изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:31 EET
Йероглифи и залез на силикона    
ЛюбопитноКакви ще са актуалните тенденции през новата година в стила на живот; технологиите, облеклото, образите и звуците; новите неща, за които ще се говори през годината? “24 часа” събра прогнозите на 4-ма познавачи на модерните тенденции - Ники Кънчев, Константин Вълков, Георги Тошев и Мариан Станков - Мон Дьо. Те описаха общо 32 неща, които ще се коментират през годината.

Ники Кънчев: Краят на началото

Дали идва апокалипсисът, дали маите са прави и втасала ли ни е работата? Това ще го разберем \"догодина по същото време\", както твърдеше Бърнард Слейд в заглавието на популярната си пиеса.

Между другото обозримият край е страхотен зов за ново начало на живота ви. Поне тия 365 дни до пророчеството на маите направете нещата, които винаги сте отлагали, идете на мечтаните места, бъдете повече с хората, за които не ви достигаше пустото време през годините назад. Татуирайте си латинското Carpe Diem и атакувайте смело целите си.

Животът е тук и сега, няма втори дубъл, няма втори тотошанс и ако това ще го доосъзнаем благодарение и на маите, ми евала им! За подобни житейски уроци се плаща доста на печените психоаналитици.

Константин Вълков, Дарик радио: Иде времето на хубавия хляб и китайския език

Инвестиционните банкери твърдят, че през 2012 г. предприемачите трябва все по-сериозно да търсят ниши, в които малцина са активни. Звучи логично, ама как става това?

2012-а навярно ще бъде първата година, в която социалните групи, услугите за споделяне на музика и групово пазаруване ще стабилизират своя растеж и дори ще тръгнат надолу.

\"По-скоро вижте как новите технологии могат да бъдат приложени към буквално всяка една индустрия в света - от производство на храни до шиене на килими, от печатарските услуги до религията\", съветва Дейвид Роуз от инвестиционната платформа Gust.

Краят на...

Пари от ЕС

И накрая, защото кинтите са си кинти и са важни за това да можем да осъществяваме останалите си мечти, огледайте се за програмата \"Джереми\". Едни 400 милиона евро чакат да бъдат усвоени, 5 наши банки ги дават, останалото ще го научите и сами...

Спортът

Отскочете до Евро 2012. Макар и без бедната ни и изстрадала футболна родина, европейското си е европейско. Пък и не е далече - ей ги къде са Полша и Украйна. И ще си поупражнявате руския.

Бъдете в залата по борба на олимпиадата в Лондон, когато Станка Златева ще се бори за титлата. Такива мигове ще са още по-редки занапред, затова подобна постъпка ще ви качи високо в рейтинга на приключенотърсачите.

Всъщност можете да се почувствате два, че и три пъти \"прауд ту би бългериен\", като от 8 до 13 май окупирате зала \"Армеец\" и неистово подкрепяте нашите волейболисти в наистина реален шанс да играем на олимпиада от двайсетина години насам.

Без пари

Но стига спортни съвети, звучат даже тривиално. Гледането на спорт няма да изгони умората, а тук трябва да хванете тоягата на самия спорт и да почнете да го играете и тренирате. Всъщност специалистите упорито твърдят, че стресът и скапването ни идват от неправилното редуване на интровертиране и екстровертиране. Забиваме се на бюрата, вманиачаваме се в компютъра, влюбваме се в офиса, забравяме за другия свят. Затова търсете повече \"другия свят\", който е светът на хобито, на ходенето пеша, разходката до леко изпотяване, танците до припадък, ако трябва.

Нещо подобно от другия свят, който често е невидим за нас и вас, може да е доброволчеството. Нищо, че си отива 2011 г., която беше обявена за Година на Доброволчеството в Европейския съюз, а ние така и не разбрахме въобще. Направете нещо без пари, направете нещо добро за някого, още повече ако въобще не го познавате. Почистете двора на училището срещу вас, станете санитар за 2 часа, свалете една раница с боклуци от планината до първото кошче.

Иде времето на хубавия...

Превод на гласови разговори в реално време

Несъмнено Google Translate е една от технологичните иновации, която променя комуникацията. Как иначе ще напишеш бързо любовно писмо на испански или преведеш текст от финландски? Истинската революция обаче ще дойде с гласовия превод по време на телефонен разговор, при това в реално време. Апликацията Vocre превежда какво говорите почти в реално време на девет езика. Това е бъдещето на общуването.

Хотел в градината на твоя двор

Каквито и да са очакванията за Олимпиадата в Лондон, тя няма как да не предизвика туристически бум. Актуалната тенденция за настаняване е \"градини под наем\". Представете си, че просто наемате задния двор на къща в Лондон, разпъвате вашата палатка и имате чудесна цена и локация в британската столица. Тази тенденция набира скорост. За повече информация на сайта: www.campinmygarden.com

Книжарницата

Единственият успешен модел на книжарница в Европа се намира в Лондон и се нарича Daunt Books. Другият успешен модел е в Япония и се нарича Tsutaya. И двете книжарници имат нещо общо - изцяло ново усещане по време на пазаруването и персонален избор на хората, които работят в тези книжарници. И двете са на печалба, но в тях няма да намерите всяка една книга, която излиза на пазара, а само тези, които се харесват на собствениците и на работещите там. Това звучи хубаво.

Повече хора на работа в чужбина

Всеизвестно е, че емигрантите работят по-усърдно, за да се наложат в новата страна и работно място. Възможно е редица страни да улеснят режима за определени професии, тъй като именно инжектирането на свежа работна сила (макар и в условия на растяща безработица) може да изправи на крак икономиките. Емигрантите ще продължат да бъдат предпочитаните за работа, която местните не биха желали да вършат. Икономическите анализатори твърдят, че ако страни като Австралия и САЩ приемат повече емигранти и на престижни позиции, това ще бъде добре за икономиките им.

Хубавият хляб

Все повече места в София предлагат качествен хляб - малки пекарни, където можеш да изпиеш кафе, но и да купиш и багета за вкъщи. Ресторант, който дава възможност да си купиш от хляба, който предлага; специализирани пекарни за ливански, турски или друг вид хляб.

Хубавият хляб - макар и нещо наглед просто, е трудно да бъде открит. За щастие през 2012 г. май няма да бъде така.

Езикова инвазия

Европейската и северноамериканската икономика не само че очакват свеж китайски кеш, но вече се подготвят усилено за това. На повече места се забелязват надписи и на китайски - магазини, центрове за забавления и т.н. Хотелски вериги като Hilton и търговски центрове като Harrods вече са напълно готови за китайската инвазия.

Опция до кого да седиш

Международната компания Ticketmaster, която е специализирана в продажбата на билети за големи музикални и спортни събития, вече използва софтуер за продажба на билети, обвързан с Facebook профилите на купувачите. Така можеш да се ориентираш до кого да седнеш, да не избереш грешната агитка или пък да откриеш приятели, за които не знаеш, че ще бъдат на същото събитие.

“Титаник” “изплува”

Няма как носталгията по “Титаник” да не се превърне в пореден маркетингов хит - от аксесоари до електронни игри, навършването на 100 г. от потъването на кораба през 2012 година ще бъде използвано максимално. Ирландия вече подготвя \"най-голямата световна експозиция, посветена на “Титаник” в Белфаст.

Друг тип разплащане

След като Google и MasterCard официално разработват изцяло нова система за разплащания без монети и банкноти, очакваме първите реални експерименти през 2012-а. Повишените възможности на смартфоните ще помогнат за това, но монетите ще ни липсват, нищо, че тежат толкова.

Нов модел преди избори

Единствената технологична иновация този път ще остане невидима за гласоподавателя. Докато през 2008 година мобилните телефони и социалните мрежи преобразиха политическата кампания и превърнаха Обама в сигурен победител, този път от щаба му в Чикаго залагат на друго. На база обобщени демографски данни специалистите от мозъчния тръст на Обама работят върху нов предвиждащ модел, който показва как биха гласували гражданите на база сложна система от формули, числа, уравнения и всички други знайни и незнайни математически алгоритми, които сме учили, но вече забравили.

Генеалогия

Интересът към родствените отношения между хората, историята на рода и произхода на индивида ще създаде нов вид туристически бизнес. Компаниите вече предлагат възможност за специални обиколки на хора, които искат да проследят произхода на рода си в географски план. Ако прадядо ви е бил роден в Буенос Айрес, а друг далечен роднина в Сапоро, може би ви очаква околосветско пътешествие.

Мариян Станков - Мон Дьо: Цветът - презряла мандарина

Само 355 дни живот... Ако се вярва на пророчествата, това трябва да бъде най-голямата тенденция за света през 2012 г. Но в Годината на Черния воден дракон, митично същество, което никога не е живяло на Земята, подобни тези трудно ще издържат, още по-малко да се реализират. А и до 21 декември има доста време и не е лошо да погледнем годината от практичната й страна.

Правила за нов световен ред са най-категоричната тенденция за 2012 г. В годината на този митичен звяр всичко ще стои толкова на ръба, колкото и в най-новия филм за Бонд.

Ако се вярва на източния календар, тази година успех ще имат онези лидери, които умеят мъдро да ръководят, а това от своя страна води до идеята за нов политически ред.

Иначе най-много емоции ще ни донесе лятото. Европа буквално ще е най-горещият континент на планетата. През юни с европейското по футбол в Полша и Украйна и през юли и август с Олимпиадата в Лондон.

Винтидж

Винтидж вълна залива и мъжката мода. Духът на 50-те броди по котешката пътека почти във всяка една колекция на световните дизайнери. Средиземноморски стил, къси сака, или якета, панталони навити до глезена, класиката е жива. Екоматерии, лен и памук са основните материали. Бялото, синьото и жълтото са цветовете.

Интернет и технологиите

От една страна, социалните мрежи, които стават все по-големи и набират все повече подръжници, а от друга, последното творение на Стив Джобс. iPhone 5, най-чаканото технологично чудо на 2012 г., според последните доклади на американците ще се появи на пазара или през март, или през октомври.

Атаката на моделите

След няколко сезона, в които дизайнерите разчитаха за своите рекламни кампании на големи имена от киното и спорта, тази година тенденцията е друга. Професионалните модели си връщат хегемонията. Жизел Бюндхен, Ракел Цимерман, Адриана Лима, Алесандра Амброзио, Изабели Фонтана, Миранда Кер, Джулия Стегнер са успели да убедят дизайнерите, че са най-подходящите лица и тела за билбордовете и видеоклиповете им за пролетта. Изключение донякъде правят само Долче и Габана с прелестната Моника Белучи.

Модата

През 2012 г. модните пътеки на Милано, Париж, Лондон и Ню Йорк ще са по-колоритни дори от публиката на Лейди Гага.

Хиляди нови колекции и само 10 големи тенденции. Смесица от цветове, много пайети, щампи и принтове. Съвет: придържайте се максимум към три цвята, за да избегнете ефекта на дъгата.

С толкова много цветни принтове, графики и вълни - едно е ясно - дизайнерите доста са се забавлявали с фотошопа през последните месеци. Истината обаче е, че те успяха да изплуват на повърхността след скуката от каре, райе и точки, които заляха модата в последните години.

Сега новата тенденция е смел и силен външен вид. Дантелата отново е на подиума, но този път в различни цветове и нюанси.

Тренчкотът тази година идва в кожа, а късите панталонки и гащеризоните в стила на 70-те са просто задължителни.

So 20's

Има десетилетия от ХХ век от които модата винаги е черпила вдъхновение. Шепотът на 20-те години е безспорно едно от тях. През 1921 година се появява парфюмът \"Шанел №5\", а пет години по-късно - една голяма модна легенда - малката черна рокля.

Но това, върху което се спират сега дизайнерите този сезон е \"Великият Гетсби\". Модните сцени буквално са наводнени от стила на това декадентско десетилетие. Случайно или не, това бурно десетилетие се оказва вдъхновение и за киното. Кери Мълиган и Леонардо ди Каприо снимат в Австралия нова версия на култовия роман на Фицджералд. Другото голямо завръщане от 20-те е за малката черна рокля. Нейната алтернатива идва в червено. Тя ще ви превърне в новото градско момиче.

Цветът

Презряла мандарина” (Tangerine Tango) - изискан и същевременно драматичен и съблазнителен - това е цветът на 2012 г. Има невероятна дълбочина. Той напомня за сияйните цветове на залеза, адреналина на червеното и лекотата на жълтото. Казват, че във времена на криза хората имат нужда от нещо, което да олицетворява топлината и енергията едновременно. Ако добре разгледате тенденциите за пролетта и лятото, ще го откриете в много от колекциите на дизайнерите. А на червения килим в този цвят вече видяхме бременната Бионсе в ослепителна рокля на \"Ланвин\".

Косата

Когато става дума за косите, 2012 г. бележи истинско начало на ново десетилетие. В тенденциите за тази година има всичко - от къси до безумно дълги коси, от мокри и рошави до идеално подредени и пригладени. Това, върху което ние поставяме акцента, е винтиджът. Той определено ще се свързва с две думи - секси и стилен. Така че погледнете добре косата на Скарлет Йохансон. Тя е всичко онова, което ще ви направи бляскави и неустоими. Трябват ви само големи горещи ролки, с които да навиете и приберете косата, един гребен и малко лак за коса.

Георги Тошев, Париж: Четива на хартия! Цигарите под обстрел

Добрата новина е, че кризата преобърна с главата надолу претенциите и разбиранията на мнозина за \"лайф стайл\". Реалността и икономическите дадености се оказаха по-силни от фантазмите на мнозина, които смятаха, че животът се върти около известно количество марки. При това скъпи, но невинаги качествени и оригинални.

Светът през 2012-а със сигурност няма да свърши, но няма да бъде и същият като през последните 20 г. Защото парите свършиха! И това налага известни ограничения. Наблюдавайки какво се случва в света на модата в Европа и Америка, без да съм експерт, мога да кажа, че всички пътища водят към един по-нормален, по-природен и пълен с въображения живот. Обърнете гръб на истеричното пазаруване! Да си винтидж днес е шик! Което ще рече, че ако имаш въображение, можеш да бъдеш в крак с времето, без да харчиш безсмислени суми, за да напълниш гардероби и шкафове с маркови стоки. Да си винтидж, означава да имаш културата да подбереш неща от времето на баба и дядо и да ги превърнеш в част от днешния си живот. Да комбинираш, да бъдеш спонтанен!

Ето и 10-те бранда на 2012 година.

Къща на село

Един сигурен начин да се спасите от стреса, в който живеем в големия град. Все повече хора с добри професии бягат сред природата.

Виниловите плочи

Няма сериозно парти вече без грамофон и винилови плочи. Акустичната музика е за предпочитане пред истеричната електроника. Грамофонът е задължителен аксесоар за всеки добър интериор, а включването му в персоналния ви лаптоп и домашната ви hi-fi система може да превърне всяко събиране в танцово парти.

Брижит Бардо

Вече попрехвърлила 70-те, тя продължава да вдъхновява света на модата не само във Франция.

Ти

Когато всичко се срутва, трещи и крещи: \"Светът се обърка!\", ти трябва да бъдеш най-важният за себе си. Запомни: само ако ти си добре, ще бъдат добре и хората, които обичаш! Така че помисли за своето време и лично пространство като приоритет, за да се справиш с кризата в себе си. Светът няма да свърши в края на 2012 г. , но както и да продължи, ще има нужда от твоята енергия. Инвестирай в нея, тоест в себе си!

Смъртта на силикона

Да имаш в тялото си силикон, вече е проява на много, ама на много лош вкус! Освен евтини стриптийзьорки и момичета на късмета няма къде да видиш красиви жени по телевизията или в списанията в Европа, напомпани със силикон. Естествената красота печели! Евтино и сигурно, особено след скандала със смъртоносните силиконови подплънки, залял Франция, а вече и България. Така че сега наистина ще видим кой как изглежда! Актрисата Кира Найтли има малък естествен бюст, но това не й пречи да бъде в топ 20 на най-сексапилните жени в света! Какво ще правят сега българските фолкпевици и плейтмейки? Идва часът на истината.

Нашествие на велосипеди

Дори полицаите в Париж са на колела през зимата. Не само е еко, но най-вече е част от дневната ви гимнастика, ако искате да сте здрави. През 2012 битката ще бъде не между производителите на автомобили, а на пазара на велосипедите!

Перлите

Вечният аксесоар, задължителни за вечерта, но изискани и през деня. Няма дама без перли!

Цигарите

Освен че са все по-скъпо удоволствие, вече не е тренд да пушиш. Когато парите са кът, защо да харчиш излишно за зъболекари и скъпа козметика!

Телевизията - на втори план

Телевизорът на Apple категорично позиционира телевизията като нещо вторично. Екранът е малък, дизайнът - велик. Телевизията вече не е част от интериора на къщата, а лично преживяване. С нея се общува като с приятел. Само когато имаш нужда от нея. Според последните изследвания във Франция все по-малко хора гледат телевизия.

Книгата

Въпреки Ipad и Kindle добрата стара книга на хартия бавно, но славно се завръща. Хората по време на криза имат нужда от вглеждане в себе си. Книгата е едно добро средство да се откъснеш от действителността такава, каквато я живееш, и да попътуваш някъде другаде. Евтино и достъпно удоволствие. През 2011 г. продажбата на книги във Франция, Великобритания и Швеция се е увеличила с 35 процента. Светът губи пари, но иска да стане по-умен!

http://www.24chasa.bg

ВАШИТЕ ХОРОСКОПИ ЗА 2012 ГОДИНА НА ЧЕРНИЯ ВОДЕН ДРАКОН

 


Сходни връзки

Йероглифи и залез на силикона | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди