, както по света.

- С мъжа си се грижите за цели 5 деца! Две от тях са от предишните бракове на Николай Банев, а останалите три са близнаците Мартин и Изабела, и кака им Теодора. С всички ли намирате общ език?
- Много деца наистина (смее се). Тежко е, защото с Николай сме наистина много заети. От сутрин до вечер се занимаваме с различните бизнеси, но сме си наложили една такава практика – да отделяме поне по няколко часа на ден. 3-4 часа на близнаците и на Тита, когато се върне от нейните хиляди ангажименти. Тя ходи на художествена гимнастика в клуба на Илиана Раева и на рисуване в Галерията за модерно изкуство на Деница Гергова. Ники не само е отличен колежанин, но е и председател на ученическия комитет.. Моят мъж е много семеен тип. Аз, общо взето, от прекалено революционните си убеждения и отношения към жената и нейното място в обществото попаднах на един абсолютен домошар! Това ми беше всъщност и най-трудното нещо през първите години.

- Преди време казахте, че осиновявате сина на Николай Банев от първия му брак с поетесата Дочка Банева – Николай-младши. Смела стъпка, при положение че съзнанието и най-вече психиката на едно дете драстично се променя при загубата на най-ценното за него – майката!
- Минаха може би пет години оттогава (въздъхва). Но процесът на осиновяване беше взаимен. Решението беше взето и от него, и от мен. Той много преди да мине съдебният акт в съда, където бяхме заедно, беше започнал да ми казва „мамо”. Аз съм му спечелила доверието. Показала съм му, че съм му майка. Ники си е моят прекрасен син.

- Веднъж бяхте споделила, че злобата и лошотията на хората, с която неведнъж сте се сблъсквала – под формата на коментари или отношение към семейството ви, ви натъжава. Четох, че ви наричат как ли не, например „господарка с чудовищен прагматизъм”. На какво отдавате подобно отношение? И какво ви натъжава в личен план?
- Ооо, това определение не съм го чела. Аз по принцип не чета сайтове в интернет, където подобни определения намират мястото си. Не за друго, а защото, когато човек е анонимен, той може да каже всичко. Това не е позиция. Хората, които пишат тези глупости, за мен са пълни нещастници, защото вместо да свършат някоя работа и да си докарат някой лев, те си губят времето да пишат за някой нещо си само защото самите те са тъпи, необразовани и т.н. Нямам нищо против някой да завижда.

Да завиждат!

Само не виждам завистта с какво ги прави по-богати. Още Елин Пелин е казал, че ако в България се роди гений, той ще е геният на завистта. Единственото, което би ме натъжило, е някакъв здравословен проблем или нещастие с мой близък човек. Имала съм много неприятен случай, за който не съм споделяла досега. Моята любима баба беше блъсната от кола и беше убита на място! От един млад шофьор, който просто не е спрял на червен светофар. Това е най-голямата ми лична трагедия до момента.

- В своя сайт миналата година журналистът Огнян Стефанов беше публикувал една доста негативна статия за вас, в която, общо взето, се говори за „наглостта на чалгаджийската двойка Евгения и Николай Баневи”. Познавате ли го?
- Изобщо не го познавам. Може би единствено да съм срещала снимките, които публикуваха медиите покрай този побой, който му бяха нанесли преди време. Но, ето, ти си тук и ми задаваш директно въпроси, някои от които доста неудобни, и аз ти отговарям. Някои хора обаче си позволяват да пишат какво ли не за нас, без изобщо да са ни виждали. Това за мен са хора-златотърсачи! Такива, които на гърба на някой, който е малко по-публична личност, си изкарват някакви пари, тиражирайки лъжи...

- Как се отнасяте към обвиненията, които валят буквално отвсякъде към съпруга ви Николай Банев? В книгата си Крум Благов например пише, че той е започнал бизнеса си като подставено лице на двама офицери от ДС, които не искат да бъдат лицата на компанията по неясни причини.
- Мъжът ми никога не е бил подставено лице, както пише – това са пълни глупости!

Неговият баща е бил офицер,

но той никога не се е занимавал с бизнес – нито преди, нито по време, нито след перестройката.

- Всички са чували за митичните червени куфарчета. Твърди се, че Николай Банев има от тях?!
- (смее се) Тези събития, за които се говори от този период, общо взето, звучат като приказка. Там някой си навремето раздавал пари... Първо, че е минало страшно много време. Аз дотук не съм видяла някой да даде на някого пари и да му каже – вземи тези пари, не ми ги връщай и прави с тях каквото искаш. Дори и някой да ти е дал едно куфарче – ако си тъп, ще го загубиш цялото, всичките пари. Ако си умен – ще направиш нещо. Всичко е въпрос на много учене и много добра подготовка, за да можеш да уловиш моментите, когато ти каца златната птичка на рамото. Всеки има такива моменти в своя живот.

- Как приемате определението „олигарх” за Николай Банев? По време на президентството на Борис Елцин в Русия например думата “олигарх” придоби нов смисъл – акцентът падна върху бившия комунистически елит, подпомаган и в активно взаимодействие с тайните служби сложи ръка на държавната собственост, която и в Русия, и в България надхвърляше 95 % от държавните активи посредством т. нар. приватизация.
- За да е той олигарх, той би трябвало да участва в някакво правителство, в някоя политическа сила, най-малкото да бъде член на някоя партия или да е подкрепял такава. А той не е участвал в нито едно от тези събития. Николай Банев преди всичко е един човек, който е бил много добре подготвен за своето време. Бил е на точните години във времето на така наречената перестройка. Имал е много добра икономическа подготовка, много добро образование. Той е бил член на ЦК на Комсомола - по онова време-люпилня на кадри за високите постове на властта - за директори, за партийни лидери и т.н. И както казвам – в точното време, на точните години, с точното образование. Познавал е добре стопанския и обществения ред и е успял да се възползва максимално от един такъв период на преход, което наистина се случва много рядко. Може би се случва на стотици години веднъж.

- Много се обичате, но се карате за бизнес – защо? Това признахте самата вие в началото на годината.
- Ние работим в едни и същи фирми, нормално е понякога да има спорове. Но скарване е невъзможно. Все пак

той си е The big boss,

аз няма как да му се карам. Но е съвсем естествено понякога да кръстосаме шпаги.

- Не знам, не знам, като ви слушам така, ми се струва, че имате силен характер. Бихте могла според мен да тропнете с крак в дадена ситуация и да наложите мнение!
- (усмихва се) Така е, аз имам характер, но с Николай съм по-смирена, защото неговият характер пък е още по-силен от моя.

- Защо охраната винаги ви следва навсякъде? Това не ви ли създава лек дискомфорт на моменти?
- Да ти кажа честно, аз нямам охрана, по-скоро имам шофьор, защото много обичам да шофирам, но в града постоянно говоря по телефона – няма как да правя и едното, и другото. Охрана защо ми е? От кого ще ме охранява? Нямам нужда. В моя живот няма нищо тайно. Аз съм един много праволинеен човек – възпитаник и златен медалист съм на Старозагорската английска гимназия, произхождам от изключително добро семейство на високо образовани, заможни хора. Завършила съм университета с право, учила съм в Щатите, във Франция и в още 18 държави. С моя мъж имаме много сходен произход и точно в това е разликата между нас от по-голямата част от богатите двойки - както се казваше по соцвреме – произхождаме от семейства на интелигенти. (смее се). Образовани хора сме, не ни се е налагало да си купуваме дипломи, както на по-голямата част от забогателите хора в България. Това ни прави малко по-различни.

Ние не сме чалгаджии,

както е написал колегата ти. По наши партита няма да видите нито една чалга звезда – не че имам нещо против тях, но смятам, че чалгата е в друга категория, не за нашата.

- По вашите партита чест гост е Лили Иванова, а за нея май не е спирало да се пише лошо?! Как си го обяснявате това?
- О-о-о, абсолютно! Лили Иванова за мен е нещо уникално и всичко, което се пише за нея, е още един пример за това какво безобразно общество сме ние. Радвам се на безразличието, с което наказва драскачите. Тя беше гост на нашата сватба, не се познавахме с нея отпреди това. Искам да ти кажа, че Лили Иванова беше единствената певица от тези, които са присъствали на наши събития, която дойде с подарък! Толкова мила, толкова сърдечна!

- А какъв беше подаръкът, ако не е тайна?
- Подари ни един много хубав сервиз, който и до момента съм си наредила на видно място.

- Миналата година с Николай Банев свикахте конференция, за да изразите възмущението си от държавата, която събори яхтеното пристанище „Русалка”! Тогава отвратени от родината ни казахте, че ще търсите нов живот извън България – в Катар?! Действително ли смятате да имигрирате?
- Няма такова нещо, няма да ходим никъде. Но „Русалка” наистина е един драстичен пример за това как един икономически интерес на човек, облечен във власт, може да му служи с всички прийоми на властта – местна администрация, министерства, ДНСК, полиция и т.н. Това, което се случва сега е политическа, по-скоро институционална репресия. Яхтеното пристанище на Баневи e държавно брегозащитно съоръжение от първа категория държавна буна, строена преди 1997 г.! Целта е да съсипят „Русалка” като бизнес въпреки декларациите на правителството, че подкрепят туризма в България – на базата на всичките тези заповеди на кметове,

които са страшно шумно отразявани в медиите на Краси Гергов.

А Краси Гергов е наш съсед и има сметка имиджът на „Русалка” да страда за сметка на имиджа на неговите два голфа. Излязоха и данни, според които той е спечелил най-много обществени поръчки от властта за реклама, така че е съвсем нормално да подкрепя тази кампания. Това се отразява върху броя на нашите туристи. Даже недоумението в погледите им – как е възможно подобно нещо, говори за това, че впечатлението, с което остават тези хора, е, че там едва ли не се води някаква война!

- А като на война ли се чувствате с Красимир Гергов? В какви отношения сте с него?
- Разбира се, че не. Аз просто казвам, че единствените медии, които отразяват тези събития, са bTV и останалите медии, които той поддържа...

Едно интервю на Анелия ПОПОВА

http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Евгения Банева: Убиха любимата ми баба! | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Евгения Банева: Убиха любимата ми баба!
Автор: Anonymous да 2011-12-26 @ 14:44 EET
А какво стана с боновите книжки на хората които ги взехте в АКБ-ФОРЕСТ?
Евгения Банева: Убиха любимата ми баба!
Автор: Anonymous да 2011-12-27 @ 08:57 EET
Ами нищо,както и с много други.Като няма кой да им търси сметка ,така е.
Евгения Банева: Убиха любимата ми баба!
Автор: Anonymous да 2012-01-03 @ 07:52 EET
Евгения и Вие не сте Света вода ненапита.Заграбихте Русалка де да можеше и цялото Черно море да вземете,ама не може.Нямахте наяждане бре.Нямате ли малко Срама?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди