изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 02:32 EEST
Час по порно след уроците в клас    
ОбществоУчениците прекарват по 30 часа седмично онлайн, от които над 1 час в порносайтовете. Това сочат данни от проучване на Фондацията за защита на детето в интернет „Делфин”. Според изследването децата сърфират средно по 3 часа седмично в сайтовете за запознанства. Големи опасности за подрастващите крие и онлайн гигантът Facebook, в който са регистрирани около 100 000 педофили, сочат още данни от проучването.

„Най-честите ни сигнали през изтеклата година са за детска порнография и забранено съдържание за възрастни, които са достъпни в сайтове за подрастващите”, коментира Георги Апостолов от Центъра за безопасен интернет. Неприличното видео най-често се качвало в онлайн магазините и сайтове за игри, каза още експертът.

„Социалните мрежи крият най-големите опасности за учениците в мрежата”, коментира Георги Апостолов.

Най-новата мода сред средношколците е създаването на фалшив профил на съученик. „Всеки втори сигнал за неправомерност в социалните мрежи е за измамен профил”, каза експертът за „Монитор”.

Според него децата трябва да започнат да се обучават на безопасно поведение в мрежата още от първи клас. Учениците трябва да знаят как да пазят паролите си в скайп и интернет обществата, така че да се намалят случаите на разбити профили.

Експертите от Центъра по безопасен интернет заместват отсъстващите учители в школата в цялата страна. Така, вместо да имат свободен час, децата се обучават как да се пазят в мрежата. „Училищното ръководство ни изпраща съобщение за отсъствието на даден учител и ние заемаме неговия час”, обясни Георги Апостолов.

С новия просветен закон всички ученици ще имат по един час на ден в училище за свободно сърфиране в интернет. Той няма да измести занятията по информационни технологии, а ще осигури на децата свободен достъп в нета. Затова издателските къщи вече пишат учебници за безопасен интернет.

„С развитието на електронното образование задължително трябва да има специализирани издания за това как децата да се пазят в мрежата”, коментира Милена Атанасова, редактор във водещо издателство у нас. В момента на безопасния интернет са отделени по няколко урока в учебниците по информационни технологии за учениците от 5-и до 7-и клас.. http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Час по порно след уроците в клас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди