изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 01:22 EEST
Стигнахме американците: Момче на 12 години тежи 190 кг, момиченце - 127 кг    
ЗдравеМного години си задавахме въпроса как ще ги стигнем американците. Е, вече ги стигнахме… по наднормено тегло. И ние се наредихме сред затлъстяващите нации в света, и то не само при възрастните, а най-страшното - при децата. Джаки Данаилов е само на 12 години, а преди месец тежеше близо 190 кг /точно 188.7 кг/, при ръст 167 см. Момчето от с. Дерманци, Ловешко, е може би най-пълното дете в България. Джаки е бил футболист, преди да качи в рамките на 3-4 години, ужасяващите за възрастта си килограми. Къде ли не са го водили родителите му – и в софийски клиники и при известни диетолози, но полза никаква.

Преди месец д-р Светла Василева, специалист вътрешни болести, ендокринология и обмяна на веществата в гр. Луковит, насочва Джаки към българския гуру в отслабването Иван Гарабитов. Иван Гарабитов е заслужил треньор по борба, създал не един и два световни и олимпийски шампиони в тази спортна дисциплина. Преди 5 години медиите го кръстиха „треньор по отслабване” след като помогна на един от най-дебелите българи да смъкне 60 кг за месец. Оттогава хиляди българи и чужденци са намалили теглото си, благодарение на уникалната му методика. „Системата на Гарабитов не е стандартно отслабване, а оздравяване”, каза миналата година пред медиите г-н Илкер Тунджай, бивш министър на земеделието и горите в Турция и 20 години депутат в парламента. „Иван възпитава духовно, а всеки знае, че когато духът е здрав, и тялото е здраво. За това казвам, че Иван Гарабитов е моят учител и разделям живота си на две – преди и след срещата си с него”, сподели г-н Тунджай.

Джаки Данаилов с Иван Гарабитов Още на първата среща на 13 декември 2011 г. с 12-годишния Джаки Иван Гарабитов установява, че детето е преживяло на 8-годишна възраст уплах  – ритване от кон. „Когато човек има стрес, неправилно хранене и дишане започват и драстичните отклонения в теглото”, посочва треньорът. „Когато се наруши обмяната на веществата, качваш килограми независимо дали ядеш или не. С такива килограми не може да се борим само с обикновена диета и режим на хранене”, допълва Гарабитов.

Той прилага програма от 5 елемента, за да върне хората към нормално тегло. Започва се с пиене на натурален дървесен сироп „Мадал Бал”, известен като сиропа на Гарабитов, макар, че е произведен в Швейцария. Напитката е вид течна храна, защото съдържа всички хранителни вещества, минерали и витамини, необходими на организма. С нея не се гладува, а се изчиства организма от токсините. Напълно безопасна е, без никаква химия. Бионсе, Мадона, Наоми Кембъл, Аштън Кътчър, Деми Мур, Гуинет Полтроу са само малка част от световните знаменитости, които поддържат перфектна форма с „Мадал Бал”. Към сиропа Гарабитов добавя и матрично-ритъмна терапия, създадена от немския учен д-р Улрих Рандол, за възстановяване на тялото на клетъчно ниво.

Последователите на йога знаят, че с правилно дишане могат да се смъкнат до 5 кг на месец. Гарабитов от 50 години прилага източната практика и въз основа на своя опит е създал специален комплекс от дихателни и йога упражнения. Апликатори за ходилата допълнително въздействат върху проекциите на болните вътрешни органи. Не е за подценяване и 5-ия елемент – релаксиращата музика, за освобождаване от стреса. 

Именно с тази методика Джаки Данаилов за по-малко от месец отслабна цели 20 кг. За това постижение Иван Гарабитов го награди в пресклуба на БТА – София със специална грамота за „Успешен старт” в новата за България и света дисциплина “Здравословно отслабване и стремеж към себенадминаване”.

Иван Тодоров, който от 320 стана 200 кг „В най-скоро време да станеш рекордьор като нас”, пожелаха на малкия Джаки петима шампиони в здравословното отслабване, които бяха отличени сред хилядите смъкнали килограми в Център Гарабитов в София и Пловдив през 2011 г. Албена Пехливанова, Дилян Кръстев, Иван Тодоров, Иво Николов и Николай Ников са отслабнали от 52 до 120 кг в рамките на няколко месеца. Най-драстично е променила видимо външния си вид Албена – сега е вече с нормални 78 кг, наполовина по-слаба отпреди - с цели 84 кг надолу. А за Иван Тодоров, който от 320 стана 200 кг /120 кг по-малко/, Гарабитов е буквално спасител. Преди да се довери на екипа от рехабилитатори и лекари на българския гуру мъжът от с. Златар, Шуменско, е бил прикован 5 години в един фотьойл, не можел да се движи от килограмите. Сега без проблем изкачи стълбите до 3-тия етаж на пресклуба в БТА – София. А Ники Ников от Варна демонстрира с дупките на колана на панталона си, който преди не е могъл да обхване талията му, колко се е вталил. 

„Може и да звучи рекламно за някои, но Гарабитов наистина ни върна живота и здравето”, бяха единодушни от отбора на рекордьорите в отслабването. Те благодариха на медиите - на бТВ, на информационна агенция Блиц, вестник „Доктор” и много други, за това, че дават трибуна на хората, които наистина помагат, при това с голяма любов и човещина. Шампионите насочиха вниманието на присъстващите журналисти към наболелия проблем – наднорменото тегло при подрастващите.

„Преди седмица дойде при мен още едно пълно дете – 12-годишно момиченце от Враца, с тегло 127 кг. Изготвил съм специална система от  лесни упражнения, които могат да се прилагат в училищата. Ще търся срещи с министрите на спорта Свилен Нейков и на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, за да се намери решение на проблема със свръх теглото при децата”, обеща пред медиите Иван Гарабитов.

Катя Стайкова

Да се предпазим от баналните женски заболявания

Топ 5 на сладостите, от които не се пълнее

32-годишна с амбиция да стигне 730 кг

ПРИЧИНИ ЗА ПОДУВАНЕ НА КОРЕМА

Алергиите - какво трябва да знаем за тях

Коремът – женският кошмар

ЛЕЧЕНИЕ С БОБ И ЧЕСЪН

ФАКТ-ЛИСТ СЪРДЕЧНО-СЪДОВИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 


Сходни връзки

Стигнахме американците: Момче на 12 години тежи 190 кг, момиченце - 127 кг | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Стигнахме американците: Момче на 12 години тежи 190 кг, момиченце - 127 кг
Автор: Anonymous да 2012-01-20 @ 15:57 EET
Ще продължават проблемите с наднорменото тегло на учениците докато се разрешава на директорите на училища да разпределят третия час по фвс на учители с недостиг на часове

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди