изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:35 EEST
5 прости правила срещу детските настинки    
Здраве

Зимният период е най-опасен за детското здраве. Настинки, грипове и вируси дебнат в студените януарски дни и за родителите се превръща в мисия невъзможна детето да остане здраво. Предлагаме ви няколко прости правила, с които да се опитате да предпазите децата от неприятните болести.



 

1. Ръцете далеч от лицето

Децата обичат да пъхат ръчички и в най-недостъпните, прашни местенца, било вкъщи, навън или в детската градина. Чрез ръцете обаче се предават бързо и най-много опасни вируси. Опитайте се да научите детето да държи ръцете далеч от лицето и когато сте навън, да е с ръкавички.

2. Добра хигиена

Освен ежедневната баня, добре е да миете ръчичките на детето поне два-три пъти през деня или ако е по-голямо, да го научите то само да ги мие. В никакъв случай не позволявайте детето ви да ползва общи чаши, прибори или сламки с други деца и хора.

3. Не навличайте детето

За да предпазим децата от настинка, често прекаляваме с дебелите дрехи. Запомнете златното правило, че топли не многослойното облекло, а правилното. Избирайте памучни и естествени материи за дрехите на детето, те предпазват тялото от студа най-ефективно.

4. Шал пред устата - не!

Грешният навик да слагаме шал пред устата на детето е може би най-сигурният начин да го разболеем. Дишайки през устата, дъхът овлажнява шала и мокри лицето на детето. Ако държите детето да е с шал, слагайте му го под брадичката.

5. Разходките са естественият антибиотик

Обратно на логиката, че навън детето ще се разболее, трябва да знаете, че вирусите обичат топлото и са в милиони пъти повече в затоплените пространства. Затова облечете детето и себе си добре и не се страхувайте да излезете навън за няколко часа. Играйте на снега, карайте шейна или просто се разходете на чист въздух за добро здраве и тонус. http://www.az-jenata.bg

Да се предпазим от баналните женски заболявания

Нарът защитава от настинка

Вярвания за скъпоценните камъни

Топ 9 на най-полезните напитки

Повече секс по здрави

Маска за лице с лимон и мед

ГРИП И ПРОФИЛАКТИКА

Сексът - терапия за всеки ден

 


Сходни връзки

5 прости правила срещу детските настинки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди